Преглед на частен достъп до Интернет

Професионалисти:


 • Предоставя на потребителя възможност за промяна на дължината на ключа в зависимост от ресурсите, които системата може да предостави.
 • Имате и опция за смяна на портовете, но това може да стане само след прекъсване на връзката с VPN.
 • Той предлага PIA MACETM, който помага да се осигури по-добър потребителски интерфейс чрез внедряване на функции като Ad-Blocker и блокиране на зловреден софтуер.
 • Цената му е сравнително по-евтина от другите приложения на VPN доставчик и струва само 3 долара на месец, ако вземете план за две години.
 • Тя позволява промяна на размера на MTU пакетите за подобряване на съвместимостта на определен рутер, поради което PIA покрива повече брой платформи.

Недостатъци:

 • Сортирането на сървърите може да бъде подобрено чрез добавяне на специални сървъри за P2P мрежа и Steaming. Можете обаче ръчно да разберете кои сървъри съответстват на вашето изискване.
 • Функцията за разделяне на тунели може да бъде добавена за по-добра функционалност на приложението. В момента всички данни пътуват през виртуална частна мрежа, независимо от софтуерните програми и браузъри.
 • Опцията „Прекъсване“ не работи правилно и няколко пъти трябва да излезете от приложението, за да го изключите напълно.

уебсайт: Посетете официалния сайт

Преглед

Бърз Преглед
Уебсайт на уебсайта
протоколиOpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP
платформиAndroid, iOS, Mac, Windows, Linux, рутери и защитни стени
компетентностСАЩ
ВлизанеНе
EncryptionAES-128 до 256
Връзки10 устройства 
Места52 места
Сървъри3083+
Netflix / P2PP2P връзка
Начини на плащанеPayPal, кредитна карта, биткойн, Litecoin, Ethereum
Опции за поддръжкаБилет за поддръжка
Цени от$ 3,49 / месец Ако се таксува на всеки 2 години
гаранция7 ден
Безплатен пробен периодНе

Настолен клиент за PIA

Частният достъп до Интернет (съкратено като PIA отсега нататък в следващия преглед) е VPN услуга, предлагана от London Trust Media, Inc., базирана в САЩ компания за онлайн сигурност, която предлага услугата за частна връзка, за да помогне на потребителите да защитят своята онлайн сигурност и поверителност.

Услугата предлага различни шлюзове за потребители по целия свят, както и множество протоколи за криптиране и местоположения на сървъра. Целта на компанията е да улесни потребителите да се наслаждават на безплатен и отворен интернет без ограничения, с най-бързата налична скорост.

Приложението установява VPN връзка в рамките на секунди и има много функции, които поддържат по-добра сигурност.

Нивата на сигурност могат да бъдат променени и можете да ги намалите, за да увеличите скоростта и да намалите използването на ресурси. Подобна гъвкавост се среща рядко, тъй като има много малко доставчици на VPN, които позволяват на потребителя да променя точките на стълба на приложението за ползи на потребителите.

Сортиращи сървъри

Тук получавате само две опции, които сортират сървъра с различна държава и с различен регион. Може да звучи едно и също, но те са различни. За някои конкретни страни като САЩ, те имат огромен брой сървъри. Ако искате да превъртите надолу всички сървъри от САЩ, тогава можете да ги изберете според страната. В секцията за региона тези сървъри се филтрират с повече деп. Например, ако живеете в източната част на САЩ, можете да изберете този регион и ще се свържете с конкретните сървъри в този регион.

Повече от 3000 опции за сървър за PIA

Те обаче не предоставят сортиране въз основа на конкретни сървъри, които са най-подходящи за стрийминг и изтегляне. Трябва да го направите ръчно, като се свържете с различни сървъри и анализирате скоростта. За щастие, можете да запазите този сървър като любимия сървър и след това, когато трябва да изтеглите или поточно, можете да се свържете с него, като го изберете от списъка с любими.

Настройки на протокола и порта

Разширени настройки за протокол и порт, налични в клиента

По подразбиране PIA предлага OpenVPN протокол, който може да бъде конфигуриран по два различни начина, които са UDP и TCP. Тези настройки не трябва да се променят без предварителни знания за последствията, които промените могат да причинят. Можете също да добавите отдалечен порт, за който са налични четири различни номера на портове. Предлага се и опцията за добавяне на локални портове, в които могат да се добавят потребителски портове по ваш избор. Това обаче може да намали поверителността и да доведе до неизправност, ако те се добавят на случаен принцип.

Опцията за пренасочване към порт помага за торент, а също така позволява отдалечен достъп до вашия компютър от всяка точка на света. Тази функция е изключителен елемент от това приложение, което го прави подходящ за хора, които изискват непрекъснато изтегляне на данни.

