Kako sakriti svoju IP adresu pomoću VPN-a pri korištenju javnih WiFi mreža

U današnje vrijeme nikome nije pretjerano teško pronaći javne WiFi mreže na kojima može besplatno povezati svoje mobilne uređaje. Možete ih pronaći u javnim parkovima, školama, sveučilištima, kafićima, restoranima, hotelima, zračnim lukama i mnogim drugim mjestima. Neke su mreže sigurne, dok su mnoge druge nesigurne. Zaštićenoj WiFi mreži znači da se mreži može pristupiti samo ako znate lozinku za tu mrežu, dok nezaštićena mreža znači da joj se može pristupiti bez lozinke.


Budući da su mnoge javne WiFi mreže nesigurne, to znači da svatko može imati pristup toj mreži bez potrebe za stavljanjem lozinke. Nezaštićena veza također nije šifrirana, što znači da vaš prijenos podataka mogu nadzirati treće strane, poput vlasnika WiFi mreže, ISP-a, vlade, pa čak i hakera. Zbog toga se uvijek preporučuje da svoju vezu osigurate putem VPN-a kad god koristite bilo koju javnu mrežu, posebno ako nije zaštićena. Ovo je za maskiranje vaše stvarne IP adrese kako biste mogli sigurnu i privatnu pregledavanje koristeći tu vezu. Evo nekoliko savjeta kako sakriti svoju IP adresu putem VPN-a kada koristite javne WiFi mreže:

1. Pretplatite se na Premium VPN uslugu

To je prvo što morate učiniti jer privatnu vezu ne možete koristiti bez prethodne pretplate na premium VPN uslugu koju preferirate. Zašto biste koristili premium uslugu, dok vani postoji mnogo besplatnih VPN usluga? To je zato što vam premium usluga nudi više sigurnosnih i privatnih značajki i one su pouzdanije u ukupnom učinku. S druge strane, besplatne VPN usluge imaju slabiju zaštitu i zaštitu privatnosti te ih kvalificirani haker može lako prekršiti. Dakle, uvijek je vrijedno investirati s vaše strane da biste umjesto besplatne usluge koristili vrhunsku uslugu.

2. Instalirajte VPN aplikaciju na svoj mobilni uređaj

Nakon što odaberete željenu premium VPN uslugu i pretplatite se na njihovu uslugu, vrijeme je da instalirate VPN aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Provjerite instalirate li aplikaciju s službene veze koju pruža davatelj usluga. Nakon završetka postupka instalacije možete provjeriti radi li aplikacija ispravno ili ne. Također, možete saznati više o aplikaciji i upoznati se s korisničkim sučeljem aplikacije. Imajte na umu da je ovo aplikacija koju ćete koristiti vrlo često, pa se morate upoznati s njom.

3. Povežite se s javnom WiFi mrežom

Sada je vrijeme da testirate stvarnu VPN aplikaciju. Kada odete u bilo koju javnu mrežu, primjerice u kafić ili restoran, možete započeti povezivanje uređaja s WiFi mrežom kao i obično. Prvo dodirnite ikonu WiFi na svom mobilnom uređaju da biste vidjeli dostupne WiFi mreže. Zatim se povežite s onom koja pripada vašoj trenutnoj lokaciji, poput javne mreže kafića. Jednom kada ste povezani, još uvijek ne obavljajte nijednu aktivnost pregledavanja. Prije pokretanja mrežne aktivnosti morate otvoriti svoju VPN aplikaciju.

4. Otvorite VPN aplikaciju

Prije nego što započnete bilo koju aktivnost pregledavanja pomoću javnog WiFi-a, prvo morate otvoriti svoju VPN aplikaciju. Nakon što se aplikacija otvori, možete se početi povezati s VPN uslugom klikom na gumb “Start” ili “Connect”. Prije povezivanja morat ćete napisati korisničko ime i lozinku na svoj VPN račun. Nakon što to učinite, moći ćete se odmah povezati s VPN uslugom. Nakon što vam VPN pokaže ključnu ikonu u području obavijesti, to znači da je vaša veza sada privatna i da ste povezani s virtualnim poslužiteljem.

5. Započnite pregledavanje

Sada možete početi normalno pregledavati putem mobilnog uređaja. Ne morate se brinuti jer je vaša veza sada šifrirana. To znači da se možete sigurno povezati s svojim bankovnim računom, izvršiti neke financijske transakcije i posjetiti blokirane web stranice koristeći svoju vezu. U ovom trenutku nitko ne može nadgledati vaše mrežne aktivnosti. Možete se prebacivati ​​s različitih lokacija poslužitelja putem svoje VPN aplikacije u slučaju da želite sakriti svoju IP adresu s IP adresom određene zemlje..

To su savjeti kako sakriti svoju IP adresu putem VPN-a kada koristite javne WiFi mreže. Imajte na umu da vam preporučujemo povezivanje s privatnom mrežom svaki put kada upotrebljavate javni zaštićeni WiFi. Na taj ćete način osigurati šifriranje vašeg internetskog prometa i ostati anonimni putem interneta sakrivanjem svoje stvarne IP adrese.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map