Zašto biste trebali omogućiti nadzor lokacije u VPN vezi

Kad koristite premium VPN vezu, dobit ćete puno značajki koje nisu dostupne u besplatnom VPN softveru. Na primjer, značajke poput Kill Switch, Nadgledanje lokacije, Uvijek uključeno, Vatrozid, DNS zaštita od curenja i mnoge druge značajke bit će vam dostupne ovisno o VPN marki koju koristite. Svaka značajka daje vam veću prednost u šifriranju internetskog prometa. Značajka Kill Switch omogućava vam da isključite internetsku vezu u trenutku pada VPN veze kako slučajno ne biste otkrili svoju IP adresu tijekom sesije pregledavanja. Značajka Uvijek uključeno omogućuje vam da uređaji budu povezani na VPN od trenutka kada pokrenete uređaj do vremena kad ga isključite.


Sada ćemo govoriti o značajci praćenja lokacije. To je značajka koju mnogi korisnici VPN-a često zanemaruju, ali je vrlo važna značajka. Omogućuje VPN vezu da otkrije vašu trenutnu lokaciju usprkos korištenju privatne mreže za povezivanje s internetom. Postoji puno prednosti koje možete dobiti kada omogućite ovu značajku na VPN vezi. Evo razloga zašto biste trebali omogućiti praćenje lokacije u VPN vezi:

1. I dalje možete pristupiti računima u lokalnoj banci bez da ste blokirani

Zbog sigurnosnih nedoumica mnoge web stranice lokalnih banaka odbiti će vas da se prijavite na svoj račun putem privatne IP adrese. To je zato što je bilo slučajeva da cyber kriminalci koriste privatne IP adrese kako bi ukrali novac od svojih žrtava. Također, privatna IP adresa koja pripada drugoj zemlji bit će prilično sumnjiva za web stranice lokalnih banaka jer su njihovi klijenti uglavnom lokalno stanovništvo s lokalnim adresama. Ovdje je potrebno nadziranje lokacije. Iako je vaša veza privatna i povezana, još uvijek možete otkriti svoju lokaciju tako da se web lokacijama lokalnih banaka i dalje može pristupiti s vašom šifriranom vezom.

2. Vaša veza ostaje privatna dok nastavite pregledavati lokalnu IP adresu

Dobra stvar u omogućavanju praćenja lokacije je da ćete moći koristiti privatnu vezu dok još uvijek pregledavate s lokalnom IP adresom. To znači da se lokalnim web lokacijama koje obično ne prihvaćaju nijednu privatnu IP adresu i dalje može pristupiti putem vaše VPN veze. Ne morate privremeno isključiti svoju VPN vezu samo da biste pristupili određenim lokalnim web lokacijama. To se posebno odnosi na zemlje u kojima su zakoni o internetu vrlo restriktivni. Omogućujući VPN usluzi da nadzire vašu lokaciju, ne morate brinuti o pristupu takvim web lokacijama jer se vaša lokacija i dalje nalazi u vašoj zemlji.

3. Nećete imati sumnjivih problema s prijavom

Ovo je jedan od najčešćih problema kada koristite VPN vezu. Ponekad, kada se prijavite na neki od svojih računa, davatelji usluga smatrat će vašu prijavu sumnjivom, pa će vam tako poslati obavijesti da su vaši računi mogli biti ugroženi. Ovaj se problem može izbjeći jednostavnim dopuštanjem vaše VPN usluge da neprestano nadzire vašu lokaciju, zbog čega je vaša prijava za pokušaj prijave legitimna, dok je vaša veza cijelo vrijeme privatna..

4. Možete koristiti GPS povezane aplikacije bez ikakvih problema

Kad koristite VPN vezu, ponekad ćete imati puno problema kada koristite aplikacije povezane s GPS-om. Na primjer, ako ste na svom mobilnom uređaju i želite znati smjer do određenog mjesta, vaš će GPS prepoznati vašu lokaciju u drugoj zemlji jer vaš VPN koristi poslužitelj u drugoj zemlji za pristup internetu , To može biti problematično, posebno ako želite hitno koristiti GPS aplikacije. To se lako može popraviti omogućavanjem praćenja vaše lokacije na nadzornoj ploči VPN-a, što omogućuje GPS aplikacijama da prepoznaju vašu stvarnu lokaciju dok borave izvan radara pomoću internetske veze..

5. Ostanite zaštićeni od bilo kojeg praćenja davatelja internetskih usluga i vlade

Posljednje, ali ne najmanje bitno, omogućavanjem značajke praćenja lokacije na vašoj virtualnoj privatnoj mreži moći ćete otkriti svoju stvarnu lokaciju na web stranicama koje posjetite dok ćete ostati zaštićeni od bilo kojeg praćenja davatelja internetskih usluga i vlade. Drugim riječima, to je kao da i dalje koristite normalnu internetsku vezu od svog davatelja internetskih usluga, dok ste još uvijek u mogućnosti zaobići sve web stranice koje vlada blokira, kao i ostati bezbjedni i privatni od svog nadzornog sustava. Ovo je velika prednost koju možete dobiti jednostavnim korištenjem značajke lokacije u vašem VPN-u.

To su razlozi zašto biste trebali omogućiti nadzor lokacije u VPN vezi. Većinu vremena ova se značajka isključuje kad prvi put instalirate VPN, a kako mnogim ljudima nije svejedno, možda neće znati da ta značajka postoji. Međutim, kad uključite ovu značajku na svoj VPN, imat ćete puno prednosti koje će od sada poboljšati vaše cjelokupno internetsko iskustvo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map