Поддръжка за P2P и SOCKS5 прокси

Частният достъп до Интернет осигурява поддръжката на мрежата за споделяне на P2P, което означава, че с тази VPN услуга можете да използвате частната връзка, за да правите някои торентинг без проблем. Можете да изтеглите или качите торент файлове, без да се налага да се справяте с каквито и да било ограничения, които някои VPN услуги могат да ви наложат. Можете да включите частната връзка 24/7 за торент и няма да имате проблем с това. Освен това, той осигурява и поддръжката на прокси SOCKS5, който е проксито, за което се знае, че ви осигурява най-добрата скорост на връзката във вашата мрежа. Това означава, че с помощта на този прокси можете лесно да изтеглите или прехвърлите всякакви данни от устройствата си с пламтяща бърза скорост.

Kill Switch

Функцията Kill Switch не е ново нещо в VPN технологията. Дори най-новите и основни доставчици на VPN предоставят това средство, за да се избегне всякакъв вид изтичане на данни, което може да възникне, ако доставчикът на VPN спре без предизвестие. В тези случаи Kill Switch блокира целия интернет трафик и прави данните защитени.

Въпреки това, PIA уведомява, само за да го използва, когато е необходимо. Това предупреждение не ни бе дадено от друг доставчик на VPN. Причината за това е Kill Switch може да изисква промяна на мрежовите настройки на операционната система и по този начин може да причини проблеми със свързаността. Но все пак е необходимо да го поддържате, ако се притеснявате за изтичането на данни и поверителността си.

Настройки на MTU

Настройките на MTU ви позволяват да променяте пакетите с размер на данни и се изисква правилна връзка с някои маршрутизатори и мобилни мрежи. Основно, старият хардуер не е съвместим с пакети данни с голям размер. В този случай можете да намалите размера на данните, като използвате по-малки пакети. По подразбиране MTU е 4000 и ако се опитате да го промените с PIA VPN доставчик, това не ни казва цифрата, до която е намалила размера на данните. Въпреки че не засяга сигурността, трябва да се направи само когато установите, че е несъвместим с хардуера. По този начин може да получите намалена скорост поради увеличаването на общия брой пакети данни.

Режим на отстраняване на грешки

Режимът за отстраняване на грешки се реализира за подобряване на функционалността на приложението. Това не води до подобрение в работата му, но просто запазва детайлите, свързани с представянето на PIA, както и записва опитите, които правите, за да се свържете с VPN.

Тези регистрационни файлове са важни за диагностициране на технически проблеми, които срещате, докато използвате приложението. Доставчикът използва тези данни за подобряване на клиента и промените могат да бъдат отбелязани при всяка актуализация.

Настройки за шифроване

Настройки и опции за криптиране

Шифроването е стълбът на Mian, върху който лежи VPN връзката и е необходимо висококачествено криптиране, за да се осигури пълна сигурност. PIA предлага AES криптиране, което е най-силното сред всички криптирания. Всеки друг доставчик на VPN предлага това криптиране и това не е голяма работа. Въпреки това, PIA позволява промяна на дължината на ключа, като се избере или 256 или 128-битов ключ. 256-битов ключ би бил по-силен от 128-битов ключ, но за да установи връзка с него, системата ще трябва да използва повече ресурси. Ако хардуерът работи бавно, човек може да промени дължината на ключа. Използването на дължина на клавиша 128 със сигурност би намалило сигурността, но все пак не е счупимо.

За удостоверяване на данни имате възможност да изберете хеш функция: SHA-1 и SHA-256. SHA-256 е една от хеш функциите от семейството SHA-2. Семейството SHA-2 е разработено след SHA-1 с няколко разработки.

За ръкостискане също са предоставени шест различни варианта, от които можете да изберете един, но се препоръчва използването на една по подразбиране или в противен случай може да възникне неизправност. Тези опции са изключителни функции, за които препоръчваме PIA за потребителите, които желаят да имат високо ниво на сигурност, но техните системи не са съвместими с други доставчици на VPN.

Анализ на времето за връзка

Анализът на времето за връзка за PIA гарантира, че той може да установи връзка без време и това е постоянно, когато се опитваме да осъществим връзката.

