AirVPN преглед

Професионалисти:


 • OpenVPN протокол: Те използват OpenVPN протокол, който се счита за най-сигурният. Има опция за превключване между протокола UDP и TCP OpenVPN, което позволява на потребителя да има надеждна връзка.
 • Опция за конфигуриране на рутера: Те предоставят възможност за инсталиране на приложението AirVPN и на рутера. Това помага на потребителя да свърже всички останали устройства чрез едно устройство. Сега потребителят може да инсталира и използва AirVPN клиент в другите четири устройства, когато той е извън обхвата на рутера.
 • Процес на избор на изтегляне: За да изтеглите клиента, се добавя подходящ процес на подбор. На уебсайта първо трябва да изберете операционната система, след това версията, след това архитектурата, формата на приложението и накрая потребителския интерфейс.
 • Пълен списък на сървъра: Човек има възможност да преглежда пълния списък на сървърите, тъй като предоставя подробно информация за всеки сървър. Информация за натоварването и броя на потребителите, свързани към всеки сървър, също се добавя, така че потребителят да може да избере най-ефективния сървър.
 • Сортиране на сървъра: Добавят се и опциите за сортиране; човек може да изброява сървърите според скоростта (по-висока към по-ниска) или латентността (по-ниска към по-висока). Оценката се предоставя и на всеки сървър, който помага в избора на сървър.
 • Не DNS на трети страни: Те имат собствени DNS сървъри, които не позволяват на трета страна да събира данните за уебсайтовете, които посещаваме.
 • Опции за няколко порта: В настройките на протокола имате няколко опции: UDP, TCP, SSH и SSL. Можете също да изберете пристанището заедно с него. Различните комбинации от порт и протоколи служат за различни цели. Целта на всяка комбинация се записва след номера на порта. Предоставя ни информация, кога коя комбинация трябва да се използва.
 • Настройки на Tor Proxy: В настройките на прокси, в допълнение към HTTP и SOCKS прокси, също се добавя Tor proxy, който позволява на потребителя да използва VPN през Tor конфигурация, която се предоставя само от много малко VPN доставчици. Използвайки това, можете да установите VPN връзка вътре в мрежата Tor, която добавя слой за защита на VPN, и дори не позволява на VPN доставчика да знае вашия истински IP.
 • IPv6 защита от теч: Персонализираната защита от теч на IPv6 е приложена, която позволява преминаването на данните само ако се поддържа от VPN, в противен случай може да бъде блокирана.
 • Три дни платен пробен период: Има тридневен план, който струва само едно евро. Ако искате да тествате VPN приложението, преди да преминете към по-високите планове, това е правилният вариант. Предлага се и безплатният план, но с ограничение на честотната лента. Ако приложението съвпада с вашите изисквания, тогава можете да продължите за двугодишния план, тъй като е рентабилен.
 • Пренасочване на порт: Клиентът дори предлага опция за пренасочване към порт, което увеличава функционалността на приложението. Освен това подобрява ефективността на някои приложения като BitTorrent и eMule.
 • Активна общност на форума: Разделът Форум е силно активен. В секцията Форум хората могат да публикуват своите заявки и проблеми в заглавието на общността. Общността е разделена на подраздели, според които потребителят може да постави въпроса си в съответния раздел.
 • Раздел за подробни KB / Често задавани въпроси: Разделът с често задавани въпроси не съдържа много въпроси, но е категоризиран много добре в четири раздела: Общ, Продажби, Технически и Клиентски софтуер. Това улеснява потребителя при търсене на нужните често задавани въпроси.

Недостатъци:

