ibVPN преглед

Професионалисти

 • Налични са различни категории сървъри, което позволява на потребителя да избира сървъра според неговото изискване. Той помага на потребителя да се свърже в зависимост от приоритетите му: скорост, сигурност или способност за поточно предаване.
 • Налични са всички важни протоколи, което отново помага при определянето на приоритетите на определени изисквания. В допълнение, те предоставят протокол ShadowSocks, който помага да се заобиколи китайската цензура.
 • Те осигуряват добър контрол на потребителите, когато става въпрос за поведението на приложението, като предоставят функции за свързване и опции за разрешения.
 • ibVPN има собствени DNS сървъри, които също могат да бъдат използвани за блокиране на реклами.
 • Те предоставят различни планове в зависимост от необходимостта на потребителите. Можете да закупите стандартни DNS, VPN за Torrent, IBDNS интелигентен DNS или Ultimate VPN (което е комбинацията от първите три с някои допълнителни функции).
 • Netflix Originals е достъпен от всяка част на света. Човек също може да използва Hulu и BBC iplayer, използвайки ibVPN.
 • Еднодневна безплатна пробна версия е на разположение, ако желаете да използвате и опитате колко ефективно е приложението.

Против

 • Опцията за разделяне на тунели не е предоставена. Може да осигури по-добър контрол на потребителите, ако тази функция се добави към приложението.
 • Има три сървъра в категорията Tor over VPN. Опитахме се да свържем системата, но тя показа мрежова грешка. Въпреки това, след няколко часа, когато се опитахме отново да установим връзка, лесно се установи с трите сървъра.
 • Само Ultimate VPN план има възможност за пет едновременни връзки. Други планове осигуряват само една едновременна връзка. Ако искате да използвате ibVPN на седем или повече броя устройства, трябва да преминете през неговите бизнес планове.

Преглед

ibVPN MainScreen

ibVPN правеше непрекъснати опити да предоставя все повече и повече удобства и функции на своите потребители от 2010 г., когато беше лансиран. След старта те извършиха непрекъснато надграждане в настройките на протокола и сървърите бяха видими. Разположен в Трансилвания, красив град, разположен в Румъния, ibVPN е далеч от петте очи, девет очи или четиринадесетте очи.

Те са добавили сървъри специално за използване на Tor и той е един от първите VPN доставчици, които са въвели двойна VPN сървърна технология. Също така внедряването на ShadowSocks добавя предимство за китайските потребители.

В този преглед всеки аспект на ibVPN ще бъде преценен щателно и ще се направят заключения относно скоростта, поддръжката на клиентите и надеждността. Ние също така ще преминем през ексклузивните функции, които ibVPN предоставя, които влизат в раздела Wizard.

Различни сървъри за различни изисквания

ibVPN Списък на сървъра

Веднага щом отворите приложението, то ще осигури избора за свързване с най-бързия сървър. За това проверява всички сървъри, което за първи път иронично отнема минута. След това обаче, ако се опитате да се свържете отново с него, той ще се свърже след няколко секунди. Освен най-бързият сървър за стандартна употреба, те предоставят и възможност за свързване на вашата система с най-бързия P2P сървър. Тази връзка е полезна за изтегляне на всяко съдържание.

Списъкът с предпочитани сървъри ви позволява да изберете сървъра, с който искате да се свържете ръчно. Този списък със сървъри е полезен, когато трябва да получите достъп до съдържанието на която и да е държава. Можете да маркирате най-известния сървър на тази държава и да го добавите към списъка с любими. Това помага на потребителя да се свърже директно, вместо да превърта списъка със сървъри отново и отново. Функцията за завъртане ви позволява да се свържете с различни любими сървъри след няколко минути (времето може да бъде настроено според вас), след като се свържете с VPN клиента.

Над списъка със сървъри може да се намери и опция „Групиране по“, която помага да се групира в различни категории:

 • Tor над VPN сървъри
 • P2P сървъри
 • Игрални сървъри
 • Двойни VPN сървъри

Tor може да се използва заедно с всеки VPN сървър, но тези специализирани сървъри помагат за работата на Tor. Когато Tor се използва с VPN клиент, скоростта на сърфиране намалява значително поради четири слоя на криптиране: Три слоя Tor и един слой VPN. За да избегне това намаление, в момента ibVPN има три специални сървъра, предназначени за използване с Tor.