Време за връзка за различни тестове

Със средната стойност 9,60 го препоръчваме, ако трябва да създадете, за да установите връзка по възможно най-бързия начин. Този анализ обаче беше направен с опцията за автоматично свързване и ако преминете към друг сървър, резултатите могат да се променят. За нас, когато се опитахме да се свържем със сървъра на Германия, той изобщо не се свързваше. Може би, това е един от повредените сървъри, които изискват поддръжка. Това не е така при всеки сървър, но винаги се опитвайте да използвате автоматично свързване, за да премахнете всеки шанс за неправилно функциониране на приложението. Когато се опитахме да го прекъснем, не успяхме да го направим и следователно приложението се заби между свързването и прекъсването на връзката. След това излизаме от приложението, но отново по подразбиране то се свързва със същия сървър, който сте избрали, и след това нямате възможност да промените сървъра. Така че, внимателно изберете сървъра или иначе приложение може да се забие.

Тест за скорост

Преди да активирате PIA и след. Няма много промени в скоростта!

Що се отнася до скоростта, PIA се доказа сред най-добрите доставчици на VPN, като осигури намаление от само 7,4% за скорост на изтегляне и 49,89% за скорост на качване. Това е нещо, до което дори традиционните VPN компании не успяват да достигнат. Що се отнася до скоростта, тя се представя над всички други VPN доставчици.

Сигурност

Тя може да се конфигурира с множество протоколи и също така предлага опция за използване на AES-128 или AES-256, които са от най-доброто семейство за криптиране. Той също така предлага различна опция за удостоверяване на данни и ръкостискане, което спестява данните чрез възможно най-добро капсулиране.

Отделно от това е налична защита за теч на DNS, която не позволява на ISP да проследява вашите онлайн дейности. Няма участие на DNS на трети страни и той предоставя собствен първичен и вторичен DNS, гарантиращ изтичане на данни.

Защитата срещу течове IPv6 заедно с функцията Kill Switch прави PIA надеждна по отношение на сигурността и безопасния поток на данни.

Потребителски интерфейс и потребителски опит

В горната част на екрана има три различни бутона: Увеличаване, Минимизиране и Затваряне. Бутонът Maximize не работи без причина и Minimize and Close изпълнява същата функция за затваряне на прозореца (Забележка: Това беше опит за Windows Client). Донякъде дразнещо е да избирате иконата на PIA всеки път в лентата на задачите за промяна на всяка настройка или дори за отваряне на списъка със сървъри. Няма ограничен прозорец за потребителя.

Освен това, провалът на връзката руши потребителското изживяване и той трябва да бъде подобрен. Когато се опитахме да го свържем с други сървъри, такъв проблем не се виждаше. За по-добро потребителско изживяване се очаква повече филтриране и сортиране на сървъри. Всички настройки обаче са достъпни на един екран и го прави лесно да ги изследвате.

платформи

Той обхваща всички платформи (Windows, Linux, MacOS и iOS), включително разширения за Chrome, Firefox и Opera Mini. Налична е настройка на MTU, която я прави съвместима с много от рутерите, дори и да не са висококачествени. Поради това PIA се препоръчва, ако хардуерът ви не е актуален. Може да се забележи намалена скорост, но това няма нищо общо с доставчика на VPN. Това е заради неефективността на хардуера.

Можете да го инсталирате на всеки пет устройства от един акаунт. Най-добрият начин да го разпространите е да инсталирате такъв за вашия рутер и да запазите останалите устройства като вашия мобилен телефон и лаптопа, които трябва да носите извън дома си на обществени места.

Поддръжка на клиенти

Различни опции за получаване на поддръжка!

Те нямат система за поддръжка на живо и единственият начин да се свържат с тях е чрез генериране на билети. Трябва да предоставите своя имейл, име, тема на запитване и подробности за него. На това те отговарят с отговор на вашия имейл идентификатор, който бихте им предоставили.

Вместо да се свързва с поддръжката на клиентите, уебсайтът има стотици статии, свързани с PIA, неговите функции и грешки, на които може да попаднете. Просто опитайте да поставите подходящата ключова дума и ще получите списъка с статии, свързани с търсенето. Ако заявката не бъде решена, билетът може да бъде генериран по всяко време.

заключение

По отношение на скоростта и платформата, PIA е непобедима, тъй като има огромна сървърна мрежа и възможност за конфигуриране с много устройства. Ако обаче потребителският интерфейс и стабилността могат да бъдат увеличени, би било трудно да се намери по-добър VPN доставчик от частния достъп до Интернет. От гледна точка на сигурността, PIA предоставя голям брой функции, които са изключителни за това приложение, които не могат да бъдат намерени в клиентите на други доставчици. Тя ви позволява да използвате Torrenting мрежата без проблем, а също така ви позволява да използвате прокси SOCKS5, за да увеличите скоростта на връзката си. Освен това, с неограничената си честотна лента и множество сървърни местоположения по целия свят, можете лесно да стриймвате всяко съдържание, което е достъпно само в определени региони. Като цяло, ако искате да използвате частната връзка, която е бърза, достъпна и сигурна, PIA е най-добрият вариант.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map