5 načina korištenja privatne veze na vašem pametnom televizoru

Imati pametni televizor jedna je stvar koja vam olakšava radnje različitih stvari na televizoru baš kao što to činite na svom pametnom telefonu ili tabletu. Možete igrati igre, gledati filmove, slušati glazbu, pregledavati web i obavljati mnoge druge mrežne aktivnosti jednostavnim spajanjem pametnog televizora na internet. Budući da ova vrsta televizije ima mogućnosti slične pametnim telefonima i tabletima, svoj pametni televizor možete koristiti i za zaobilaženje različitih internetskih ograničenja korištenjem privatne veze.


Ako to niste učinili, morate shvatiti da je moguće da koristite VPN na svom pametnom televizoru i uživate u slobodi na Internetu bez otkrivanja vašeg stvarnog identiteta. Međutim, nema mnogo vodiča o tome kako postaviti ili koristiti privatnu vezu na pametnim televizorima, jer još uvijek je malo ljudi koji tu vrstu televizora zapravo imaju ili koriste, posebno u zemljama u razvoju.. Evo 5 načina korištenja privatne veze na pametnom televizoru:

1. Instalirajte VPN izravno iz App Store-a

Dobra stvar kod pametnih televizora je što se neki od njih zapravo temelje na Androidu, koji je jedna od najpopularnijih mobilnih platformi vani. Na taj način možete pristupiti trgovini aplikacija sa svog pametnog televizora baš kao što to činite sa svojim pametnim telefonom. Dakle, prvi korak za povezivanje s privatnom vezom na televiziji je instalacija VPN aplikacije izravno iz trgovine aplikacija. Samo idite u trgovinu aplikacija i pronađite VPN aplikaciju koju želite instalirati. Za najbolju sigurnost, privatnost i performanse, trebate upotrijebiti uglednu VPN uslugu koja pruža najbolju zaštitu privatnosti i sigurnosti za vašu vezu. Nakon što ga instalirate, samo slijedite upute za početak povezivanja s privatnom mrežom.

2. Instalirajte VPN na svoj usmjerivač

U slučaju da na pametnom televizoru nije instalirana nijedna trgovina aplikacija ili vam je nemoguće dodati više aplikacija na njega, jednostavno možete instalirati VPN na usmjerivač. Korištenjem usmjerivača koji podržava davatelj VPN usluga, jednostavno slijedite upute za primjenu privatne veze na vašem usmjerivaču. Naravno, da biste to učinili, morate ispuniti dva potrebna uvjeta. Prvi je uvjet da vaša VPN usluga mora omogućiti instalaciju usmjerivača. Drugi je uvjet da vaš model usmjerivača mora podržati VPN usluga. Na taj ćete način moći televiziju spojiti na usmjerivač i odmah uživati ​​u privatnoj vezi.

3. Koristite okvir usmjerivača s instaliranim VPN-om

Postoje neke VPN tvrtke koje prodaju VPN usmjerivač u kutiji, što znači da u osnovi prodaju usmjerivač s unaprijed instaliranom VPN uslugom. Ovo je sjajan način da ga možete koristiti sa svojim pametnim televizorom. Okvir VPN usmjerivača omogućit će vam da stvorite plug-and-play privatnu vezu za sve svoje uređaje, a osim toga, ne morate je postavljati. Nema softvera za preuzimanje. Jednostavno ga uključite i spojite televizor na uređaj, a on će automatski imati privatnu mrežu. Dobra prednost ove metode je u tome što ćete uz kupnju usmjerivača moći dobiti najmanje godinu dana pretplate na dobru VPN uslugu..

4. Dijelite privatnu vezu svog prijenosnog računala sa svojim pametnim televizorom

Ako vam VPN usluga ne dopušta instaliranje njihove aplikacije za privatnu vezu na usmjerivač, postoji još jedan način povezivanja privatne mreže s televizorom. Prvo se uspostavlja privatna veza na vašem prijenosnom računalu ili stolnom uređaju s najmanje Windows ili Mac operativnim sustavom, a zatim pomoću programa dijeljenja vruće točke dijelite privatnu vezu s vašom televizijom. Ovo je možda malo mučan korak, ali kad se uspostavi, jednostavno morate povezati televizor s prijenosnim računalom i dobro će ići.

5. Koristite pametnu metodu DNS-a

Pametni DNS još uvijek se može smatrati privatnom vezom samo zato što vam pomaže zaobići ograničenja Interneta pomoću drugog poslužitelja. Dakle, iako ne pruža puno funkcija zaštite privatnosti, pametni DNS može vam pomoći zaobići bilo kakvu zaštitu regije i omogućiti vam pristup web lokacijama ili aplikacijama koje su blokirane ovim ograničenjem. Lako je postaviti i zato što samo trebate promijeniti svoju DNS adresu na izborniku Postavke vašeg pametnog televizora, a svoju ćete vezu moći koristiti baš kao i privatnu vezu jer možete pristupiti raznim stranim aplikacijama i mrežnim uslugama s pametna DNS adresa.

To su načini korištenja privatne veze na vašem pametnom televizoru. Ako još uvijek imate “glupi” televizor i želite da vam omogući strujanje Netflixa ili Hulua izravno s televizora, tada jednostavno možete upotrijebiti Android TV kutiju ili Apple TV kutiju kako biste to ostvarili. Pretvorit će vaš “glupi” televizor u pametni televizor, a možete koristiti i ove savjete.