5 različitih načina za skrivanje IP adrese tijekom pregledavanja i zadržavanja anonimnih internetskih aktivnosti

S porastom napada cyber sigurnosti i prijetnji na mreži u današnji dan i dob, prosječni korisnici interneta postaju sve značajniji da svoje mrežne aktivnosti zaštite i privatne. Jedan od najboljih načina da se to postigne je skrivanje IP adrese tijekom pregledavanja. Korištenjem različitih vrsta usluga možete to učiniti vrlo jednostavno. Jednom kada je vaša IP adresa maskirana ili skrivena, možete anonimno pregledavati web, a vaša će aktivnost pregledavanja biti zaštićena i zaštićena.


Otkrivanje vaše stvarne IP adrese predstavljat će određene rizike za vašu privatnost i sigurnost na mreži. Otkrivanjem stvarne IP adrese, vlada će moći pratiti vašu aktivnost pregledavanja. Isto je s vašim davateljem internetskih usluga i web lokacijama koje posjećujete. Hakeri mogu lako preslikati vašu lokaciju ako ne sakrijete svoju IP adresu dok pregledavate internet. Dakle, skrivanje vaše IP adrese važno je da biste uklonili bilo kakav trag aktivnosti pregledavanja.

Imajte na umu da pregledavanje u anonimnom ili privatnom načinu na pregledniku ne krije vašu IP adresu. Evo 5 različitih načina za skrivanje IP adrese tijekom pregledavanja i zadržavanje anonimnih internetskih aktivnosti:

1. Primjena proxy servera za vaš preglednik

U svakom pregledniku uvijek postoji opcija za povezivanje s Internetom putem proxy poslužitelja. Način za to je da morate pronaći otvorene proxy servere koje možete koristiti za svoj preglednik i jednostavno staviti IP adresu poslužitelja u vaš preglednik. Zatim možete postaviti preglednik da se poveže s proxy poslužiteljima koji ste mu dodijelili. Kad to učinite, moći ćete maskirati svoju IP adresu koristeći IP adresu proxy poslužitelja. Dakle, kad god posjetite web mjesto, IP adresa koja će biti zabilježena je adresa proxy poslužitelja, a ne vaša stvarna IP adresa.

Razina sigurnosti: NISKA

2. Korištenje privatnog preglednika

Privatni preglednik, poput preglednika Tor, može vam pomoći očuvati sigurnost i privatnost interneta. Kada koristite ovaj preglednik, ne morate postavljati dodatne postavke za preglednik. Jednostavno instalirate preglednik i možete početi anonimno pregledavati web stranicu. No, s obzirom da je privatna veza dostupna samo putem ovog preglednika, vašu IP adresu možete sakriti samo ako pregledavate web s ovim preglednikom. Kad pređete na uobičajene preglednike, bit će prikazana vaša stvarna IP adresa. Također, poznato je da privatni preglednik kao što je Tor ima vrlo malu brzinu veze, a postoje i mnoge zlonamjerne web stranice koje koriste istu privatnu mrežu kao i Tor. Dakle, budite svjesni ovog rizika.

Razina sigurnosti: SREDNJI

3. Korištenje veze s virtualnom privatnom mrežom (VPN)

Virtualna privatna mreža (VPN) jedan je od najboljih alata za skrivanje vaše IP adrese, jer vam nudi cjelovit sustav da vaše pregledavanje ostane privatno. Ne samo da će sakriti vašu IP adresu, već će i zaštititi vašu aktivnost pregledavanja od hakera i drugih prijetnji na mreži. Neke VPN veze nude i zaštitu od zlonamjernog softvera kako bi se izbjegle od zlonamjernih web stranica. Također, VPN veza može vam pomoći zaštititi vaše bankarske i druge važne podatke od dosega hakera. Svoju IP adresu možete sakriti i u cijelom sustavu, a ne samo za određeni preglednik i možete ga koristiti i na drugim uređajima.

Razina sigurnosti: VISOKO

4. Korištenje internetskog proxy poslužitelja

Drugi jednostavan način za maskiranje IP adrese je pomoću web-proxy poslužitelja. Jednostavno posjetite web mjesto koje nudi ovu vrstu usluge i pregledavate bilo koju web lokaciju kojoj želite pristupiti pomoću ove web stranice. Tako ćete pregledavati web stranice s okvirima, pokazujući IP adresu web mjesta kao svoju IP adresu tijekom pregledavanja. To je najmanje siguran način sakrivanja vašeg IP adrese, a trebao bi se koristiti samo za lagano pregledavanje jer ova vrsta usluge dolazi s vlastitim ograničenjima, poput ograničenja propusnosti, brzine veze i tako dalje..

Razina sigurnosti: NISKA

5. Korištenje javne internetske (WiFi) mreže

Vaša IP adresa je adresa vašeg uređaja koju vam je dao davatelj internetskih usluga (ISP). Dakle, ako promijenite mrežu, promijenit će se i vaša IP adresa. Zbog toga je dobra ideja koristiti javnu internetsku (WiFi) mrežu da biste sakrili svoju IP adresu, jer će IP adresa prikazana za vaš uređaj biti vezana za WiFi mrežu koju koristite. Međutim, ako niste pažljivi, hakeri mogu promatrati vašu internetsku aktivnost ako koristite javnu WiFi mrežu, posebno ako javna mreža nije sigurna.

Razina sigurnosti: NISKA

To je 5 različitih načina sakrivanja IP adrese tijekom pregledavanja i održavanja anonimnih internetskih aktivnosti. Imajte na umu da je uvijek bolje zaštititi svoju vezu dobrom VPN vezom, jer ona ne skriva samo vašu IP adresu. Sve u svemu, budite oprezni kada ste na mreži i uvijek poduzimajte potrebne mjere da cijelu internetsku vezu osigurate sigurno..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map