Zašto se antivirusni softver mora instalirati zajedno s VPN softverom

Da biste zaštitili sustav od zlonamjernih prijetnji, potrebna je instalacija antivirusnog softvera na vašem sustavu. Bez antivirusnog softvera nećete moći maksimalno zaštititi vaš sustav od sve većeg broja zlonamjernih prijetnji, koje mogu napasti vaš sustav na različite načine. Ako se oslanjate samo na zadani program protiv zlonamjernog softvera vašeg operativnog sustava, možda vam neće biti dovoljno da u potpunosti zaštitite svoj sustav, jer je poznato da je zadani program protiv zlonamjernog softvera poput Windows Defender prilično ranjiv na vanjske napade.


Međutim, sama instalacija antivirusnog softvera nije dovoljna. VPN je u stvari važan kako bi vam pomogao da zaštitite svoju sistemsku vezu kako biste osigurali da nikakve vanjske prijetnje ne mogu ući u vaš sustav. S današnjom mrežnom tehnologijom, hakeri su vrlo lako poslati zloćudne prijetnje vašem sustavu putem različitih internetskih kanala, a VPN se može koristiti kao zaštitna barijera za takve napade. Dakle, antivirusni softver i VPN softver najbolja su kombinacija za sigurnost vašeg sustava. Evo nekoliko razloga zašto se antivirusni softver mora instalirati pored VPN softvera:

1. Štiti vašu mrežnu mrežu, a ne samo vaše datoteke sustava

Funkcija antivirusnog softvera je osigurati da vaše sistemske datoteke ostanu netaknute, bez ikakvih prekida bilo kakvih zlonamjernih prijetnji. Ako su sistemske datoteke promijenjene zlonamjernim softverom, vaš se cijeli sustav možda neće moći ispravno pokretati. S druge strane, VPN softver djeluje kako bi zaštitio vašu mrežnu mrežu, a to je veza koju koristite za povezivanje vašeg sustava s vanjskim svijetom ili Internetom, omogućujući vam da zaštitite svoj sustav od vanjskih prijetnji. Ako kombinirate između antivirusa i VPN-a, moći ćete zaštititi ne samo sistemske datoteke, već i vašu mrežnu mrežu.

2. Odvraća i hakerske napade i zlonamjerni softver

VPN sustav ima glavnu funkciju za zaštitu vaše mrežne veze privatnom i sigurnom. Dakle, kada koristite virtualnu mrežu, ne štite samo svoj sustav, već možete anonimno pregledavati i zadržati privatnost svog stvarnog identiteta. Kombinacija antivirusnog softvera i VPN-a odvratit će i hakerske napade i zlonamjerni softver jer hakeri ne mogu prodrijeti u vašu mrežu i zlonamjerni softver se ne može instalirati na vaš sustav bez vašeg pristanka. Dva sigurnosna alata funkcionirat će tako da odvrate hakerske napade i zlonamjerni softver kad god vaš sustav prijeti tim prijetnjama.

3. Održava siguran prijenos podataka u vašem sustavu

Vaš će sustav automatski prenijeti potrebne podatke putem vaše internetske mreže u različite svrhe. Na primjer, kada sustav treba dohvatiti datoteke za ažuriranje, oni će poslati zahtjev poslužitelju za ažuriranje za prijenos podataka o ažuriranju. Isto je za pojedinačni softver ili aplikacije. Uvijek prenose podatke putem interneta, a ako ne zaštitite ovaj postupak, hakeri mogu presresti prijenos podataka i umjesto toga instalirati zlonamjerni softver u vaš sustav. Pomoću VPN-a bit ćete u mogućnosti zaštititi proces prijenosa podataka.

4. Sprječava hakere da oštete vaše podatke o sustavu

Podaci vašeg sustava prema zadanim postavkama zaštićeni su od bilo koje vrste neovlaštenih izmjena. To znači da čak i kada ne instalirate nijedan antivirusni softver, OS će zaštititi podatke sustava od bilo kakvih izmjena. Loša vijest je da ponekad iskusni hakeri mogu pronaći način da traže ranjivosti u vašem sustavu za instaliranje zlonamjernih kodova u vaš sustav. Kao rezultat toga, mijenja način na koji sustav funkcionira, a da ga operativni sustav ne otkrije. Kad hakeri oštete podatke o sustavu, oni mogu kontrolirati vaš uređaj kako smatraju prikladnim. Instaliranjem antivirusnog i VPN softvera to se može spriječiti, jer hakeri ne mogu na bilo koji način pokvariti podatke vašeg sustava zbog velike enkripcije koju imate u vašoj mreži.

5. Stvara vrlo jake slojeve zaštite za vaš sustav

Samo instaliranje antivirusa može biti dovoljno za zaštitu podataka vašeg sustava ako rijetko ili nikad niste povezani s internetom. Ali ako se gotovo stalno povezujete na Internet, potreban vam je dodatni sloj zaštite vašeg sustava koji vam može pružiti VPN softver. Štiti mrežnu vezu i osigurava da vaš sustav ostane siguran kad ste na mreži. Tako će kombinacija dva softvera stvoriti vrlo jaku sigurnosnu zaštitu vašeg sustava, što će vašem sustavu pružiti vrhunsku sigurnost. Štoviše, uz dodatne značajke koje nudi VPN softver, poput zaobilaženja internetskih ograničenja i cenzure, možete još više uživati ​​u korištenju uređaja..

To su razlozi zašto se antivirusni softver mora instalirati uz VPN softver. To je važno jer instalacija samo jednog softvera neće dati potpunu sigurnost vašem sustavu. Samo kombiniranjem dva softvera moći ćete osigurati da su privatnost i sigurnost vašeg sustava u potpunosti zaštićeni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map