5 uobičajenih rupa u privatnosti i sigurnosti u malim poduzećima

Kada odlučite otvoriti malu tvrtku, bilo da se radi o vašem lokalnom ili internetskom, morate se suočiti s raznim odgovornostima koje osiguravaju nesmetano poslovanje vašeg poduzeća. Postoji puno rizika s kojima se morate suočiti u vrijeme pokretanja svoje male tvrtke. Ako imate mali ured u svom lokalnom području, rizici mogu uključivati ​​krađu, pljačku, uljeze i slično. Ali, kada pokrećete svoju malu tvrtku na mreži, rizici su još veći jer mogu doći bilo gdje. Na primjer, hakerski napadi mogu doći iz mjesta udaljenog milja i milja od lokacije vašeg poduzeća, što može dati rizike za privatnost i sigurnost za vaše poslovanje..


Mnogi hakeri koriste rupe ili ranjivosti vašeg sustava da bi ukrali vaše privatne i važne podatke. Ako ne znate za ove rupe, ne možete zaštititi vaš poslovni sustav od napada. Evo pet uobičajenih rupa u privatnosti i sigurnosti u malim poduzećima kojih morate biti svjesni:

1. Mreža koja nije zaštićena ili nije šifrirana

Prvo što morate pogledati je mreža koju upotrebljavate za svoju malu tvrtku. Ako je nezaštićen ili nekodiran, tada ste u nevolji. Mala tvrtka koja i dalje koristi nešifriranu mrežu traži probleme jer jednostavno nije sigurno koristiti ovu vrstu mreže. Svatko može lako nadzirati što radite sa svojom mrežom i svi prijenosi podataka uopće nisu sigurni. Ako mislite da pohranjujete vaše važne podatke na sigurno mjesto, onda griješite. Sve dok vaša mreža nije šifrirana, hakeri mogu lako prodrijeti u vašu mrežu i ukrasti vam važne podatke, kao i rasporediti razne zlonamjerne programe na vaš sustav.

2. Loš standardni postupak sigurnosti i privatnosti za zaposlenike

Ako želite osigurati da će vaše poduzeće pružiti najbolji sustav zaštite za svoje klijente, svoje zaposlenike morate podučiti o standardnim postupcima sigurnosti i privatnosti za vaše poslovanje. Loš standard sigurnosti i privatnosti može vas dovesti do propuštanja važnih podataka trećim stranama. Na primjer, ako svojim zaposlenicima omogućite pristup vašoj poslovnoj mreži nezaštićenom vezom, onda hakeri mogu poslati piggyback na vezu vašeg zaposlenika kako bi stekli pristup vašem poslovnom sustavu, što će biti loše za vas.

3. Ne osigurana mreža udaljenog pristupa

Način na koji se vaše osoblje povezuje s vašim poslovnim sustavom i obavljaju poslovne aktivnosti na daljinu također može postati potencijalna rupa za probijanje hakera. Dopuštanje zaposlenicima da pristupaju uredskim računalima iz drugih mjesta, primjerice iz njihovog doma ili iz neke druge zemlje, znači da morate osigurati da oni kontroliraju uredska računala na potpuno privatni način. Trebate osigurati da ih nitko ne nadgleda, a osim toga moraju se povezati s vašim uredskim računalima pomoću sigurnog sustava privatne veze. Korištenje VPN-a jedini je siguran način na koji se omogućuje zaposlenicima da se povežu s vašim uredskim računalima bez da ih treća strana prati ili prati.

4. Cloud aplikacije s slabim protokolima sigurnosti i privatnosti

Cloud aplikacije koje odaberete koristiti također će utjecati na ukupnu sigurnost i privatnost vašeg poslovanja. Ako koristite aplikacije temeljene na oblaku koje imaju slabe protokole sigurnosti i privatnosti, to znači da dajete priliku hakerima da prodru u te aplikacije i ukradu podatke privatnog poslovanja. Ne možete dopustiti da se to dogodi. Na primjer, ako pohranjivanje u oblaku koje odaberete ima slab sigurnosni i privatni protokol, samo je pitanje vremena kada će hakeri ukrasti podatke iz vaše pohrane u oblaku radi vlastite koristi.

5. Stari operativni sustav koji više nije podržan

Imajte na umu da će korištenje starog operativnog sustava kao svakodnevnog pokretača vašeg poslovanja izložiti čitavoj tvrtki. Ako za smanjenje vašeg proračuna instalirate stari operativni sustav za svoja poslovna računala, to je isto kao i zamoliti pljačkaša da bez ikakvog napora opljačka vaš dom. Ipak, još uvijek postoje mnoge tvrtke koje koriste nepodržani operativni sustav koji nije zakrpljen ili ažuriran više od 5 godina. Jeste li spremni riskirati vlastitu poslovnu sigurnost i privatnost radi smanjenja proračuna? Mudra je odluka da nadogradite svoj operativni sustav na najnoviju verziju i nastavite ga ažurirati s najnovijom ispravkom.

To su 5 uobičajenih rupa u privatnosti i sigurnosti koje bi mogle ugroziti vašu malu tvrtku. Jedini način da spriječite hakere da napadnu vaš sustav jest osigurati da te rupe više ne postoje u vašem sustavu malih poduzeća. Najbolje je pravilo staviti sigurnost i privatnost vašeg poslovanja i kupaca kao prvi prioritet.