 • Няма отделен списък на P2P / Streaming Server: Въпреки че има опции за сортиране на сървъри, трябва да има отделни списъци за P2P и поточни сървъри. Ще бъде полезно за идентифициране на сървъра, чрез който може да се осъществи ефективно споделяне на файлове. Също така, поточните сървъри биха помогнали на потребителя да се свърже с желания поточен канал.
 • Опцията за помощ на живо липсва: Няма поддръжка на живо, което е едно от основните изисквания за осигуряване на добро потребителско изживяване. Поддръжката на живо може да осигури незабавна помощ, а проблемите могат да бъдат решени незабавно. В случая на AirVPN обаче вместо чат на живо можете да поставите заявката си в секцията на общността и там можете да получите решението.
 • Донякъде бавен: скоростта не е приемлива. Когато свързахме нашата система към препоръчания сървър, скоростта не беше дори наполовина и така, докато използваме другите сървъри, не може да се очаква по-добра скорост от тази.
 • Ограничени конфигурации: Въпреки че има множество платформи, няма директна конфигурация за игрални конзоли и смарт телевизори и за свързването им към VPN е необходимо първо да ги свържете към рутера, в който е конфигурирана настройката на AirVPN.
 • Липса на разширения на браузъра: Няма налични разширения за нито един от браузърите. Ето защо човек не може директно да се възползва от AirVPN чрез браузъри. Те трябва поне да добавят разширение за Chrome и Firefox.
 • Главно за защита на поверителността: Те вече споменаха на своя уебсайт, че целта на тяхната услуга е основно да защитават поверителността на потребителите, а не системата. Така че не може да се очаква никаква защита по време на сърфиране на съдържанието или филтрирането на сайта заедно с VPN услугата.

Преглед

AirVPN е роден през 2010 г., не като компания, ориентирана към пари, а като организация за защита на поверителността. Това е съществена причина, поради която потребителят може да ги счита за надеждни. И все пак беше необходим анализ на „политиката за поверителност“ и „условията на ползване“, така че с това беше съставен и предоставен на потребителите ясен образ на компанията. Това би ви помогнало да вземете решително решение дали приложението е надеждно или не.

Бърз Преглед
Уебсайт на уебсайта
протоколиOpenVPN
платформиWindows, Mac, Linux, Chrome, iOS, Android, рутери, TOR
компетентностИталия
ВлизанеНякои трупи
Връзки5 връзки
Места20+ държави
Сървъри218+
Начини на плащанеКредитна карта, Master Card, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Doge, Ethereum Classic, Dash
Опции за поддръжкаПоддръжка на билети, Поддръжка по имейл
Цени от 3,29 € / месец за 2 години
гаранция30 дни
Безплатен пробен периодНа разположение

Що се отнася до надеждността, не само на
политика и прегледът на доставчика са
обмислени, но има значение и доколко е безопасно приложението. Те
имам техен
собствени DNS сървъри
и IPv6 защита от теч. Но това не е достатъчно и така, те положиха още малко усилия, които
ще обсъдим в секцията за сигурност.

Основният екран за потребителски интерфейс

Седалището на компанията е в Италия. Това местоположение може да бъде голям проблем за някои от техните потребители. Италия участва в глобалната програма за наблюдение, която може да предоставя данните на своите граждани на тайните агенции на други страни. Той може да поиска доставчиците на VPN да предадат данните на конкретно лице и VPN доставчикът ще бъде задължен да направи това.

Има мерки, предприети чрез заявление за
допълнителна сигурност. Те дори са предоставили функции, предоставящи по-добър потребител
контрол.

Въпреки това, дори и след такива реализации,
има много ограничения, поради които организацията може да не е в състояние
изпълнява своята мисия, която е да предостави неограничен интернет, без
цензура и проследяване на правителството и интернет доставчика.

Чрез този преглед ще разберете дали
услуга осигурява стойност за паричен продукт или не. Ние също се фокусирахме върху него
цените, тъй като са малко по-високи, въпреки че те
не се фокусират върху печалба.

Просто продължете напред и открийте атрибутите, за които трябва да купите това
продукт и ограничението, поради което не бива.

Сървъри

Списък на сървърите и страните, в които са разположени сървърите

Едно ограничение на това приложение е
местоположения на сървъра. Те имат само сървъри в три континента, и най-вероятно, те дори не се фокусират върху
други три.

Ето защо това приложение е направо
не за потребителите, където сървърите не са разположени.
Ако те добавят сървъри на други континенти в бъдеще,
може би би било добър вариант през това време, но не сега.

Освен тези континенти има сървъри
в двадесет държави: две в Северна Америка, четири в Азия и шестнадесет в Европа.

В Азия сървърите са разположени в Хонконг,
Япония, Сингапур и Украйна. Общо в Азия има петнадесет сървъра. Седемте сървъра, разположени в Сингапур, могат да бъдат използвани от Югоизток
Азиатски потребители. В Япония има само един сървър и по този начин, ако потребителите на други страни се опитват да го използват,
натоварването може да се увеличи и производителността ще намалее с него.