Наличен е дълъг списък от P2P сървъри и така или иначе човек може лесно да се свърже с най-бързия P2P сървър, като го търси директно в раздела на сървъра над списъка. Ако обаче човек иска да се свърже с P2P сървъра на конкретна държава, това може да бъде намерено от списъка.

Има само един сървър за игри, който е създаден в Холандия през 2015 г. След това те не са добавили никой сървър за игри досега. Може би няма много изискване от този вид сървъри, но все пак всеки потребител, който трябва да използва VPN за игри, трябва да разчита на този един сървър, ако закупи ibVPN.

Използването на двойни VPN сървъри може да бъде опция, ако се изисква висока сигурност. В тази категория данните пътуват от един клиент до сървър 1 и от там, вместо да отидат до целевия сървър, достигащ до сървър 2. От сървър 2 данните пътуват до целевия сървър. Изглежда, че ще забави скоростта на интернет. Е, вярно е, че значителен процент ще намали скоростта на интернет, но това идва с ефективна сигурност.

Освен тези сървъри, ще намерите още два сървъра в категорията Wizard. Тези сървъри са за поточно съдържание от конкретните страни. В САЩ стрийминг сървърът може да се използва за достъп до Netflix Originals и Hulu. Освен това има специален сървър за достъп до BBC iPlayer. Не можете обаче да получите достъп до Netflix UK или Amazon Prime U.S.A или много други канали с географски ограничения.

Сортирането на сървъра може да се извърши и по азбучен ред. Сортирането и специалните списъци на сървъри помагат да се осигури по-добро потребителско изживяване. Съществуват обаче само 173 сървъра, които са много по-малко от много други доставчици на VPN и това също влияе върху скоростта на интернет, ако има огромен брой потребители, използващи един и същ сървър. Също така, в нашия опит се сблъскахме с мрежова грешка, докато използваме Tor над VPN. Ако броят на сървърите може да бъде увеличен, особено в категорията Tor над VPN, може да се получи по-добра свързаност.

Плащане според изискването

ibVPN планове

Те предоставят гъвкави пакети, които позволяват на потребителя да плаща според неговото изискване. Ако човекът желае да използва VPN за стрийминг, няма нужда той да плаща и за торент сървъри. Общо на разположение има пет различни пакета:

 • Стандартна VPN
 • Крайна VPN
 • Torrent VPN
 • IBDNS Smart DNS
 • Бизнес VPN планове

Ако изберете да използваме стандартния VPN клиент, тогава можем ефективно да скрием IP адреса си, но няма да можем да използваме Smart DNS или да защитим Torrenting. За целите на Torrenting може да се закупи Torrent VPN план, а за тежък стрийминг е наличен IBDNS Smart DNS. Ако обаче искате да използвате и трите в един пакет, тогава трябва да купите Ultimate VPN пакет. С върховен VPN пакет вие също така получавате допълнително оборудване на Tor Over VPN сървър и Double VPN сървъри също и за всички удобства на останалите три плана. Той позволява да се свържете с пет устройства с един акаунт, но ако трябва да свържете повече устройства, закупуването на бизнес план може да бъде добра опция.

В бизнес плановете получавате три възможности за избор: VPN 7, VPN 15, VPN 25. Броят обозначава броя устройства, на които VPN клиентът може да бъде изтеглен. Единствената разлика между Ultimate VPN и бизнес плановете е броят на устройствата, в които биха могли да бъдат инсталирани. По този начин може да бъде опция човек да закупи върховен VPN, да го инсталира в рутера и по този начин всеки може лесно да го използва, без да плаща за бизнес планове.

Всички възможни налични протоколи

ibVPN протоколи

Никога не се натъквахме на нито един доставчик на VPN, който предоставя тези много VPN протоколи. ibVPN предоставя девет протоколни опции (включително автоматичен избор), които имат различни нива на AES криптиране. Започвайки от най-несигурния PPTP до най-надеждния OpenVPN, ibVPN осигурява всички основни VPN протоколи.

