[Odabir urednika] Maxthon preglednik i 5 načina korištenja VPN veze dok ga koristite!

Sažetak: Maxthon je jedan od onih manje poznatih preglednika koji polako dobiva na popularnosti tijekom godina tijekom pojave više mainstream preglednika poput Chrome, Firefox, Microsoft Edge i Opera. Iako postoji od 2004. godine, i dalje ima problema s pribavljanjem dovoljno velike korisničke baze da se nadmeta Chromeu i Firefoxu, pa je podrška za proširenja ovog preglednika još uvijek pomalo ograničena. Na primjer, tada za ovaj preglednik nije dostupno VPN proširenje.


Osnovano u: 2003

Broj korisnika: 67 milijuna

Glavne značajke: Cloud Sync, Blokada oglasa, anonimni način rada, Sniffer resursa, Handy Alati, Magic Fill

Mobilni: iOS & Android

Preglednik je prvi put objavljen 2003. godine s imenom MyIE2, prije nego što je 2004. godine promijenjeno u Maxthon. Razvojni tim sa sjedištem je u San Franciscu, Kalifornija, SAD. Otkako je prvi put razvijen, Maxthon je ponudio različite značajke koje se smatraju revolucionarnim, poput sinkronizacije i označavanja temeljene na oblaku, kartica s pješčanim kutijama, blokiranje oglasa, njuškanje resursa i još mnogo toga. Zbog toga je osvojio razne nagrade raznih tvrtki i organizacija.

Međutim, mnoge VPN tvrtke s velikim imenom još uvijek su usredotočene na razvoj proširenja samo za poznate preglednike poput Chrome i Firefox, a za one koji koriste različite preglednike i dalje mogu koristiti VPN uslugu koristeći drugačija sredstva. Evo 5 načina korištenja VPN veze dok koristite preglednik Maxthon:

1. Izvorno proširenje ili značajka VPN-a trenutno nisu dostupna

Ako tražite centar za proširenje ako želite instalirati VPN ekstenziju za Maxthon, najvjerovatnije ga nećete naći. To je vjerojatno zato što bi se većina VPN tvrtki usredotočila na izgradnju proširenja svojih aplikacija samo za uobičajene preglednike kako bi jamčila dobru korisničku bazu za svoju uslugu. Ako želite koristiti ovaj preglednik za pristup internetu, možda ćete trebati pronaći druge mogućnosti da se to riješi. Još uvijek postoje razni načini korištenja virtualne privatne veze tijekom korištenja ovog preglednika.

Od sada, Maxthon nema nijedno izvorno VPN obilježje koje možete uključiti i isključiti iz izbornika postavki, a to je slučaj kod većine uglednih preglednika. Dakle, nećete moći pretraživati ​​web privatno, osim korištenja uobičajenog načina anonimnosti ili instaliranja VPN aplikacije na vaš operativni sustav.

2. Konfiguriranje vašeg usmjerivača za korištenje VPN veze

Jedan od najjednostavnijih načina korištenja privatne veze zajedno s preglednikom Maxthon jest konfiguriranje usmjerivača tako da se može povezati s privatnom mrežom. Prema zadanim postavkama, vaš usmjerivač bit će povezan s mrežom vašeg davatelja internetskih usluga, ali kad odete na postavke rutera, zapravo možete primijeniti VPN vezu na usmjerivač. Većina rutera to podržava, pa trebate provjeriti podržava li i vaš usmjerivač.

Sljedeći je korak posjetiti web mjesto VPN usluge koju koristite i potražiti vodič o tome kako koristiti VPN uslugu na usmjerivaču. Obično će se od vas tražiti da unesete neku privatnu IP adresu i promijenite neke druge konfiguracije u vašim postavkama usmjerivača. Ovo će vašu usmjerivač pretvoriti u privatnu mrežu za sve povezane uređaje.

3. Instaliranje VPN aplikacije na vaš operativni sustav

Drugi jednostavan način korištenja VPN veze s Maxthonom je samo instaliranje VPN aplikacije na vaš operativni sustav. Dakle, umjesto da tražite proširenje preglednika za VPN uslugu, instaliranje aplikacije izravno na vaš operativni sustav može učiniti da se cijeli OS pokreće na virtualnoj privatnoj vezi. Na ovaj ćete način moći privatno pregledavati s preglednikom Maxthon nakon što uključite privatnu vezu u aplikaciji.

Obično će većina virtualnih usluga privatne veze podržavati različite operativne sustave, uključujući Windows, MacOS, Linux, Android i iOS. Dakle, bez obzira koji uređaj koristite, bez problema ćete moći instalirati VPN aplikaciju na vaš operativni sustav.

4. Korištenje internetske usluge privatnog proxyja

Ovo bi vam mogao biti najjednostavniji način povezivanja na privatnu mrežu bez ikakvog instaliranja. Trebate samo posjetiti različite internetske stranice privatnih proxyja i započeti pregledavanje od tamo. Međutim, ova metoda obično ima svoje nedostatke, poput potpuno ograničenog pregledavanja, ograničene propusnosti, oglasa i nepouzdanih poslužitelja. No, ako želite samo lagano iskustvo pregledavanja bez da se prijavljujete na internetske račune, ovo može biti dobar način za privatno povezivanje s Internetom putem preglednika Maxthon.

Također, neke od besplatnih internetskih proxy usluga nude premium planove koji vam pružaju više značajki, bez oglasa i poboljšano iskustvo pregledavanja. Obično je jeftinije od uobičajene VPN pretplate, što bi vam moglo biti dobar posao ovisno o vašim potrebama.

5. Korištenje OpenVPN-a na vašem uređaju

OpenVPN je aplikacija koju možete koristiti za povezivanje s bilo kojim privatnim poslužiteljem kojem imate pristup. Dostupan je kao aplikacija koju možete instalirati i na radnu površinu i na mobilne uređaje. Sama OpenVPN aplikacija je besplatna za upotrebu, a to je softver otvorenog koda koji vam omogućuje provjeru i izmjenu izvornog koda po želji..

Ako odlučite koristiti OpenVPN na svom uređaju, morate pronaći privatne poslužitelje koji su vam dostupni. Možete provjeriti podržava li vaš trenutni davatelj VPN OpenVPN, i ako je tako, pružit će informacije o adresama privatnog poslužitelja koje možete koristiti s OpenVPN. Ili možete pretražiti putem interneta da biste vidjeli dali neke organizacije pružaju privatne IP adrese koje možete besplatno koristiti s OpenVPN softverom. Nakon što se OpenVPN poveže s privatnom mrežom, možete početi pregledavati privatno koristeći Maxthon preglednik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map