Тъй като в Хонконг има шест сървъра, The
потребителите от Китай, Тайланд, Индия и Русия могат да се възползват. Те
предоставете информация за натоварването
и броя на потребителите, които използват VPN. Според тази информация,
Натоварването в Хонконг обикновено е по-малко
повече от двадесет процента.

В Украйна се добавя само един сървър и затова се очаква по-голямо натоварване, дори и много малко
системите са свързани към сървъра.

Така че за азиатските потребители се препоръчва това
те използват сингапурски сървъри или хонконгски сървъри. Но все пак, това зависи от
зареди. Ако установите, че японският сървър има
най-малко натоварване, можете да се свържете с него.

В Северна Америка, както повечето доставчици,
местоположенията на сървъра са добавени в Канада
и САЩ. САЩ винаги има
огромна база от потребители и за да се справят, те поддържат съотношение потребител-сървър
между 50: 1 до 70: 1. Има тридесет и седем сървърни места и като цяло повече от две хиляди души са свързани със сървърите на Съединените щати.

С помощта на отлично разположение в целия
различните места, доставчикът е обхванал повечето райони на Съединените щати.

Идвайки в Канада, броят на сървърите е
равен на САЩ. Въпреки това, местата на сървъра са много по-малко кога
сравнение. В Канада повечето от сървърите са
разположен в Онтарио, но в
в случай на САЩ, те се разпространяват в
единадесет места. Дори след като има толкова много сървъри в Онтарио, натоварването все още е високо на това място. Може
намаляват, ако към тях се добавят повече сървъри
различни канадски места.

Досега разбрахме, че Европа
континентът винаги е основната цел на доставчиците на VPN и затова те са добавили сървъри в четиринадесет
държави. Сред тези четиринадесет държави Холандия има максимум
брой сървъри. Следователно, ако сте от Холандия или нейните
съседна страна, този продукт ще бъде от полза за вас.

В случай, че холандските сървъри са
изпитвате голямо натоварване, можете да се свържете с Швеция или Обединеното кралство
сървъри. Те имат повече от десет сървъра, така е и така
очакваха, че те ще изпитват по-малко натоварване в сравнение с
други сървъри.

В приложението получавате възможността да вид
сървърите според латентността или скоростта
. Това позволява на потребителя да
идентифицира сървъра според неговото изискване. Тези опции присъстват в
долната лента на приложението. Но там
са няколко други опции, за да ги сортирате директно от лентата, присъстваща над
таблица: Име, Резултат, Местоположение, Закъснение, Зареждане и Брой потребители.

Въпреки че имат
добавихме толкова много опции за сортиране, че ще бъде по-добре, ако добавят и отделни
списъци за поточни и P2P сървъри. Това е единственото
липсваща част във всички опции, свързани със сървъра.

Когато се появи основният екран, той дава
опция за потребителя да се свърже с препоръчания сървър. Но ако има
конкретни сървъри, към които не искате да се свържете, можете да ги добавите в
черен списък. По подобен начин вариантът на
също е осигурено създаване на бели списъци.

Политика за възстановяване

Ако потребителят не е доволен, се предлага пълно възстановяване, но …

Докато преглеждате тяхната политика за поверителност, вие
могат да намерят информацията, която препоръчват да използват безплатната пробна версия преди употреба
търговския план. Въпреки това, значителната част е дори ако закупите такава
от плановете, те ще осигурят възстановяването без
като поискам обяснението
. Този вид
гаранция се предлага от много малко VPN доставчици и следователно, AirVPN е
гъвкава и благоприятна за потребителите.

Има обаче няколко условия, които
трябва да бъде изпълнено за възстановяване. Най-
компания приема само писмените заявки за възстановяване, които трябва да ги изпратите до техния офис за контакт.

Исканията, изпратени след три дни от
покупката няма да бъде изключена, така че трябва да я изпратите преди това. Също така, данните
използването не трябва да е повече от 5 GB. Това
се прави, за да се защити всяка злоупотреба с правилата за възстановяване на суми според техния уебсайт.
Може да отнеме до тридесет дни, за да ви осигури възстановяване.

Ако има някакъв неразрешим проблем
в услугата, която компанията не е в състояние да я поправи, те трябва да предоставят
възстановяване на засегнатите потребители дори след трите дни от покупката. Но там
не е предоставена подробна информация относно подобен случай в политиката за поверителност.

