Kako napraviti svoj VPN radi na Kodi i Smart TV-u

Kodi je program otvorenog koda za medijski centar koji se može izvoditi u različitim operativnim sustavima, uključujući Windows, Linux, Android, iOS i OSX. Budući da je dostupan na više platformi i potpuno je besplatan za upotrebu, ljudi ga sada koriste za lakše upravljanje svojim medijskim centrom na raznim uređajima koje imaju, uključujući mobilne uređaje i pametne televizore. Kodi vam omogućuje upravljanje svim digitalnim medijima na jednom mjestu, uključujući filmove, TV emisije, glazbu, fotografije i drugo. Postoje i različiti dodaci koje možete instalirati na Kodi kako biste poboljšali njegovu funkcionalnost.


Ako imate pametni televizor i želite na njega instalirati Kodi, to možete učiniti na različite načine, ovisno o operativnom sustavu televizije. Neki modeli pametnih televizora možda već imaju instaliran Kodi, a za neke druge modele instalacijsku datoteku jednostavno možete preuzeti s službenog web mjesta i instalirati je putem USB-a.

Korištenje VPN-a na vašem Kodi i pametnom televizoru može poboljšati vašu privatnost na mreži dok ovu platformu koristite za strujanje različitih vrsta medija na televiziju. Evo kako da vaš VPN funkcionira na Kodi i pametnom televizoru:

1. Uvjerite se da vaš VPN podržava instalaciju rutera

Prvo što možete učiniti da virtualna privatna veza funkcionira na Kodi i pametnom televizoru jest da je instalirate na usmjerivač. Međutim, najprije morate osigurati da pružatelj VPN usluga nudi značajku instaliranja privatne veze izravno na usmjerivač. Usprkos tome, imajte na umu da virtualna privatna veza možda podržava samo određene vrste ili modele usmjerivača.

Zbog toga morate provjeriti službenu web stranicu VPN-a da biste provjerili podržava li on instalacija usmjerivača, a ako jeste, morate osigurati da vaš usmjerivač podržava virtualnu privatnu mrežu.

2. Instalirajte VPN aplikaciju izravno na vaš Smart TV kad je to moguće

Neki pametni televizori koriste prilagođene Android ili Linux operativne sustave koji su slični mobilnim uređajima koje koristite. U tom je slučaju VPN aplikaciju moguće izravno instalirati na pametni televizor putem USB-a bez potrebe za podešavanjem na bilo koji način. Jednostavno instalirate VPN aplikaciju putem trgovine aplikacija koja je dostupna na vašem pametnom televizoru i ona će raditi odmah nakon što je aktivirate.

Nakon što je VPN aktivan, možete pokrenuti Kodi i započeti strujanje različitih vrsta sadržaja koji su geografski ograničeni za vas..

3. Instalirajte VPN vezu na vaš usmjerivač

Budući da Kodi može prenositi različite sadržaje s Interneta i budući da vaš internetski pružatelj može blokirati ili ugasiti vezu, pomoću VPN-a mogu se zaobići ograničenja koja primjenjuje vaš internetski pružatelj usluga i osigurati nesmetano strujanje sadržaja na Kodi-ju. Jednostavno aktivirajte privatnu vezu na vašem usmjerivaču i privatnu vezu možete primijeniti na Kodi-u nakon što na usmjerivač povežete svoj pametni televizor..

Jednostavno morate slijediti upute dane od vašeg davatelja VPN usluga jer će svaki davatelj imati različite metode za instaliranje svoje privatne veze na različite usmjerivače.

4. Korištenje Android TV kutije s VPN i Kodi

Ako vaš pametni televizor ne podržava instaliranje bilo koje aplikacije treće strane, a ne dopušta vam da instalirate Kodi izravno na pametni televizor, za to možete koristiti bilo koji Android TV okvir. Android TV okvir je uređaj koji vam omogućuje korištenje Android OS-a na vašem pametnom televizoru. Dostupna je u većim trgovcima i obično vrlo povoljna. Najbolje od svega je što kod mnogih Android TV box uređaja standardno je instaliran Kodi, tako da se s njim ne trebate petljati samo da biste Kodi pokrenuli na svom pametnom televizoru.

Jednom kada povežete Android TV okvir sa pametnim televizorom, jednostavno možete pristupiti Trgovini Play da biste instalirali VPN aplikaciju i aktivirali je baš kao što biste htjeli kada aktivirate VPN na Android telefonu.

5. Korištenje VPN-a na vatri TV Stick s instaliranim Kodi

Amazon Fire TV Stick sličan je Android TV boxu, samo što je ekskluzivni proizvod koji nudi Amazon. Fire TV Stick već ima instalirane razne internetske streaming usluge kao što su Amazon Prime Video, PlayStation Vue, Netflix, Hulu i slično. Međutim, fabrički nije instalirana nijedna trgovina aplikacija, pa se morate malo pozabaviti. Instalaciju Play Storea možete dobiti od treće strane, a zatim nastavite s instaliranjem Kodija na svoj Fire TV Stick.

Nakon što instalirate Kodi, možete početi instalirati VPN aplikaciju na koju ste pretplaćeni putem Trgovine Play. Nakon što sve učinite, možete započeti streaming različitih vrsta internetskog sadržaja putem Kodija na vaš Amazon Fire TV Stick. Najbolje od svega, vaša je veza stalno šifrirana.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map