5 Κοινά κενά απορρήτου και ασφάλειας στις μικρές επιχειρήσεις

Όταν αποφασίσετε να ανοίξετε μια μικρή επιχείρηση, είτε βρίσκεται στην περιοχή σας είτε στο διαδίκτυο, πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορες ευθύνες που διασφαλίζουν ότι η επιχείρησή σας θα λειτουργεί ομαλά. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της μικρής επιχείρησής σας. Εάν διαχειρίζεστε το μικρό σας γραφείο στην περιοχή σας, οι κίνδυνοι μπορεί να περιλαμβάνουν κλοπή, ληστεία, εισβολείς και ούτω καθεξής. Όμως, όταν διαχειρίζεστε τη μικρή επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι, καθώς μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε. Για παράδειγμα, οι επιθέσεις χάκερ μπορεί να προέρχονται από ένα μέρος μίλια και μίλια μακριά από την τοποθεσία της επιχείρησής σας, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους απορρήτου και ασφάλειας για την επιχείρησή σας.


Πολλοί χάκερ χρησιμοποιούν τα κενά ή τα τρωτά σημεία του συστήματός σας για να κλέψουν τα προσωπικά και σημαντικά δεδομένα σας. Εάν δεν γνωρίζετε αυτά τα κενά, δεν μπορείτε να προστατεύσετε το επιχειρηματικό σας σύστημα από τις επιθέσεις τους. Ακολουθούν τα 5 κοινά κενά απορρήτου και ασφάλειας σε μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Μη ασφαλές ή μη κρυπτογραφημένο δίκτυο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρίξετε μια ματιά είναι το δίκτυο που χρησιμοποιείτε για τη μικρή επιχείρησή σας. Εάν δεν είναι ασφαλής ή δεν είναι κρυπτογραφημένη, τότε βρίσκεστε για πρόβλημα. Μια μικρή επιχείρηση που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα μη κρυπτογραφημένο δίκτυο ζητά προβλήματα επειδή απλά δεν είναι ασφαλές για εσάς να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τύπο δικτύου. Οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να παρακολουθεί τι κάνετε με το δίκτυό σας και όλες οι μεταδόσεις δεδομένων δεν είναι καθόλου ασφαλείς. Εάν πιστεύετε ότι αποθηκεύετε τα σημαντικά δεδομένα σας σε ασφαλές μέρος, τότε κάνετε λάθος. Εφόσον το δίκτυό σας δεν είναι κρυπτογραφημένο, οι εισβολείς μπορούν να διεισδύσουν εύκολα στο δίκτυό σας και να κλέψουν τα σημαντικά δεδομένα σας, καθώς και να αναπτύξουν διάφορα κακόβουλα προγράμματα στο σύστημά σας.

2. Κακή τυπική διαδικασία ασφάλειας και απορρήτου για υπαλλήλους

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας θα παρέχει το καλύτερο σύστημα προστασίας για τους πελάτες σας, θα πρέπει να διδάξετε στους υπαλλήλους σας σχετικά με την τυπική διαδικασία ασφάλειας και απορρήτου για την επιχείρησή σας. Ένα κακό επίπεδο ασφάλειας και απορρήτου μπορεί να σας οδηγήσει στη διαρροή των σημαντικών πληροφοριών σε τρίτους. Για παράδειγμα, εάν επιτρέπετε στους υπαλλήλους σας να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας μια μη ασφαλή σύνδεση, τότε οι χάκερ μπορούν να κάνουν piggyback στη σύνδεση του υπαλλήλου σας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο επιχειρηματικό σας σύστημα, κάτι που θα είναι κακό για εσάς.

3. Μη ασφαλές δίκτυο απομακρυσμένης πρόσβασης

Ο τρόπος με τον οποίο το προσωπικό σας συνδέεται με το επιχειρηματικό σας σύστημα και κάνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από απόσταση μπορεί επίσης να γίνει ένα πιθανό κενό για να διεισδύσουν οι χάκερ. Επιτρέποντας στους υπαλλήλους σας να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές γραφείου από άλλα μέρη, όπως από το σπίτι τους ή από άλλη χώρα, σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσετε ότι ελέγχουν τους υπολογιστές γραφείου με απόλυτα ιδιωτικό τρόπο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν παρακολουθούνται από κανέναν και, επιπλέον, πρέπει να συνδεθούν με τους υπολογιστές του γραφείου σας χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές ιδιωτικό σύστημα σύνδεσης. Η χρήση του VPN είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να επιτρέψετε στους υπαλλήλους σας να συνδεθούν με τους υπολογιστές του γραφείου σας χωρίς να παρακολουθούνται ή να παρακολουθούνται από τρίτους.

4. Εφαρμογές Cloud με αδύναμα πρωτόκολλα ασφάλειας και απορρήτου

Οι εφαρμογές cloud που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε θα επηρεάσουν επίσης τη συνολική ασφάλεια και το απόρρητο της επιχείρησής σας. Εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που βασίζονται σε σύννεφο και έχουν αδύναμα πρωτόκολλα ασφάλειας και απορρήτου, αυτό σημαίνει ότι δίνετε την ευκαιρία στους εισβολείς να διεισδύσουν σε αυτές τις εφαρμογές και να κλέψουν τα δεδομένα της ιδιωτικής σας επιχείρησης. Δεν μπορείτε να επιτρέψετε να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, εάν το cloud storage που επιλέγετε έχει ένα αδύναμο πρωτόκολλο ασφάλειας και απορρήτου, είναι μόνο θέμα χρόνου προτού οι hackers μπορούν να κλέψουν τα δεδομένα από το cloud storage για τα δικά τους οφέλη.

5. Παλιό λειτουργικό σύστημα που δεν υποστηρίζεται πλέον

Λάβετε υπόψη ότι η χρήση ενός παλιού λειτουργικού συστήματος ως καθημερινού οδηγού για την επιχείρησή σας θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την επιχείρησή σας. Εάν για λόγους μείωσης του προϋπολογισμού σας, εγκαθιστάτε ένα παλιό λειτουργικό σύστημα για τους υπολογιστές της επιχείρησής σας, τότε είναι το ίδιο με το να ζητάτε από τον ληστή να κλέψει το σπίτι σας χωρίς καμία προσπάθεια. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα που δεν έχει διορθωθεί ή ενημερωθεί για περισσότερα από 5 χρόνια. Είστε πρόθυμοι να διακινδυνεύσετε τη δική σας ασφάλεια και το απόρρητο της επιχείρησής σας για να μειώσετε τον προϋπολογισμό σας; Είναι μια σοφή απόφαση να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση και να συνεχίσετε να το ενημερώνετε με την πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα.

Αυτά είναι τα 5 κοινά κενά απορρήτου και ασφάλειας που ενδέχεται να διακινδυνεύσουν τη μικρή επιχείρησή σας. Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε τους εισβολείς από το να επιτεθούν στο σύστημά σας είναι να διασφαλίσετε ότι αυτά τα κενά δεν υπάρχουν πλέον στο σύστημα μικρών επιχειρήσεων. Η καλύτερη πολιτική είναι να θέσετε την ασφάλεια και το απόρρητο της επιχείρησής σας και των πελατών σας ως πρώτη προτεραιότητά σας.