Политика за поверителност

Прочетете как те защитават вашите данни

AirVPN прояви своята загриженост за
поверителност на личността, което е видно в политиката за поверителност.

Каквито са
намира се в Италия, защитата на данните е
уредена от „Общия регламент на ЕС за защита на данните“. Но силен
сигурност не може да бъде поискана поради програмата за наблюдение, проведена от Четиринадесетте
очи.

Компанията обаче е взела допълнителен
стъпки, свързани със сигурността
които работят ефективно за повишаване на сигурността
стандарти.

Сървърите отговарят на много конкретни заявки
според точна белица, която има
много малко имена на хостове.

Също така са базите данни, в които се съхранява PII
се съхраняват на отделни места, които не са лесно достъпни. Те са
съхранява се в шифрован формат, така че дори и някой да си направи път към информацията, той няма да бъде
в състояние да го използва. Сървърите, които се използват от доставчика на услуги за
свързването на потребителя с VPN са напълно различни от базата данни
места за съхранение. Тези бази данни се държат изолирани и дори не са свързани помежду си
един с друг.

Анализ на времето за връзка

Пробен номер. Време, необходимо за установяване на връзка (секунди)
Средно време за секунди16.601
117.42
217.98
318.47
415.34
517.24
617.33
715.86
815.27
916.67
1014.43

Анализът на времето за връзка за всички VPN продукти обикновено се извършва чрез свързване на системата към препоръчания сървър. Когато потребителят отвори основния екран, той получава тази опция.

Въпреки това, времето, отведено от AirVPN за установяване на връзка с препоръчания сървър, е сравнително голямо. Повечето клиенти на VPN се свързват за по-малко от десет секунди. Поне седемдесет процента от VPN услугите предоставят приложение с по-ниско време за връзка от 16,601 секунди.

Не само това, доставената точност е ниска
поради което предсказуемостта на връзката намалява и не може
изчислете идеалното време, когато кога ще се свърже.

Причината е, че препоръчаното
сървърът се променя непрекъснато. Вероятно те
избират препоръчителните сървъри според натоварването, присъстващо на
сървър. Зареждането непрекъснато варира всеки път, когато броят на потребителите, свързани към
промени в сървъра.

Така че, ако в първия опит, сървърът да
който свързвахме се намираше в
Нидерландия, не е необходимо във втория опит сървърът да остане
един и същ.

В зависимост от капацитета на сървъра
към което приложението свързва нашата система, времето за връзка ще
промяна.

Времето за връзка варира от 14.43
секунди до 18.47 секунди, което осигурява обхват
от 4,04 секунди. Той има най-ниската точност сред повечето доставчици на VPN.

Времето за връзка се изчислява за азиатско местоположение, а сървърът е разположен в Холандия до първия
пробен период. Местоположението на сървъра се промени за всички изпитания, но все пак за всички
места бяха от Европа. Това показва, че за европейските потребители времето за връзка
може да е ниска като разстоянието между
тяхното местоположение и сървърът биха били по-малко в сравнение с нашия случай.

Честотна лента и скорост

Тест за скорост за различни опции на сървъра

Според „условията за ползване“, the
ограничението на честотната лента се добавя само към
безплатен план. Други планове позволяват всякакъв обем данни да преминава през сървърите.

Въпреки това няма да имате право на възстановяване, ако общото използване надхвърли пет
Гигабайти, както отбелязахме по-рано.

Свързахме нашата система с препоръчителната
сървър – сървърът с най-малко
латентност – и този, който има
най-малко натоварване. И в трите случая скоростта на изтегляне и качване
опитни бяха ниски.

Оригиналните скорости за изтегляне и качване бяха 9,78 Mbps и 8,82 Mbps. За тези
скорости, поне очаквахме, че доставчикът ще достави 5 Mbps за
изтегляне и 4 Mbps за качване, което е почти половината от оригинала
скорост.

Получаването на очакваната скорост обаче е далеч
от реалността. Според тестовете за скорост
изпълнявани от нас, за препоръчаните сървъри, скоростта на изтегляне и качване
са съответно 2,95 Mbps и 2,82 Mbps. Това са 30% и 32% от
оригинални скорости на изтегляне и качване съответно.