За висока скорост можете да използвате протокола PPTP. Това обаче не е безопасен протокол поради по-ниското ниво на криптиране. Когато не искате да компрометирате сигурността, трябва да използвате OpenVPN протокол, но той идва с компрометирана скорост. Когато е необходим добър баланс на скоростта и сигурността, могат да се вземат предвид протоколите L2PT и SSTP.

Той също така осигурява Stealth VPN протоколи, които позволяват на данните да се смесват със стандартния интернет трафик. Това прави използването на VPN по-малко откриваемо. Използва се най-вече в страните, където използването на VPN е забранено. За страни като Китай и Русия този протокол осигурява сигурност на потребителите, за да се предпазят от очите на правителството. ibVPN предоставя специален VPN протокол, ShadowSocks, чиято специална функция е да заобикаля защитната стена на Китай. Това е като SOCKS5; обаче е по-просто и също със слой на криптиране.

Ефективността на специални сървъри за поточно предаване

ibVPN има своя интелигентен DNS, който ви позволява да правите ефективен стрийминг. Въпреки това, в опцията на съветника имаше само две различни опции за стрийминг през ibVPN. Когато се свързахме с поточния сървър на САЩ, имахме достъп до Netflix и Hulu. Въпреки това, когато се свързахме със сървъра на Netflix на Обединеното кралство, ние имахме достъп до BBC iPlayer на BBC, но не и до Netflix. Също така, те трябва да добавят съдържанието на други държави също като Япония и Холандия. Тези страни имат изключително ексклузивно съдържание и зрители на Netflix в цял свят. Освен това, ако има само един конкретен сървър за достъп до съдържанието на Съединените щати, ефективността не може да бъде обещана.

Защита от течове

ibVPN DNS защита от теч

Основната причина, поради която всеки използва VPN е да криптира данните и да скрие истинския IP адрес. Също така, който иска някой да знае за своята онлайн активност. Има обаче възможност за изтичане на IP и изтичане на DNS, което да информира третата страна за уебсайта, който посещавате, и от какво местоположение. ibVPN предлага настройки за защита от течове на DNS, така че вашата онлайн активност да не може да бъде проследена. Освен това имате възможност да деактивирате IPV6 трафик, като гарантирате, че ще попълните всички несигурни пори.

Настройки на поведението на клиента за по-добър потребителски интерфейс

ibVPN Настройки на поведение

Тези основни настройки са налични във всеки доставчик на VPN. Все пак е необходимо да се обсъди, тъй като предоставя гъвкавост на потребителя и му помага да има контрол над VPN клиента. Можете да имате гъвкавостта, когато желаете приложението да започне. Функцията за автоматично влизане помага на потребителя да установи връзка веднага след стартиране на системата или ако желае да използва приложението само когато го отвори, тогава той може да избере опцията за автоматично свързване за установяване на връзка при стартиране на приложението.

Опциите за поведение тук са свързани с част, където трябва да покажете приложението. Възможно е да го позиционирате над всеки друг екран, докато изпълнявате друга задача. Също така можете да го изберете, за да остане в центъра на екрана. След като се свържете с VPN, той автоматично ще се сведе до минимум в зависимост от вашите изисквания. Функционалността на (X) бутона за затваряне също може да бъде променена. Дори тези опции да не са свързани с първичната употреба, те добавят в потребителския интерфейс на приложението.

Анализ на времето за връзка

ServerAttempt 1Attempt 2Attempt 3Attempt 4Average Time
Време, изминато (в секунди) за установяване на връзка със сървъра
Най-бързият сървър14.529.6117.4312.1413,425
Най-бързият P2P сървър11.7612.0610.3811.1211.33
Игрален сървър12.3212.0312.2812.5112.28
Двоен VPN сървър15.3711.7610.8411.6412.4
Tor над VPN сървър10.1710.1111.7811.310.84
Американски поточен сървър11.4310.4510.329.4610.41
Великобритания поточен сървър10.7710.9910.4311.1910.84
Сървър за обход
Китайска защитна стена
10.198.8411.279.439.93

Иронично е, че средното време, необходимо за свързване с най-бързия сървър, е максимално и повече от средното време за връзка със сървъри от други категории. Групирахме сървъра по всяка категория и избрахме най-горния сървър от групираната категория. След това установихме връзка, която ни осигури отлични резултати. За всяка категория всеки пробен период е близо до средната реклама, която гарантира надеждна връзка. Средната стойност за всяка категория не е надвишила над 13 секунди, което е сравнително по-добро от много VPN доставчици.

