Što učiniti kada je brzina vaše VPN veze nestabilna i mala

Ponekad se događaju stvari, pogotovo kada koristite VPN vezu za pregledavanje putem interneta. Ovisno o davatelju usluga koji koristite, ovaj ćete problem možda imati često ili samo jedanput. To je problem sporog povezivanja. Različiti su razlozi zbog kojih se vaša VPN veza usporava. No, bez obzira na razlog, morate shvatiti da se to može dogoditi s vremena na vrijeme, bilo da imate uglednu VPN uslugu ili samo redovnu. Razlika je u tome kako davatelj usluga može riješiti problem, tako da normalno možete nastaviti sa mrežnim aktivnostima.


Ako ne znate što učiniti kada vam VPN veza usporava, prvo što trebate učiniti je ne paničariti, a zatim se neprestano žaliti svom davatelju usluga. Ovaj se određeni problem može povremeno događati, a nije vam uvijek loše. Na primjer, kada pružatelj VPN-a pokušava poboljšati svoju uslugu, možda će trebati malo održavati, što može neko vrijeme utjecati na brzinu poslužitelja. Jednom kada to prekinete, dobivate bržu brzinu nego prije. Dakle, evo nekoliko stvari koje možete učiniti kada je brzina vaše VPN veze nestabilna i mala:

1. Provjerite je li vaša normalna internetska veza spora

Prije nego što se počnete žaliti na sporu VPN brzinu, prvo provjerite ISP vezu. Isključite na neko vrijeme VPN uslugu i pokrenite test brzine na svojoj normalnoj vezi. Ako je problematična veza vaš ISP, tada ne možete kriviti VPN vezu. Međutim, ako je brzina ISP-a normalna, a vaša internetska brzina postaje spora kad se povežete s VPN-om, onda je problem s sporom vezom s VPN-om. Kad pronađete pravi problem, možete prijeći na sljedeći korak.

2. Prebacite se na drugo mjesto poslužitelja

Možda se problem s VPN-om događa samo na određenom poslužitelju. Dakle, morate provjeriti može li se problem riješiti jednostavnim prebacivanjem na drugo mjesto poslužitelja. Pokušajte se prebaciti na drugo mjesto poslužitelja i pokrenite test brzine na VPN vezi. Ako je veza normalna, onda je problem samo s određenim poslužiteljem koji koristite. No, ako se problem i dalje događa, čak i sve dok se više puta ne prebacite na drugo mjesto poslužitelja, problem je u ukupnoj VPN vezi..

3. Pokušajte ponovo pokrenuti uslugu

Povremeno, ako ne povremeno pokrenete VPN softver, može se dogoditi da nastanu mali problemi praćenja uporabe VPN-a. Dakle, bolje je pokušati ponovo pokrenuti VPN uslugu odjavom iz usluge, zatvoriti softver i ponovno se prijaviti nakon otprilike 10 minuta. Sad kad je usluga ponovno pokrenuta, možete je pokušati ponovo povezati. Ako je i dalje spor, možete pokušati ponovo pokrenuti uređaj. Međutim, ako je i dalje spor nakon što slijedite ovaj postupak, onda morate krenuti na službenu web stranicu da biste saznali što se događa.

4. Provjerite postoji li planirano održavanje

Ponekad, redovito održavanje može uzrokovati poremećaj cjelokupne VPN usluge, posebno u pogledu performansi. Dakle, trebali biste provjeriti službenu web stranicu ili službene račune društvenih medija svog davatelja VPN usluga da biste vidjeli postoji li zakazano održavanje. Ako ne, možete pitati službu za korisnike u vezi s ovim problemom i slijedite upute za rješavanje problema što je brže moguće.

5. Prebacite se na drugog VPN davatelja

Ako vam služba za korisnike može pomoći riješiti problem, onda je to dobro za vas i možete nastaviti koristiti uslugu kao i obično. Međutim, ako služba za korisnike ne može riješiti vaš problem, a oni vam odbijaju pomoći, onda je vrijeme da kupite drugog davatelja VPN-a. To je osobito istinito ako problem potraje nekoliko dana. Odaberite drugu VPN koja pruža jamstvo za njihov rad i brzinu poslužitelja, tako da ubuduće nećete imati isti problem.

To su stvari koje možete učiniti kada je brzina vaše VPN veze nestabilna i mala. Postoji mnogo razloga za to, ali općenito, ako se problem nastavi, a davatelj usluga ne može vam pomoći u rješavanju problema, tada je vrijeme da pređete na drugu uslugu. Možete otkazati pretplatu ili koristiti ovaj VPN kao rezervni VPN za kasnije, u slučaju da tvrtka može pronaći dobro rješenje za ovaj problem..