И в двата случая намалението е почти
60%, което е неприемливо като това
много скоростта не е добра за целта на потока. Само сърфирането може да бъде
изпълнена с тази скорост.

Когато се опитате да изберете сървъра ръчно,
скоростта дори се влошава.

Първо, ние свързахме системата с
сървър, показващ най-малко латентност от 107 ms. Скоростта на изтегляне от 0,98 Mbps се получава след намалението от 90%. Но в случай на скорост на качване, намалението е
Не толкова много. Отчетено е намаление с 38%,
и получената скорост е 5.52 Mbps, което е приемливо. Въпреки това и двете
изтеглянето и качването има значение и следователно тази опция за сортиране не може да бъде заключена като надеждна.

Зареждането се вижда под формата на процент в колоната за зареждане, присъстваща след колоната с резултати в списъка със сървъри, който се показва
когато човек кликне върху раздела на сървъра. За сървъра, на който установихме
връзката беше с натоварване от 1% по това време. Поради това очаквахме
че ще изпитаме висока скорост, тъй като само няколко потребители бяха свързани към него по това време. Резултатите обаче бяха
разочароващи.

Пингът беше много висок: 203 ms. Най-
скоростта на изтегляне беше равна на сървъра с най-ниската
латентност (0.98 Mbps), а скоростта на качване е била 3.00 Mbps, което също не е това
добре.

Все пак с помощта на различни сървъри
опции за сортиране като: име, резултат, брой потребители и т.н., можете да идентифицирате
перфектният сървър за вашето местоположение. ако
това не ви се струва осъществимо, това е
по-добре да използвате препоръчания сървър всеки път.

Сигурност

Те предлагат само OpenVPN протокол, който
осигурява най-високото ниво на сигурност. Заедно с OpenVPN протокола,
AES-256-CBC се използва (за канал за данни
шифриране), което е военният клас
криптиране и няма история на нарушаване на данните.

Това идва с перфектна секретност напред в който а
нов ключ се генерира на всеки час.
Diffie-Hellman се използва за обмен на ключове
тази цел.

За сигурно предаване на данни, 4096-битов RSA
се използват клавиши.

Налични са множество портове, които можете
изберете от клиента. Освен тази, имате възможност да внедрите SSL
или SSH, които могат да доставят допълнително
слой сигурност.

Той също така осигурява
защита от изтичане на IPv6. Той има множество опции, чрез които можете
изберете как искате да третирате IPv6 данни. Това позволява на потребителя да направи
настройка между сигурността, както и функционалността на клиента.

В прозореца за избор на протокол можете
изберете порта заедно с протокола. Всяка различна комбинация от
протоколът и портът имат конкретна цел. Избирайки правилната комбинация,
можете да подобрите сигурността на системата. Някои от комбинациите може да не са
засяга директно сигурността, но защитава поверителността на потребителя.

Отделно от
това твърдят, че имат вграден превключвател за убийство, който защитава данните от
спиране на нейния поток към и от системата, когато VPN връзката падне.

Потребителски интерфейс и опит

AirVPN предоставя много функции, които позволяват
по-голям контрол на потребителя в потребителския интерфейс. Функциите са свързани с различни категории
като: функционалност, свързаност, сигурност и поведение на клиента.

„Еди“ – клиентът на AirVPN – има
опция за извършване на корекции според вашите изисквания.

Различни настройки, свързани с поведението на клиента

Нека да поговорим за
функциите за поведение на клиента, които присъстват в секцията „UI“. Използвайки това,
можете да направите няколко промени, свързани с външния вид
на приложението като промяна на шрифта и показване на приложението в
иконата на таблата. В общия раздел има някои други функции на поведение на клиента, които ви позволяват да изберете това
когато искате да се свържете с VPN.

Настройка на протокола в потребителския интерфейс

Под това се намира разделът за протокола, където ще намерите
списък на различни комбинации протокол и порт. Функцията на това
комбинация се пише след това. Това
помага да избере перфектната комбинация, тъй като потребителят ще знае кога да използва определена комбинация. Тази функция
попада в категорията на свързаността.