Тест за скорост

IB Тест за скорост

Взема се тест за скорост за различните категории сървъри и резултатите не бяха разочароващи. Имаше намаление на скоростта. Въпреки това, той е ефективен според броя на сървърите, които ibVPN има. Най-бързият сървър, към който се свързва автоматично, осигурява скорост на изтегляне 71% от първоначалната скорост, която може да се счита за достатъчна, когато имате допълнителен слой сигурност. Когато се използва двойна категория VPN сървър, скоростта на изтегляне е намалена с 54%, което се очакваше, докато данните пътуват от един сървър до друг сървър, преди да достигнат до целевия сървър.

Въпреки че имат само един сървър за игри, един сървър за поточно предаване в САЩ и един сървър за стрийминг на Великобритания, намаляването на скоростта на изтегляне е съответно само 40%, 42% и 30%. Това показва, че сървърите са ефективни за работа с огромен брой потребители. Промяната в скоростта на изтегляне при използване на VPN силно зависи от разстоянието между сървърите. Нашето местоположение и тези сървъри са на различния континент, поради което има хиляди мили между нашето местоположение и сървърите.

Когато говорим за използване на протокол ShadowSocks, намаляването беше значително поради високото ниво на криптиране. С намаляване на скоростта на изтегляне от 79%, използването на ShadowSocks протокол няма да бъде препоръчително. Това обаче се дължи на високото ниво на сигурност, което осигурява, и дори е трудно правителството да открие използването на VPN.

Ако говорим за скоростта на качване, тя е почти 50% от общата скорост в повечето случаи. Отново, обаче, за ShadowSocks той показва намаление от 85%. Ако сте загрижени за скоростта и живеете в страна, в която използването на VPN е ограничено, можете също да опитате да използвате Stealth VPN протокол, ако ShadowSocks осигурява компрометирана скорост. Но трябва да знаете, че нивото на сигурност ще намалее с увеличаването на скоростта.

Сигурност

ibVPN предоставя повечето важни протоколи, а за допълнителна сигурност се добавят и Stealth VPN протокол и ShadowSocks. Тези протоколи позволяват смесването на данните със стандартния интернет трафик и го правят по-малко разпознаваем. Дори и с тази функция те не правят компромиси с криптирането (обаче ShadowSocks има по-ниско ниво на криптиране от другите VPN протоколи) и за повечето от протокола те използват Шифроване на RIJNDAEL който се приема като разширен стандарт за криптиране от NSA. Дължината на ключа обаче може да се промени с промяната в протокола.

Използването на OpenVPN е най-добрият вариант, когато се касае за сигурността, тъй като идва с 256-битов AES ключ, който не гарантира големи заплахи при използването му. PPTP е най-старият протокол и затова ibVPN препоръчва да го използвате само ако устройството не поддържа други криптирания. PPTP има основни проблеми със сигурността и ниско ниво на криптиране. Освен това, той има SSTP, който се счита за защитен като OpenVPN протокол.

Условието на Kill Switch и безопасността от IPv6 трафик също се добавят при осигуряването на по-добра сигурност. Те използват собствени DNS и затова никакво участие на трети страни не запълва порите, които биха могли да позволят на трети страни да съхраняват нашата дейност. Въпреки това, като много други доставчици на VPN, те също биха могли да надстроят своя продукт, като добавят функции, които помагат да се избегнат атаки на зловреден софтуер.

ibVPN сигурност на данните

Също така „политиката без регистрация“ помага да се защитят вашите данни от други, главно компании за извличане на данни. Ако правителството поиска от тях да предоставят следа от вашата дейност, тогава те трябва да предоставят вашите данни на властите. Тъй като централата е в Румъния, като цяло не се очакват и не се срещат подобни проблеми. Те споделят информация, която не може да се идентифицира лично, на трети страни, за да разберат активността на потребителите на уебсайта на ibVPN. Освен това те не гарантират и не гарантират сигурността на нашата информация от нарушаване.

