Razumijevanje vatrozida web aplikacije (WAF) – najbolje usluge WAF koje možete koristiti

Vatrozid web aplikacije nije isti kao uobičajeni vatrozid koji možete instalirati na svoj uređaj. Redovitim vatrozidom možete zaštititi svoj uređaj od raznih napada koji bi ga mogli dovesti u opasnost, posebno od hakerskih napada koji mogu uzrokovati razne probleme vašoj privatnosti i sigurnosti. No, vatrozid WAF ili web aplikacija bavi se samo zaštitom od različitih prijetnji na web aplikaciji. Da, umjesto da se instalira na uređaj, WAF se koristi za zaštitu web aplikacije kako bi se osiguralo da uvijek radi bez problema.


Vatrozid web aplikacije koristi većina tvrtki koje u potpunosti upravljaju svojim softverom ili aplikacijama na webu kako bi se spriječile različite moguće prijetnje poput gubitka podataka, DDoS napada, hakiranja i drugih vrsta sličnih napada. WAF funkcionira tako što sprječava ulazak zlonamjernih HTTP ili HTTPS zahtjeva u vašu web aplikaciju što čuva stabilnost, sigurnost i pouzdanost vaše web aplikacije za korisnike.. Evo najboljih WAF usluga koje možete koristiti:

1. Zaštita od DDoS-a i sprečavanje gubitka podataka

Ovo je uobičajena usluga koju vam WAF može pružiti jer je osmišljena za ublažavanje različitih mogućih mrežnih napada koji mogu pokušati spriječiti pravilno pokretanje vaših web aplikacija. Zaštita od DDoS usluge spriječit će vas da vašu web aplikaciju ne primate odbijenu uslugu i na taj način korisnicima neće biti dostupna. Djeluje tako što sprječava bilo koje iskorištavanje HTTP zahtjeva koje mogu pokrenuti DDoS na vašem poslužitelju. Također, sprečavanje gubitka podataka spriječit će prijetnje da će ukrasti podatke važnih korisnika i zadržaće ih netaknutim i privatnim za korisnike..

2. Istovarivanje i vođenje SSL-a

Usluga uklanjanja SSL-a je vrsta vatrozida usluge web aplikacije koja omogućuje prebacivanje opterećenja vaše web aplikacije na drugi poslužitelj. To se obično radi na obradi zahtjeva sa SSH i HTTP-a na mnogo brži način, pružajući korisnicima jednostavnost korištenja vaših web aplikacija. Na taj način možete osigurati da korisnici brže pristupaju vašim aplikacijama bez zastoja. Usluga zapisivanja podataka omogućuje vam pružanje različitih vrsta prijava za svoje web aplikacije i korisnicima olakšava pristup na razne načine.

3. Blokiranje geo-lokacije i uravnoteženje učitavanja servera

Druga usluga koju vrijedi spomenuti je blokiranje Geo-lokacije, koje vam omogućuje da blokirate pristup određenim regijama vašem web-mjestu. Kada se ova usluga aktivira, moći ćete blokirati regiju koja može pokušati opetovano napasti vaš poslužitelj. Na taj se način takav napad ne može ponoviti, omogućujući vam da zaštitite svoju web aplikaciju. Također, usluga balansiranja opterećenja na poslužitelju omogućuje vam manje opterećenja na fizičkim poslužiteljima uravnoteživanjem radnog opterećenja između fizičkog i virtualnog poslužitelja. Na taj ćete način osigurati veću stabilnost vaših aplikacija i pružiti vam više jednostavnosti za održavanje sigurnosne zaštite na visokoj razini.

4. Prikrivanje i provjera autentičnosti poslužitelja

Vatrozid web aplikacije također može pružiti uslugu prikrivanja poslužitelja koja vam omogućuje sakrivanje nepotrebnih podataka iz HTTP zaglavlja. Korisnicima daje više privatnosti i omogućava vam prikaz podataka koji su važni za poslužitelj. Usluga provjere autentičnosti omogućuje vam manje opterećenja na poslužitelju prebacivanjem zadataka provjere autentičnosti na drugi poslužitelj, omogućujući vam u potpunosti korištenje poslužitelja za obradu podataka. Ne samo da WAF može zaštititi sigurnost vaše web aplikacije, on također može održavati svoje servere u stabilnom stanju.

5. Provjera usklađenosti i integracija u sandbox

Usluga provjere sukladnosti dio je WAF usluge koja vam omogućuje da ispunite sve standarde sukladnosti kako ih vlasti zahtijevaju, a da ne morate ručno ispunjavati takve standarde. Provjera usklađenosti već je uključena u WAF sustav i ne morate je postavljati za pojedinačnu web aplikaciju. Integriranje usluge u Sandbox uređaju pomaže vam u stvaranju okruženja za Sandbox u slučaju sumnjivog prometa prije obrade na poslužitelju. To znači da će sve potencijalne prijetnje biti izolirane i prije nego što se izvrše na vašoj web aplikaciji. To je poput značajke karantene koja je uključena u vaš redoviti antivirusni ili firewall softver.

To su vrhunske WAF usluge koje možete koristiti. Razumijevanjem više o vatrozidu web aplikacija možete osigurati da su vaše web aplikacije sigurne od različitih potencijalnih prijetnji i održavaju ga u stabilnom i pouzdanom stanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map