Настройки за прокси на Еди

Различни от горе
споменатите функции, ако искате да настроите
надеждна връзка, имате възможност да настроите проксито.
Те обаче трябва да добавят и HTTPS и SOCKS5 прокси в допълнение към HTTP
и SOCKS прокси. Но има една изключителна характеристика и това е проксито Tor, който ви позволява да настроите VPN над Tor
мрежа. Само много малко приложения предлагат тази функция.

Опция за избор на маршрут на данни в Еди

Имате опция за изключване на конкретни уебсайтове
чиито данни не искате да преминавате през тунела за VPN.

По подобен начин можете да изберете само да включва конкретни уебсайтове за което искате
за да използвате VPN. Това помага да се избегне ненужно използване
от VPN. Например, ако ви е необходимо приложението само за деблокиране на
YouTube, можете да зададете YouTube в белия списък и само за това, VPN тунела
ще бъде използвано. Всички останали данни ще действат като
стандартния трафик на данни.

DNS конфигурации

Свързани с DNS
налични са и настройки, които могат да се използват за настройка на висока сигурност, която помага
да се избягвайте изтичане на данни. Човек може
изберете режим DNS като Автоматичен, Resolveconf или Преименуване. Това обаче
опцията се предлага само на потребителите на Linux. Като цяло се препоръчва човек да използва
DNS сървърите на доставчика и това е причината
никога не трябва да премахнете отметката от „Check AirVPN DNS.“ За Windows се добавят някои специални функции, които осигуряват по-строги
граница за избягване на изтичане. Човек може да отметне
опцията „Осигурете DNS Lock“, която не позволява на никой друг да премине през
списък на IP местоназначения.

Мрежови конфигурации

Под мрежа
свързани опции, можете да направите персонализиран подбор на данните, към които протича
и от вашата система в тунела VPN. Добавени са отделни опции за IPv4 и IPv6. Във всяка опция можете да избирате
дали искате да включите IPv6 или IPv4 в тунела или искате данните да
остават извън тунела. Можете също да изберете да блокирате данните на всеки от
IP версия. Има опция за отметка, чрез която селекцията автоматично
преминава към „блок“, ако има проблем
засича. Под това има опция дали искате само IPv6 или IPv4 данни
поток или и двете. Размерът на буфера на данните
изпратено и получено също може да се коригира с
помощта на този раздел.

Настройки, свързани с заключване на мрежата

Както е показано в
изображението по-горе, различни опции за заключване на мрежата са
реализиран, чрез който можете да изберете какъв вид защита
предпочитате. Автоматичният режим обикновено е предпочитана опция. Можете също да изберете
за да разрешите LAN връзка или не. Такива функции защитават данните от локалния
както и световни заплахи.

Разширени настройки за „Nerds“!

Вие също
забележете, че в приложението има някои разширени функции, които съдържат
функции от различни категории под един покрив. Експертният режим е защита
свързан атрибут, който идва заедно със защитата от изтичане на данни, предоставена от „Проверка
ако тунелът работи ”.

Списъкът на сървърите може
да се актуализира всеки път според избраната от нас продължителност. Всеки път
списъкът на сървърите се актуализира, натоварването, броят на потребителите и закъснението се променят.

Свързани функции
към категорията само за Windows не трябва да се променя, тъй като те са свързани с вътрешната
поведение на приложението и може да възникне неизправност, ако се направят промени.

Под сеч
раздел, незадължителна регистрация на данни може да се включи. Тя обаче не се препоръчва, тъй като доставчикът ще получи
вашите данни с вашето съгласие. По подразбиране той е изключен и трябва да бъде включен само при проблеми, свързани с
възниква свързаност. Режимът за отстраняване на грешки ще изпрати регистрационните файлове на връзката до доставчика и с помощта на тази информация те могат да разрешат проблема.

с толкова много
Характеристика
, потребителят не може да очаква нищо
повече за добавяне в клиента. въпреки това,
за по-добро потребителско изживяване той може да поиска по-добрата скорост, която липсва на AirVPN.
Друг вариант, който може да подобри клиента
опитът е добавянето на чата на живо, който ще помогне на потребителите да получат
незабавна помощ.

Платформи и устройства

Налични опции на платформата

AirVPN отбеляза присъствието си на
устройства с различни операционни системи: Windows, iOS, Android, MacOS, Linux,
и Chrome OS.

Предлага се и за рутери и предоставя
опция да го използвате с Tor, както имаме
обсъдени по-рано.

