Prvih 5 savjeta za deblokiranje YouTubea i otključavanje pristupa YouTubeu u Kini

Kina je poznata po strogim pravilima protiv upotrebe VPN-a u svojoj zemlji. Lokalna uprava može čak uhititi građane koji pružaju privatnu vezu za korisnike u zemlji. Međutim, to ne znači da je VPN potpuno zabranjen u zemlji. Zabranjene su samo VPN usluge koje u ovoj zemlji pružaju građani ove zemlje. Vlada i dalje zahtijeva od građana da slijede pravila o korištenju VPN-a dok su na mreži, pogotovo ako koriste svoju privatnu vezu kako bi kritizirali vladu ili prouzročili bilo kakve probleme unutar zemlje.


U mnogim slučajevima, kada tvrtke koje posluju u okviru kineske nadležnosti moraju koristiti virtualnu privatnu vezu za svoje poslovanje, za to trebaju dobiti dozvolu vlade. To je zato što će većina tvrtki morati koristiti usluge poput Google diska, YouTubea, društvenih medija i drugih globalnih mrežnih usluga, koje su zabranjene iz zemlje. Turisti mogu koristiti VPN da bi zaobišli vladina ograničenja.

Ako imate problema s pristupom YouTubeu u Kini, to se može shvatiti jer je kineska vlada zabranila YouTube. Dakle, da biste u Kini dobili pristup YouTubeu, morate koristiti VPN. Ali, kao što je rečeno, redovnim građanima obično nije dopušteno korištenje bilo koje privatne veze. Tako, evo 5 savjeta za deblokiranje YouTubea i otključavanje pristupa YouTubeu u Kini:

1. Instalirajte VPN prije nego što dođete u zemlju

Ako ste turist ili posjetitelj koji želi ostati u Kini kratko vrijeme, prije dolaska u zemlju potrebno je da instalirate ili barem preuzmete željeni softver za privatnu vezu. To je zato što vlada nakon što stigne u zemlju postoji velika šansa da blokira sve web-lokacije i aplikacije VPN-a. Dakle, ako niste preuzeli ili instalirali svoj VPN softver prije dolaska tamo, bit ćete zaglavljeni u korištenju redovne veze dostupne u ovoj zemlji..

Također je važno da ne upotrebljavate nijednu besplatnu virtualnu privatnu vezu jer će vjerojatno sve njih biti neupotrebljive. Najbolja je opklada upotreba plaćenog VPN-a za vrijeme boravka u Kini.

2. Pretplatite se na VPN uslugu koja posebno omogućuje zaobići sjajni vatrozid Kine

Morate znati da je kineska vlada vrlo stroga u provođenju pravila o privatnom povezivanju na svoje građane. To znači da stanovnici ove zemlje apsolutno ne smiju zaobići Veliki vatrozid koji je postavila vlada. Građani se potencijalno mogu suočiti s novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom kada pokušaju pomoću VPN-a zaobići Veliki vatrozid. No, za strance i poslovne korisnike, vlada im i dalje dopušta korištenje VPN-a na neki način.

Ipak, nisu sve VPN usluge opremljene dovoljno jakom enkripcijom da zaobiđu kineski Veliki vatrozid. Morate pronaći dobrog davatelja usluga koji će osigurati da je moguće zaobići kineska ograničenja.

3. Učinite to samo ako ste turistički ili privremeni posjetitelj

Ako ste legalni građanin u Kini, ne preporučuje se vam zaobići kineski veliki vatrozid jer on za vas može biti opasan. Štoviše, trebate provjeriti lokalna pravila u vezi s korištenjem virtualne veze, je li moguće ili je apsolutno zabranjeno. Neka lokalna pravila mogu progoniti korisnike odmah kad vlasti utvrde da koriste privatnu vezu. Dakle, upotrijebite VPN da biste zaobišli ograničenja kineske vlade ako ste turist ili privremeni posjetitelj te zemlje.

4. Koristite anonimni način

Koristite VPN samo kad je to potrebno, posebno kada želite gledati videozapise s YouTubea i ukloniti sve tragove povijesti pregledavanja nakon toga. Preporučuje se korištenje načina anonimnosti u vašem pregledniku ako želite očistiti povijest pregledavanja. Anonimni način pomoći će vam da sve ostane privatno tijekom upotrebe VPN-a, pa čak i kada vlasti provjere vašu povijest pregledavanja, ne morate se brinuti hoće li na svom uređaju ostaviti tragove upotrebe VPN-a.

5. Koristite proxy ili VPN proširenje preglednika

Da biste svoju VPN upotrebu učinili još nevidljivijom, trebali biste instalirati i proširenje VPN preglednika prije dolaska u Kinu. Zatim možete sakriti proširenje i koristiti ga samo kad trebate pristupiti YouTubeu. Odaberite davatelja VPN-a koji vam omogućava instaliranje proširenja preglednika za njihovu uslugu. Ili možete koristiti internetske proxy web stranice, iako ih može blokirati ta web stranica. Ali ako možete pronaći jedno koje djeluje, možete koristiti ove proxy web-lokacije za pristup YouTubeu iz Kine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map