Objašnjeno 5 čimbenika koji utječu na vašu VPN izvedbu

Kao i kod bilo koje vrste softvera ili usluge, VPN nije savršen. Kada koristite vezu s privatnom mrežom, mogu se pojaviti neki povremeni problemi, a najviše frustrira vjerojatno je problem u vezi s vašom izvedbom veze. Ponekad vaša privatna veza može postati vrlo spora, a neki drugi put se možda nećete moći povezati s određenim poslužiteljima unutar privatne mreže. Povremeno, usprkos povezivanju s VPN-om, ipak možete otkriti svoju stvarnu IP adresu.


Ovi se problemi događaju u većini VPN usluga, a ovisno o kvaliteti same usluge mogu ih se ostaviti nefiksirane tijekom određenog vremenskog razdoblja ili ih mogu odmah popraviti davatelji usluga. Kao korisnik takve usluge, trebali biste biti svjesni da postoje određeni čimbenici koji mogu uzrokovati probleme s performansama VPN-a. Evo 5 čimbenika koji utječu na vašu VPN izvedbu:

1. Preopterećenje servera

To je najčešći razlog pada performansi vaše privatne mrežne veze. Kada previše ljudi istovremeno koristi isti poslužitelj, postoji velika vjerojatnost da je poslužitelj preopterećen previše zahtjeva korisnika, što uzrokuje loše probleme s performansama. To se obično događa u besplatnim VPN uslugama, gdje postoji previše korisnika koji istovremeno koriste ograničeni broj poslužitelja. Zbog toga se ne preporučuje korištenje besplatne VPN usluge ako želite imati pouzdane performanse vaše privatne mreže. Također, način rješavanja ovog problema obično je prebacivanje na različite poslužitelje i korištenje onog koji u njemu ima manje korisnika.

2. Smetnja s vašom internetskom vezom

Vaša redovna internetska veza također može uzrokovati probleme u radu privatne mreže. Na primjer, kad neki internetski signal prekidaju neki obližnji uređaji koji odašilju isti bežični signal, to može uzrokovati probleme s vašom internetskom vezom. Ako je ovako nastavite, bit će prekinuta i vaša VPN veza. Da biste riješili ovaj problem, potrebno je provjeriti brzinu internetske veze bez uključenog VPN-a i provjeriti ima li usporavanje brzine i performansi. Zatim možete ponovno pokrenuti usmjerivač ili bežični uređaj ako u redovnoj internetskoj vezi nađete usporavanje.

3. Poslužitelji niske kvalitete

Poslužitelji niske kvalitete su poslužitelji koji nemaju dobru specifikaciju hardvera, a ti poslužitelji nisu osmišljeni za rad s visokim zahtjevima korisnika. Većina besplatnih VPN usluga ima poslužitelje slabe kvalitete kako bi umanjili troškove rada, a štoviše, ti se poslužitelji najčešće iznajmljuju u inozemstvu. Neke jeftine VPN usluge također koriste poslužitelje niske kvalitete kako bi umanjile svoje troškove tako da svoje usluge mogu ponuditi za jeftine. Ako vaš davatelj usluga koristi poslužitelje slabe kvalitete, jedini način rješavanja problema s performansama je prebacivanje na drugog pružatelja VPN-a koji nudi bolju pouzdanost i performanse poslužitelja..

4. Sukob softvera ili aplikacija

Vaš antivirusni softver može ometati rad vašeg VPN softvera ako obojica trebaju koristiti iste resurse s vašeg uređaja. Na primjer, ako antivirusni softver mora vršiti svakodnevno skeniranje i održavanje, što zahtijeva stalnu internetsku vezu i prilično velik resurs sustava, tada bi VPN mogao privremeno usporiti. Ako želite ugodno iskustvo s VPN vezom, uvijek je bolje da privremeno onemogućite softver ili programe koji mogu biti u sukobu s vašim VPN softverom..

5. Ograničenja o vašoj VPN upotrebi

Iako vam većina uglednih VPN pružatelja usluga neće ograničiti upotrebu VPN-a, kao što su ograničenja brzine i propusnost, neki davatelji usluga mogu vam dati ova ograničenja. To se posebno odnosi na VPN davatelje koji nude besplatna ispitivanja za svoje korisnike. Kada koristite besplatnu probnu verziju softvera, brzina vaše privatne veze obično je ograničena, a količina podataka koju možete prenijeti je obično ograničena. Dakle, nemojte se iznenaditi ako osjetite puno usporavanja kada koristite takvu uslugu. Način za rješavanje ovog problema je korištenje samo pružatelja VPN-a koji vam ne daje ograničenja u maksimalnoj brzini i prijenosu podataka na vašoj VPN upotrebi..

To je 5 faktora koji utječu na vašu VPN izvedbu. Važno je razumjeti te čimbenike kako biste mogli naći najbolje rješenje za svoje VPN probleme kad god se to dogodi. Imajte na umu da se za vas uvijek preporučuje korištenje visokokvalitetne i ugledne VPN usluge i izbjegavajte korištenje bilo kojeg besplatnog VPN softvera, ako želite postići najbolje performanse za svoju privatnu mrežnu vezu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map