Потребителски интерфейс и потребителски опит

ibVPN прави прост потребителски интерфейс, насочен към единствената му цел да осигури използването на VPN технологията. Добавянето на няколко категории сървъри, опциите за сортиране и функцията за групиране на сървъри улеснява проучването на необходимия сървър. Сред всички доставчици на VPN ibVPN има най-модерната и ефективна категоризация на сървърите. Използваните от продукта миниатюри са привлекателни и доставят предназначението си само от изображението.

Що се отнася до потребителското изживяване, много аспекти се събират, за да дадат крайното изживяване. Ако обсъдим функциите, добавянето на пренасочване на пристанища, разделянето на тунели и защитата от зловреден софтуер може да повиши лекотата и ефективността на приложението. Текущите функции като опции за показване, опции за поведение и Kill Switch показват, че ibVPN вече е на много добър етап, откъдето лесното развитие.

платформи

ibVPN платформи

В допълнение към всички основни операционни системи (Linux, Windows, MacOS, iOS и Android), те предлагат и разширения за всички основни браузъри (Chrome, Firefox и Opera Mini). Те обаче нямат разширения за Safari и Internet Explorer. Те също така предоставят VPN продукт за Smart TV: Apple TV, Apple TV 4, LG Smart TV, LG WebOS Smart TV, Samsung Smart TV и Sony Smart PV и игрални конзоли: PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360 и Xbox One. Броят на платформите, които предоставят, е достатъчен, за да покрие огромна потребителска база. ibVPN предлага и конфигурация на рутери за Asus RT-N66U, Linksys E2500 Wi-Fi и Netgear WNR3500L Wi-Fi. Те трябва да увеличат броя на платформите за рутери, тъй като той е по-нисък от много VPN доставчици, които предоставят конфигурация на рутери за над десет различни рутера. Освен това цената се различава и за трите рутера, които можете да проверите на уебсайта им.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти е най-ефективната част от всяка услуга, която всяка компания предоставя. Важно е да се гарантира удовлетвореността на клиентите за подобряване на бизнеса и само ефективната поддръжка на клиентите може да го гарантира.

До сега намерих ibVPN като добър продукт като цяло. Въпреки това, след разговор с грижа за клиентите, бяхме разочаровани, когато става въпрос за любезност и надеждност. Ще разгледаме и чата на живо, но първоначално нека да разгледаме генерирането на билети. Зададохме им въпрос относно политиката за поверителност, относно който бяхме объркани. Те отговориха на билета ми след седем часа. Очаквах обаче отговор в рамките на час, както е за други много други VPN доставчици. Те ми отговориха любезно и с подробни отговори по имейл. Но не беше същото, когато става дума за чат на живо.

Те твърдят, че имат 24/7 опция за чат на живо, но не е вярно. Чатът на живо не беше през целия ден, докато пишем този отзив. Предишния ден проверих наличността на чат на живо и го нямаше. Когато се появи отново, попитах изпълнителната служба за поддръжка на клиенти за липсата на чат на живо, на която той отговори, че „Той присъства през цялото време. Затваряме чата само докато обядваме. ” Ние се съгласихме на това и чакахме целия ден, но чатът на живо не се появи. Според тях обаче тя е присъствала през цялото време. Те не са посочили причина за това и затова не можем да кажем, че чатът им на живо е надежден. Също така имаше липса на любезност.

заключение

ibVPN все още е във фаза на развитие. Що се отнася до протоколите, те предоставят максималните типове в сравнение с повечето доставчици на VPN – също така, различните планове, които предлагат, за да осигурят гъвкавост на потребителя да плаща според неговото изискване. Дори броят на сървърите да е 173, скоростта и свързаността изобщо не са компрометирани. Когато обаче се увеличи потребителската база, те трябва да увеличат броя на сървърите, които поставят добавяне на сървъри за стрийминг и игри на приоритет.

Те трябва да добавят още функции, които вече обсъдихме по-горе, които могат да направят по-добър потребителски интерфейс. Освен това не може да се приеме, че поддръжката на клиентите е груба и ненадеждна, а човешките ресурси трябва да бъдат подобрени първо. Отнеха им шест часа, за да ни отговорят, което изобщо не е приемливо в момент на спешност. Обясниха ни, че въпросът ни не е от висок приоритет и затова отне толкова много време. Бихме препоръчали този продукт за страните, в които използването на VPN е ограничено поради неговата ефективност да скрие съдържанието сред стандартния трафик.