7 važnih značajki koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru dobrog VPN pružatelja usluga

Trenutno VPN industrija brzo raste, s tim da je sve više i više ljudi svjesno važnosti njihove internetske privatnosti i sigurnosti. Zbog toga na tržištu možete pronaći mnogo novih pružatelja VPN usluga, koji imaju njihove prednosti i mane. Kada provjerite službenu trgovinu aplikacija na vašem mobilnom OS-u, vidjet ćete da postoje stotine besplatnih VPN aplikacija koje možete koristiti. No, iako postoji mnogo softvera i aplikacija koji su dostupni za privatnu vezu, nisu sve dobre kvalitete.


Postoji samo nekoliko VPN tvrtki koje zapravo pružaju kvalitetnu uslugu privatne mreže. Dakle, vrlo je važno da odvojite malo vremena za istraživanje različitih dostupnih VPN softvera prije nego što donesete odluku. Budući da VPN može koštati stotine dolara godišnje, pametno je koristiti samo kvalitetnu uslugu privatnih mreža. Evo 7 važnih značajki koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru dobrog VPN davatelja:

1. Vojni sustav šifriranja

Iako gotovo sve premium VPN usluge nude napredni sustav šifriranja za njihovu privatnu mrežu, s više sigurnosnih slojeva, ne nude sve premium usluge sustav vojnog šifriranja. Možete reći da je vojni sustav šifriranja vrhunski sustav šifriranja koji svaka virtualna privatna mreža može imati, jer ne postoji viši sustav šifriranja koji je dostupan izvan toga. To je isti sustav šifriranja kojim vojne institucije koriste svakodnevnu komunikaciju, s ultra sigurnom mrežnom vezom..

2. Maksimalna brzina veze

Ne želite imati lošu ili sporu vezu tijekom sesije pregledavanja. Stoga vam je važno da odaberete VPN uslugu s maksimalnom brzinom veze. Kada pružatelj usluga nudi ovu značajku, to znači da nijedna treća strana ne može ugasiti vašu privatnu vezu. Ako davatelj usluga ne može jamčiti maksimalnu brzinu vaše privatne veze, to znači da će vaš internetski pružatelj usluga ili bilo koja treća strana moći usporiti VPN vezu.

3. Neograničen prijenos podataka

Također ne želite biti ograničeni u količini podataka koju možete prenijeti svojom privatnom vezom. Bilo da konzumirate 1 TB propusne širine mjesečno ili samo 10 GB podataka mjesečno, važno je da vaš VPN davatelj ne ograniči vašu propusnost. To je zato što ako VPN veza ima neograničenu propusnost, imat ćete neograničene mogućnosti vezano za web stranice koje možete posjetiti, kao i sadržaj koji možete konzumirati tijekom mrežnih aktivnosti. Ne trebate brinuti o uštedi propusne širine ili prijenosa podataka svaki mjesec.

4. Vatrozid

Ne nude sve VPN usluge ovu značajku, ali kada pronađete uslugu koja nudi značajku vatrozida kao dodatnu sigurnost za vašu privatnu vezu, trebali biste je iskoristiti. To je zato što imate vatrozid u VPN-u koji omogućuje zaštitu uređaja od hakerskih napada. Ako ne želite da se hakeri pobrkaju s vašim podacima, ovo je značajka koja bi vam trebala biti prioritet pri odabiru dobre VPN usluge. Bez vatrozida, vaša VPN veza i dalje je sigurna, ali s vatrozidom postaje barem 10 puta sigurnija..

5. Podrška za više uređaja

Ne želite se brinuti koji uređaj trebate koristiti s VPN-om ako možete osigurati da vam VPN nudi podršku s više uređaja. S ovom značajkom to znači da je VPN softver dostupan za razne uređaje i platforme, a možete istovremeno zaštititi sve svoje uređaje. Možete koristiti jedan račun za bilo koji uređaj koji imate, bilo da je to stolno računalo, mobilni uređaj, usmjerivač, igraća konzola, pametni televizor, tablet ili drugi uređaji. Što više uređaja podržava, to je bolja VPN usluga za vas.

6. Poslužitelji širom svijeta

Izbor poslužitelja također bi trebao biti dobar, jer ne želite svakodnevno privatno pregledavati Internet koristeći isti poslužitelj. VPN usluga trebala bi vam pružiti puno izbora na poslužiteljima koje možete koristiti, a poslužitelji bi trebali biti locirani u različitim zemljama širom svijeta. Neki VPN servisi nude samo poslužitelje u SAD-u ili Europi, ali ne nude više poslužitelja iz drugih zemalja. Bolje je odabrati onaj koji vam pruža razne poslužitelje s raznih lokacija širom svijeta.

7. Prevencija blokiranja VPN-a

Neke zemlje ne dopuštaju upotrebu VPN-a, ali postoji ograničenje za to ograničenje. Ako mislite da vaša država ne dopušta upotrebu VPN-a, trebali biste odabrati pružatelja VPN-a koji nudi prevenciju blokiranja VPN-a. To znači da će VPN veza neprekidno prolaziti kroz sustav duboke inspekcije paketa, tako da nije otkrivena kao privatna veza. Kao rezultat toga, i dalje ćete moći koristiti VPN softver iako je vlada zabranila upotrebu VPN-a u vašoj zemlji.

To su 7 važnih značajki koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru dobrog VPN pružatelja usluga. Imajte na umu da korištenje privatne mrežne veze za vas znači veliko ulaganje. Dakle, važno je da odaberete samo najboljeg davatelja usluga koji možete pronaći, tako da se možete dugo pridržavati. Pogledajte značajke koje nude i odaberite onu koja nudi ove važne značajke.