Razlozi zašto trebate koristiti VPN koji nudi mnoštvo lokacija poslužitelja

Uspjeh VPN-a ovisi o tome kako pružatelj usluga pruža najbolje performanse svoje virtualne privatne veze. Naravno, izvedbu treba uravnotežiti s dobrim značajkama zaštite i privatnosti koje korisnicima osiguravaju maksimalnu zaštitu. Međutim, povrh svega, broj poslužitelja koje nudi mora biti dovoljan da biste bez ikakvog problema mogli prebacivati ​​između njih. Ne bi trebalo postojati preopterećenje poslužitelja zbog kojeg će se rezultati pregledavanja smanjiti i usporiti ukupnu brzinu i vrijeme učitavanja stranice..


Zbog toga je važno da pogledate koliko poslužitelja koje će VPN pružatelj ponuditi svojim korisnicima prije nego što se odlučite za korištenje te VPN usluge. Također, morate osigurati da su ti poslužitelji u vlasništvu tvrtke VPN, a ne iznajmljeni poslužitelji s vlastitim ograničenjima. Evo razloga zašto trebate koristiti VPN koji nudi brojne lokacije poslužitelja:

1. Postojat će minimalni rizik od preopterećenja servera

Vjerovali ili ne, davatelji VPN-a koji ne pružaju dovoljno poslužitelja za svoje korisnike mogli bi osjetiti puno preopterećenja poslužitelja i nestabilne performanse. Iz tog razloga korisnici će morati pregledavati sporijom brzinom ili se ne mogu povezati s problematičnim poslužiteljem određeno vrijeme. Ako se to dogodi, to vam može stvarno ometati udobnost korištenja VPN usluge. Imajte na umu da čak i premium ili plaćene VPN usluge mogu imati ovaj problem. Zbog toga morate odabrati onu koja nudi više lokacija poslužitelja, i ako je moguće, s puno poslužitelja na svakoj lokaciji. Na taj ćete način izbjeći preopterećenje poslužitelja i druge probleme povezane sa poslužiteljem tijekom vaše sesije privatnog pregledavanja.

2. Svaki poslužitelj će pružiti najbolje performanse

S više lokacija poslužitelja, to znači da se VPN korisnici šire na različite poslužitelje, tako da istodobno ne koriste iste resurse. Na taj način pružatelj VPN može zadržati svaki poslužitelj kako bi osigurao najbolje performanse u sesiji pregledavanja. Ne trebate brinuti da će veza biti prekinuta usred aktivnosti pregledavanja, kao što su streaming videa ili slušanje glazbe. Može zadržati najbolji komfor u vašoj internetskoj sesiji svih vremena.

3. Jednostavno možete prelaziti s željenih lokacija

S višestrukih lokacija poslužitelja koji su raspoređeni u različitim zemljama vrlo je jednostavno za jednostavno prebacivanje s željenih lokacija na njih. Svaki poslužitelj za svaku zemlju bit će vam uvijek na raspolaganju jer ga koristite resurse. Preskakanje s servera na poslužitelj postat će vam vrlo u redu. Ova aktivnost također može poboljšati sigurnost vaše VPN veze pa ćete biti u mogućnosti ostati privatni cijelo vrijeme.

4. Možete dobiti različite IP adrese za različite svrhe

Na primjer, ako želite pogledati određeni video koji je dostupan samo u određenoj zemlji, VPN poslužitelj možete lako prebaciti u tu zemlju da biste ga mogli gledati. Ako pružatelj VPN-a pruža samo nekoliko lokacija poslužitelja, to vam neće biti moguće. To je zato što će ponekad za pristup sadržaju treće strane koji je dostupan samo za određenu regiju trebati pristup internetu iz te regije. Ako VPN tvrtka ne pruži poslužitelj za tu zemlju, tada ne možete pristupiti tom sadržaju, čak i ako koristite drugu lokaciju poslužitelja s iste VPN usluge.

5. Dobro za više uređaja koje koristite

Ako imate više uređaja, a svi se uređaji trebaju povezati na VPN, tada postavljanje više lokacija poslužitelja može dati varijacije za svaki uređaj u vezi s poslužiteljem na koji je svaki uređaj povezan. Jedan se uređaj može povezati s američkim poslužiteljem, dok se drugi uređaj može povezati s poslužiteljem u Njemačkoj. To će različitim uređajima omogućiti različit pristup sadržaju iz svake zemlje, i na taj način ćete moći razlikovati svoje iskustvo u korištenju VPN veze.

To su razlozi zašto trebate koristiti VPN koji nudi mnoge lokacije poslužitelja. Što više lokacija poslužitelja koje nudi VPN tvrtka, to je bolje za vas kao korisnika da iskoristite značajke VPN usluge. Izvedba za svaki poslužitelj bit će stabilna, a ukupna kvaliteta same usluge će biti zvjezdane. Što se manje nude mjesta poslužitelja, veća je vjerojatnost da će se poslužitelj preopteretiti kada ih istovremeno koristi previše korisnika.