5 načina da se vaša VPN veza sakrije iz vašeg vladinog DPI sustava

Kada živite ili boravite u restriktivnoj zemlji u kojoj se osobna prava obično oduzimaju, vjerojatno ćete imati problema kada pokušate pristupiti određenim web stranicama na internetu. Većinu vremena restriktivne zemlje svojim građanima nameću zakone o internetu, prisiljavajući ih da slijede smjernice koje je postavila vlada. Vlada će u potpunosti kontrolirati ponašanje ljudi putem interneta pomoću tehnologije koja im neće dopustiti da ostvare svoja internetska prava na privatnost ili osobnu slobodu na internetu. Jedna od metoda koja restriktivna vlada koristi da blokira vaš mrežni promet je upotreba sustava koji se zove DPI ili Deep Packet Inspection.


DPI sustav radi je da će analizirati internetski promet koji dolazi putem vašeg ISP-a. Prepoznat će vašu vrstu prometa i dopustiti promet doći do interneta ili ga blokirati. Ako koristite uobičajeni ISP promet, sustav će vam omogućiti pristup internetu, dok ako koristite VPN promet, sustav ga može prepoznati i blokirati vašu vezu da dođe do interneta. Ovo je napredni sustav praćenja prometa instaliran od strane restriktivne vlade kako bi spriječio ljude da koriste privatne veze i natjerao ih da slijede vladine internetske propise. Evo 5 načina za skrivanje VPN veze od vladinog DPI sustava:

1. Koristite VPN uslugu koja vam omogućava zaobići DPI sustav

Tehnologija privatne veze koja je potrebna da bi se zaobišao DPI sustav prilično je napredna i neće vam sve VPN usluge ponuditi ovu tehnologiju. Da, sve VPN usluge omogućit će vam zaobilaženje vladinih ograničenja većine zemalja na svijetu, omogućavajući njihovim korisnicima pristup web-lokacijama koje vlada blokira, kao i web-lokacijama koje obično nisu dostupne u njihovim zemljama. Međutim, kao u slučaju s DPI sustavom, vlada koristi vrlo napredni sustav šifriranja koji onemogućuje redovitu VPN vezu da zaobiđe ograničenja. Zbog toga morate koristiti uslugu privatne veze koja vam omogućuje zaobići DPI sustav vlastitim vlasničkim načinom šifriranja..

2. Koristite Obfsproxy s OpenVPN-om

Ako privatna veza koristi uobičajeni PPTP ili L2TP protokol za pristup blokiranom web mjestu, neće biti u mogućnosti zaobići dubinsku inspekciju paketa instaliranu od strane vlade zemlje ograničene. Ova vrsta privatnog prometa bit će prepoznata kao privatni promet i ona će je blokirati od strane države. S druge strane, OpenVPN je najjači i najprilagodljiviji VPN protokol koji bilo tko može koristiti za stvaranje privatne veze koju sustav DPI ne može otkriti. To možete učiniti pomoću usluge Obfsproxy na vašem OpenVPN postavljanju. To je vrsta proxyja koji omalovažava vaš internetski promet, omogućujući vam da vas vlada neotkrije.

3. Koristite preglednik Tor

Preglednik Tor poznat je kao najbolji preglednik privatnosti koji svatko može koristiti vjerojatno više od desetljeća. Kada koristite ovaj preglednik, vaš će promet moći u potpunosti sakriti od vladinog sustava nadzora. U stvari, spomenuti Obfsproxy bio je dio Tor projekta, s glavnom svrhom zaobići restriktivni sustav poput DPI-a, omogućujući vam pristup blokiranim web-lokacijama bez ikakvih problema. Jednostavnim korištenjem preglednika Tor jednostavno anonimno surfate Internetom iz restriktivne zemlje, a da pritom ne dopustite vladi da otkriva ili nadgleda vaš promet.

4. Koristite OpenVPN preko SSL veze

Kada je u pitanju postizanje slobode Interneta u restriktivnim zemljama, OpenVPN je najbolji protokol šifriranja koji možete koristiti. Nadalje, ima vlastiti namjenski softver ili aplikaciju koju možete koristiti i prilagoditi za sebe. Drugim riječima, ne želite se pretplatiti na bilo koju VPN uslugu ako želite upotrebljavati OpenVPN protokol. Sve dok znate kako uspostaviti privatnu vezu s njom i imati pristup privatnim poslužiteljima, taj protokol možete koristiti samostalno. Trik zaobići DPI sustav je korištenje OpenVPN-a preko SSL veze. Iako vam ova metoda može pomoći zaobići zaštitu od DPI-ja, ona se može koristiti samo za prijenos podataka TCP, što znači da može biti sporih performansi.

5. Koristite zakrpanu OpenVPN vezu

Možete i zakrpati OpenVPN protokol tako da možete stvoriti prilagođenu privatnu vezu koja može zaobići ček DPI od vlade. Radeći to, moći ćete pristupiti svim blokiranim web mjestima, čak i ako su zaštićene DPI sustavom. Svoju OpenVPN konfiguraciju možete zakrpati pomoću zakrpe zvane xorpatch, koja vam pruža VPN pristup ograničenim lokacijama zemalja, poput Izraela i Francuske. Ovo je prilično složen korak, ali kad jednom uspješno zakrpite OpenVPN protokol, DPI sustav možete lako zaobići ako se povežete s privatnim poslužiteljima koji se nalaze u podržanim zemljama..

To su načini za skrivanje VPN veze od DPI sustava vaše vlade. Ako živite u zemlji u kojoj vlada jako ograničava koja web mjesta kojima možete pristupiti i koja web-mjesta kojima ne možete pristupiti, bolje je primijeniti jedan od ovih trikova kako biste zaobišli vladin DPI sustav i uživali u svojoj privatnosti na mreži. i slobodu čineći to.