5 načina za korištenje blokiranih torent klijenata u vašoj zemlji

Torrenti su postali jedna od najkontroverznijih tema na Internetu, pogotovo nakon što mnogi vlasnici autorskih prava tvrde da su bujice korištene za distribuciju zaštićenog autorskog i ilegalnog sadržaja. Unatoč različitim pokušajima blokiranja bujica, web stranice koje radi vlada, te web stranice još uvijek postoje do danas, a bujice korisnika također se uopće ne smanjuju..


Budući da je bujica posljednjih godina povezana s ilegalnim dijeljenjem datoteka, postoje zemlje koje imaju stroga pravila protiv bujice. Neke zemlje ne dozvoljavaju svojim građanima pristup bilo kakvim web stranicama za bujicu, a te bi zemlje mogle blokirati i upotrebu torrent klijenata kao što su BitTorrent i uTorrent, što otežava građanima dijeljenje datoteka putem bujične mreže. Ako vaša država pripada popisu zemalja koje blokiraju upotrebu torrent klijenata, evo 5 načina za korištenje blokiranih torrent klijenata u vašoj zemlji:

1. Koristite VPN uslugu koja podržava torrent

Ako vaš omiljeni torrent klijent blokira vlada, tako da ga ne možete koristiti za prijenos datoteka putem mreže za dijeljenje datoteka P2P, takvo ograničenje možete deblokirati pomoću VPN usluge koja podržava torrent. Imajte na umu da vam neće sve VPN usluge omogućiti korištenje mreže za dijeljenje datoteka P2P, stoga svakako odaberite onu koja vam omogućuje. Nakon što ste pretplaćeni na VPN uslugu koja dopušta bujicu, trebate instalirati VPN aplikaciju na radno računalo tako da cijelu mrežnu vezu može učiniti privatnom. Na ovaj način možete bez problema koristiti sve blokirane aplikacije ili softver, uključujući blokirani torrent klijent.

2. Koristite mobilnu verziju torrent klijenta s VPN-om

Kako biste bez problema mogli koristiti torrent klijent, možete koristiti i mobilnu verziju torrent klijenta u kombinaciji s mobilnom VPN uslugom. Ova je metoda vrlo jednostavna i lako je slijediti. Jednostavno instalirajte mobilnu aplikaciju torrent softvera koji koristite, a zatim instalirajte VPN aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Prije upotrebe torrent aplikacije, prvo biste trebali aktivirati VPN aplikaciju da biste kriptirali vezu na svom mobilnom uređaju. Na ovaj način možete preuzimati i prenositi datoteke putem P2P dijeljenja datoteka na svom mobilnom uređaju bez ikakvih ograničenja.

3. Koristite priključak 80 sa normalnom vezom

Ako i dalje želite koristiti uobičajenu internetsku vezu koju imate bez instaliranja bilo kojeg VPN softvera, postoji još jedan drugi način pristupa blokiranom klijentu torrenta. U preferencijama vašeg torrent klijenta možete promijeniti broj porta u 80, što je broj porta koji se koristi u redovnom HTTP prijenosu podataka, i sporiji je od uobičajenog porta koji koristi vaš davatelj internetskih usluga. Sve dok vaš davatelj internetskih usluga ne blokira značajku prosljeđivanja vrata vašeg torrent klijenta, možete koristiti ovaj port da zaobiđe ograničenja vašeg davatelja internetskih usluga za upotrebu torrent klijenta.

4. Koristite web proxy koji podržava torrenting

Ako vaša vlada isključuje torrent klijente, torrente i dalje možete preuzimati pomoću web proxyja koji podržava preuzimanje torrenta. Iako još uvijek postoji puno web proxyja koji imaju vrlo ograničene značajke i uglavnom nisku kvalitetu usluge, postoje neki web proxyji koji podržavaju preuzimanje torrenta i brzi streaming videa. Kada koristite ovu vrstu web proxyja, možete iskoristiti besplatnu uslugu koju nudi, kao i značajku bujice koju ima.

5. Promijenite svoj DNS pametnim DNS-om

Pametni DNS je još jedna mogućnost koju imate kada imate problema sa pristupom torrenting mreži putem torrent klijenta. Jednostavnom promjenom svoje DNS adrese s adresom pametnog DNS-a lako možete zaobići ograničenja koja je nametnula vaša vlada, a omogućava vam normalno korištenje torrent klijenta. To je jednostavan i brz korak koji možete učiniti da promijenite svoj uobičajeni DNS u privatni DNS koji nema povezana s njim nikakva ograničenja.

To su načini korištenja blokiranih klijenata bujice u vašoj zemlji. Iako su bujice možda povezane s piratstvom, nisu sve datoteke koje se dijele putem P2P mreže piratske ili ilegalne datoteke. Primjerice, mnoge škole i tvrtke još uvijek koriste P2P mrežu za dijeljenje datoteka sa svojim učenicima i zaposlenicima. Dakle, kada su torrent klijenti blokirani u vašoj zemlji, ove metode mogu vam pomoći da povratite pristup mreži za dijeljenje datoteka P2P.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map