Човек също може да реализира добавяне на SSL и SSH
слой също.

Изглежда, че е обхванал почти всички
платформи, но това не е вярно. Може
са обхванали операционните системи, но тя все още не е достъпна за браузърите.
Ако се направи директно добавяне на разширение,
това ще помогне на потребителя да подобри
опит в сърфирането.

Процесът на техния подбор обаче е
донякъде уникален. Първо трябва да изберете операционната система и след това нейната
версия, след като изберете версията, можете да изберете архитектурата и
конфигурационен файл. Това помага на потребителя
да идентифицира необходимия файл, който желае да инсталира, така че няма проблеми със съвместимостта може да съществува.

Поддръжка на клиенти

Активна общност на форума

Поддръжката на клиенти е разделена на два различни раздела: „Често задавани въпроси“ и „Форум“.

Нека първо разширим секцията Често задавани въпроси и
проверете дали наистина е полезно или не. Общо,
има близо тридесет и често задавани въпроса, които са
разделен на четири подраздела: Общи, Продажби, Технически и Клиент
Софтуер. Тези много често задавани въпроси не са достатъчни, за да отговорят на всички съмнения.

Може да има няколко въпроса, които
потребителите може да имат в ума си. Добре структурираният раздел с често задавани въпроси трябва да може
покрийте всички тези запитвания. Те поне трябва да добавят още въпроси, свързани с производителността, сигурността и поверителността на клиента.

Същото обаче не е с Форума. в
раздел „Форум“, са две подкатегории
предоставени: AirVPN и Общността. Под секцията AirVPN отново ще откриете връзката към същите често задавани въпроси. Другите опции са Как да, Новини и
Обяви и бази данни.

От секцията Новини и съобщения, вие
можете да намерите за актуализациите, промените и
допълнения в приложенията. Не предоставя решение на заявките, а само информация за актуализациите.

„Как да“ съдържа
информацията, която ще ви помогне да инсталирате различни настройки на
различни платформи.

В базите данни можете да намерите
приложение деблокира любимия ви стрийминг канал или не. „Известният интернет доставчик
проблеми ”раздел предоставя информация
за проблемите, с които се сблъсква AirVPN досега.

Този раздел обаче е информативен и
не е полезно за решаване на заявките. За това човек трябва да премине през
раздел на общността.

В секцията на общността осем различни
предоставени са подкатегории. По
заглавие, можете да определите, че проблемът ви съвпада с коя категория и след това
можете да го публикувате в този раздел. Може би дори не е нужно да поставяте своето
въпрос. Резултатите, които се появяват на
екрана може да има свързани или дори една и съща заявка и можете директно да намерите
решение чрез разглеждане на отговорите.

Освен тези две опции, една може
винаги генерира билет за поддръжка, в който
трябва да добавите подробно описание за проблема. След това доставчикът
ще ви отговори чрез дадения имейл адрес.

Единствената липсваща част е чатът на живо
опция. Но поради ефикасна общност добавянето на чат на живо не е необходимо.
Ако обаче го добавят, потребителите ще могат да получат незабавна помощ от
мениджъри.

заключение

AirVPN е пълен
от функции, които са свързани с различни категории като функционалност, сигурност,
и няколко други, които са важни за защитата на поверителността на потребителя. Те са опитали
да предлагат пълен контрол на потребителите, така че те да могат да го използват според техните
необходимост.

Дори и да нямат опция за чат на живо, има активна общност където потребителите могат да публикуват своите проблеми и да получат
отговаря съответно.

Единственият основен проблем е скоростта, която е
изобщо не е приемливо. Дори след като има много много сървъри, скоростта е все още
не до марката, а това означава, че те
трябва да се подобри качеството на сървърите. Дори капацитетът е достатъчно добър и натоварването
е много по-малко. Следователно е необходима само поддръжката.

Още нещо е, че те не са компания, насочена към печалба. Така че те трябва да намалят цената �� за услугата. Не можахме да разберем защо цените са по-високи от повечето други доставчици на VPN, които дори основно се фокусират, за да получат печалба.

Така че, ако намалят ценообразуването и
подобряване на скоростта, те биха се превърнали в един от най-добрите доставчици на VPN, които работят за благосъстоянието на обществото от
осигуряване на защита на личния живот на хората и
неограничен интернет.