Zašto biste trebali izbjegavati korištenje VPN usluga koje se nalaze u SAD-u i Velikoj Britaniji

Zašto se puno VPN usluga temelji na offshore lokacijama? Možda se pitate zašto. U stvari, većina renomiranih dobavljača virtualnih privatnih mreža ne postoji u SAD-u ili Velikoj Britaniji. I da, preporučujemo vam da koristite VPN usluge koje se temelje na offshore lokacijama umjesto one smještene u SAD-u i Velikoj Britaniji. To je uglavnom zbog toga što se zna da su vlade SAD-a i Velike Britanije vrlo stroge u provođenju zakona o nadzoru prema svojim građanima. Oni vole špijunirati što rade njihovi građani.


Ako koristite VPN sa sjedištem u SAD-u ili Velikoj Britaniji, možda na kraju uopće ne zaštitite internetsku privatnost. Da, možda ćete moći deblokirati cenzurirane ili ograničene web stranice, no vaše će podatke najvjerojatnije čuvati vlada SAD-a ili Velike Britanije budući da VPN kompanije moraju to učiniti. To je samo jedan od glavnih razloga zašto su VPN usluge temeljene na off-shore preferirane. Razloga ima još mnogo. Evo razloga zbog kojih biste trebali izbjegavati korištenje VPN usluga sa sjedištem u SAD-u i Velikoj Britaniji:

1. Globalni program masovnog nadzora

Vlasti SAD-a i Velike Britanije vrlo su željne špijuniranja svojih građana u mnogim stvarima. Pogledajmo jednu od američkih vladinih organizacija NSA koja je poznata po špijuniranju građana i izvan mreže i na mreži. Naravno, cilj ove organizacije je zaštititi interese SAD-a i državu držati u stabilnoj i sigurnoj situaciji. Međutim, praktična primjena ovog plemenitog cilja ponekad bi mogla nestati iz ruke, prijeteći samoj privatnosti građana koju pokušavaju zaštititi..

U ovoj je fazi sigurno pretpostaviti da VPN usluge sa sjedištem u SAD-u i Velikoj Britaniji imaju visoku sigurnost evidentirati korisnikove aktivnosti i redovito ih prijavljivati ​​vladi ili kad je to potrebno. To je jedan od razloga zašto biste umjesto toga trebali odabrati usluge privatne mreže na moru.

2. Vaši su privatni podaci sigurni i sigurni

Jednostavno, usluge koje nemaju sjedište u SAD-u i Velikoj Britaniji ne podliježu propisima SAD-a i Velike Britanije, što znači da zakoni SAD-a i Velike Britanije ne mogu doseći ove VPN tvrtke. Za korisnike to znači da se njihovi podaci mogu uvijek čuvati bez rizika od narušavanja privatnosti. To je zato što ove VPN usluge ne bilježe niti prate korisnikove aktivnosti tijekom njihove upotrebe privatne mreže. To također znači više mira kod vas.

3. Oni bilježe vaše podatke za vladu

Kada koristite jednu od virtualnih privatnih mreža iz SAD-a ili Velike Britanije, možda mislite da je vaša privatnost sigurna, ali to nije sasvim tako. Vaši će podaci biti regulirani zakonima Sjedinjenih Država ili Ujedinjenog Kraljevstva, što znači da ako to bude potrebno, vlada može zatražiti od tvrtke da otkrije podatke o korištenju za određene korisnike koje želi znati. Prema zakonu, privatna mrežna tvrtka mora ispuniti zahtjeve vlade. U tu svrhu usluga će primijeniti evidentiranje i nadzor vaših podataka dok ih koristite. Zbog toga nije sasvim sigurno za vašu privatnost.

4. Vlada uvijek pronalazi način da vas špijunira

Vlada SAD-a ili Velike Britanije poznata je po pokušaju pronalaženja načina za špijuniranje svojih građana, posebno putem interneta. Čak i kada koriste usluge privatnih mreža, vlada ima programe koji im omogućuju prodor u privatnu mrežu i pokušavaju ga hakirati kako bi otkrili korisnikove aktivnosti. Ova praksa, iako može ili ne mora uspjeti ovisno o sustavu sigurnosti i šifriranja privatne mreže, može biti opasna za internetsku privatnost za VPN korisnike. Drugi razlog je samo prebacivanje na offshore VPN tvrtku.

5. Pozadine bi se mogle umetati u VPN program

Opet, u nastojanju da špijunira korisnike i nadgleda njihove mrežne aktivnosti unatoč korištenju privatne mreže, vlada bi mogla umetnuti neke backdoor programe VPN-a. Korisnici možda ne znaju o tome da se ovaj zlonamjerni softver instalira u njihovom VPN programu, ali će tiho poslati podatke o upotrebi od strane vlade. Opet, to će ovisiti o kvaliteti samog VPN programa s obzirom na njegov sigurnosni i zaštitni sustav. U svakom slučaju, bilo bi pametno da izbjegavate bilo koji od VPN usluga sa sjedištem u SAD ili u Velikoj Britaniji, posebno besplatne usluge kojima ne vjerujete ili ne poznajete.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map