5 Prednosti koje anonimni preglednik može dovesti do vaše internetske privatnosti

Da biste bili anonimni putem interneta, za to vam nije potrebno koristiti VPN. Iako se VPN i dalje preporučuje ako želite pristupiti internetu uz potpunu zaštitu privatnosti i sigurnosti, korištenje anonimnog preglednika može učiniti trik. Bez ikakvog VPN-a anonimni preglednik može vam pomoći sigurno i anonimno spojiti se na Internet. Neki značajni anonimni preglednici uključuju Tor, Opera (s aktivnom VPN operacijom), Firefox Focus za mobilne uređaje i neke druge. Jednostavnim instaliranjem jednog od tih preglednika možete početi pregledavati mrežu bez brige o nadzoru i nadzoru treće strane..


Jedna značajka anonimnog preglednika je ta što se često gradi oko zaštite privatnosti i sigurnosti korisnika. Kada ga koriste, mogu dobiti razne pogodnosti baš kao i kada koriste virtualnu privatnu mrežu. Također su ovi preglednici često opremljeni VPN vezom kako bi korisnicima omogućili bolju anonimnost. Evo 5 prednosti koje anonimni preglednik može donijeti vašoj internetskoj privatnosti:

1. Ne treba vam VPN da biste ostali privatno online

Korištenjem anonimnog preglednika instaliranje VPN-a nije potrebno. Naravno, ako želite zaštititi vaš mrežni sustav, morate instalirati VPN. No, ako trebate samo privatno pregledavati web, ovo je najjednostavniji način. To je uglavnom zato što anonimni preglednik često ima ugrađenu VPN značajku koja vam omogućuje privatno pregledavanje weba. Neki preglednici omogućuju vam da uključite i isključite značajku VPN-a prema svojim željama, dok neki drugi imaju trajno uključen VPN. Dakle, jednostavnim korištenjem ovog preglednika možete ostati privatni putem interneta i automatski se možete osloboditi bilo koje vrste internetskih ograničenja koja se primjenjuju u vašoj zemlji.

2. Automatski briše vašu povijest pregledavanja

Pogledajmo Firefox Focus, koji je vrsta anonimnog preglednika za mobilne uređaje. Kad ga upotrebljavate, moći ćete pregledavati sve što privatno volite. Ali nakon što zatvorite preglednik, sva se povijest pregledavanja automatski briše. Kad ponovo otvorite preglednik, počet ćete ispočetka, kao da ga nikad prije niste koristili. Tako će vaše mrežne sesije ostati privatne na vašem uređaju, a vrlo je korisno pogotovo ako uređaj dijelite s drugima.

3. Sigurni ste od bilo koje vrste nadzora treće strane

Ako želite pregledavati Internet bez potrebe za bavljenjem bilo kojom vrstom nadzora treće strane, umjesto anonimnog preglednika koristite anonimni preglednik. To je zato što kad anonimni preglednik koristite za svakodnevne internetske aktivnosti, automatski ćete biti sigurni od bilo koje vrste nadzora i nadzora, što često rade vlada, ISP i korporacije. Nećete ostaviti traga tijekom sesije pregledavanja i nitko također ne može pratiti vašu naviku pregledavanja. Također možete biti zaštićeni od bilo kakvih zlonamjernih internetskih prijetnji koje mogu ugroziti vašu internetsku privatnost i sigurnost.

4. Preporučuju ih razni sigurnosni stručnjaci

Mnogi stručnjaci preporučuju korisnicima interneta da koriste VPN ili anonimni preglednik kako bi zaštitili svoje mrežne aktivnosti kao odgovor na različite incidente u cyber kriminalu koji su se dogodili posljednjih godina. U stvari, s stvaranjem sve više internetskih prijetnji kako bi se ukrali više podataka od korisnika, sve je važnije da korisnici zaštite svoje mrežne aktivnosti pomoću različitih sigurnosnih alata koji stručnjaci preporučuju. Ovi alati uključuju VPN, sigurnosni softver, vatrozid i anonimni preglednik.

5. Na raspolaganju su razne sigurnosne i privatne značajke

Za razliku od uobičajenih preglednika koji se usredotočuju na korisničko iskustvo i praktičnost, anonimni preglednik se više fokusira na sigurnost i privatnost korisnika interneta. Obično je opremljen raznim sigurnosnim i privatnim značajkama koje nisu uobičajene u drugim preglednicima. Na primjer, dobar anonimni preglednik bit će opremljen virtualnom privatnom mrežom, privatnim relejnim poslužiteljima, HTTPS vezom, anti-malwareom, blokatorom oglasa i mnogim drugim sličnim značajkama. Sve ove značajke instalirane su na preglednik otkako ga otvorite prvi put, tako da za njega ne morate instalirati nikakve dodatne sigurnosne dodatke ili proširenja.

To je 5 prednosti koje anonimni preglednik može donijeti vašoj internetskoj privatnosti. Ako želite znati okus slobode interneta i potpunu anonimnost na mreži, anonimni preglednik je prva stvar koju trebate pokušati. Što je još bolje, možete koristiti i vrhunsku VPN uslugu dok upotrebljavate takav preglednik tako da dobijete maksimalnu sigurnost i zaštitu privatnosti za svoj uređaj..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map