Kako VPN može zaštititi vaše poslovanje od DDoS napada i drugih pokušaja hakiranja

Kao vlasnik tvrtke koja vodi tvrtku koja posjeduje razne internetske resurse i infrastrukture, važno je znati da aspekti sigurnosti i privatnosti vaših internetskih sredstava i infrastrukture moraju biti zaštićeni u svakom trenutku. To je zato što čak i velike kompanije mogu ponekad imati pad. Velike tvrtke ili korporacije koje već imaju skoro savršene mjere sigurnosti još uvijek mogu napasti neki hakeri, pa im ukradu važnu internetsku imovinu.


Nikada ne možete podcijeniti vještine koje danas neki hakeri na mreži imaju. Oni mogu napasti vaše poslužitelje i uzrokovati DDoS (distribuirano uskraćivanje usluge), pokušati oteti vaš sustav, ukrasti korisničke lozinke i podatke o kreditnoj kartici i tako dalje. Evo kako VPN može zaštititi vaše poslovanje od DDoS napada i drugih pokušaja hakiranja:

1. Sakrivanje IP adrese znači sprečavanje ciljanja vašeg sustava

Korištenjem VPN-a za svoj poslovni sustav skrivate IP adresu fizičkih poslužitelja, a umjesto toga IP adresu koristite od privatnih poslužitelja. VPN veza djeluje kao alat za maskiranje vaše stvarne IP adrese i zato sakriva sve privatne podatke koji se odnose na vašu tvrtku. Na taj ćete način spriječiti hakeri da lociraju vaše poslužitelje i započeti napade koji mogu uzrokovati DDoS ili bilo koje druge probleme sustava.

Virtualna privatna veza pomoći će vam da zaštitite svoj sustav od lakog meta zlonamjernih trećih strana koje bi mogle htjeti poremetiti vaše poslovanje na bilo koji način. To se posebno odnosi na to ako na posao primjenjujete najmanje dva sloja privatne veze.

2. Zaštita vatrozida zadržava hakere na pragu

Većina VPN usluga danas će uključivati ​​softver za vatrozid kako bi se poboljšala njihova sigurnost i zaštita privatnosti, posebno za tvrtke kojima je potrebno još hitnije. Funkcija vatrozida je stvoriti zamišljene “vatrene zidove” oko vaše sistemske mreže koji će spriječiti da hakeri ili napadači uđu u vaš sustav. Vatrozid će prepoznati sve pokušaje tih hakera da naruše stabilnost i sigurnost vašeg sustava.

Dakle, pomoću VPN-a možete dobiti snažnu zaštitu od hakera korištenjem značajke uključenog vatrozida. Bez vatrozida možete sakriti svoj posao od hakera, ali s vatrozidom ćete moći braniti svoj sustav u slučaju grube sile ili iznenadnih napada koje su pokrenuli ti beskrupulozni ljudi.

3. Privatne poslužitelje možete u bilo kojem trenutku prebaciti

Kada koristite virtualnu privatnu vezu, bit ćete u mogućnosti koristiti bilo koje privatne poslužitelje koje želite koristiti. Tako, na primjer, ako koristite privatni poslužitelj koji se nalazi u SAD-u, možete se prebaciti na poslužitelj koji se nalazi u Velikoj Britaniji u bilo kojem trenutku. To je važno jer u slučaju DDoS napada možete jednostavno prebaciti na drugi poslužitelj kako biste ga potpuno nestali.

Također, radi sigurnosti, redovita promjena privatnih poslužitelja zaista vam može poboljšati sigurnost vaših poslužitelja. Na taj ćete način moći redovito sakriti svoju poslovnu mrežu od hakera redovnom prespajanjem privatnih poslužitelja jer hakeri neće točno znati koje poslužitelje ćete koristiti u bilo kojem trenutku.

4. Internetskim sredstvima i infrastrukturi može se pristupiti samo privatnom vezom

Kada instalirate na cijeli sustav VPN veze, trebali biste osigurati da vaši zaposlenici ili oni koji imaju pristup vašim mrežnim sredstvima i infrastrukturi mogu im pristupiti samo privatnom vezom. Na ovaj način moći ćete dodati još jedan sloj zaštite za sigurnost poslovanja.

Ako svojim zaposlenicima i administratorima omogućite pristup vašoj poslovnoj infrastrukturi putem javne mreže, hakeri mogu pokušati slijediti njihov trag prijave i potom doći do vašeg poslovnog sustava koristeći uređaj zaposlenika kao most. Međutim, to se ne može učiniti kada od svojih zaposlenika tražite pristup mrežnim sredstvima i infrastrukturi samo privatnom vezom, jer će i uređaj vašeg zaposlenika i poslovni sustav u potpunosti biti šifrirani.

5. Hakeri ne znaju pravo mjesto vaših poslužitelja

Hakeri mogu napasti vašu poslovnu mrežu ili pokrenuti DDoS napad kada znaju lokaciju vaših poslužitelja. Ovo je potrebno za pronalaženje njihovih točnih ciljeva. To je razlog zašto tvrtke koje nemaju instaliran VPN mogu biti lak plijen za one hakere, jer oni lako mogu pronaći svoje poslužitelje i izravno ih napadati.

Ali s VPN-om to nije moguće jer je prava lokacija vašeg poslužitelja skrivena od javnosti. Hakeri neće znati njegovu stvarnu lokaciju jer je vaša mreža šifrirana i postoje druge sigurnosne mjere. Na ovaj način VPN zaista može vam pomoći u sprečavanju bilo kakvih DDoS napada i drugih pokušaja hakiranja.