5 koraka za instaliranje VPN-a na televiziji Amazon Fire TV za strujanje sadržaja koji ima regiju

Amazon Fire TV je mali uređaj koji možete priključiti na svoj HDTV putem HDMI priključka, koji vam pruža razne streaming kanale u kojima možete odmah uživati. Ovaj je proizvod ekskluzivno dostupan na Amazonu i prvenstveno se koristi kako bi kupcima olakšali strujanje videozapisa s Amazon Prime Video, mada uz ovaj proizvod postoje mnogi kanali za streaming, poput Netflixa, Hulua, PlayStation Vuea i Kao. Na njega također možete instalirati prilagođene aplikacije kao što se izvode u prilagođenom Android OS-u. Međutim, možda ćete ga trebati malo prilagoditi da biste to učinili.


Iako se čini da je to ovaj uređaj kojim se pretvara vaš televizor u vrhunsku streaming zabavu, trebali biste biti svjesni da je većina streaming usluga dostupna samo u SAD-u i one su uglavnom dostupne građanima SAD-a. Budući da je većina tih kanala zaštićena regijom, ne možete strujati većinu dostupnih kanala bez VPN-a. Dakle, kako biste omogućili da Amazon Fire TV bude sposoban za strujanje ovih kanala u vašoj zemlji, morate imati aktivnu VPN dok je koristite. Evo 5 koraka za instaliranje VPN-a na Amazon Fire TV za strujanje sadržaja ograničenog područja:

1. Prvo stavite ruke na uređaj

Fire TV uređaj dostupan je isključivo na Amazonu i ne isporučuje se kupcima koji žive izvan podržanih zemalja. Većinu vremena isporučit će se samo na američke adrese. Dakle, prvo što trebate učiniti je kupiti sam uređaj od Amazona. Budući da ne podržava pošiljku za većinu zemalja na svijetu, možete koristiti virtualnu američku adresu i uslugu prosljeđivanja da biste proizvod poslali do kuće.

Cijena samog proizvoda vrlo je pristupačna u usporedbi s drugim sličnim uređajima poput Apple TV-a ili Android TV uređaja, a specifikacije koje se nude za uređaj također su vrlo dobre, omogućujući vam uživanje u raznim videozapisima visoke razlučivosti bez ikakvih zastoja ili problema

2. Pretplatite se na Premium VPN s podrškom za instalaciju rutera

Sljedeće što morate učiniti je pretplata na premium VPN uslugu koja podržava instalaciju njihove VPN aplikacije na usmjerivačima. Također bi trebao podržati instalaciju za Amazon Fire TV ili OpenVPN konfiguraciju. Bez te podrške nećete moći koristiti svoj VPN na uređaju Fire TV koji ste kupili.

Ne zaboravite da u tu svrhu ne upotrebljavate nikakve besplatne usluge virtualne privatne mreže jer većina besplatnih servisa ima ograničenu propusnost koju možete koristiti za strujanje nekoliko videozapisa. Morate se pretplatiti na stvarnu i uglednu VPN uslugu kako biste mogli neograničeno strujati na Amazon Fire TV.

3. Instalirajte OpenVPN aplikaciju na Amazon Fire TV

Osim instaliranja VPN veze na usmjerivač i spajanja vatrene TV strijele na mrežu usmjerivača, postoji još jedan način korištenja VPN veze na Fire TV. Jednostavno morate instalirati OpenVPN aplikaciju na nju. Uređaj vam ne dopušta da instalirate programe treće strane prema zadanim postavkama, tako da morate omogućiti ovu značajku u izborniku Postavke.

Zatim možete preuzeti instalacijski program za OpenVPN i instalirati ga na svoj Fire TV stick. Nakon što je instaliran, možete jednostavno otići na službenu web stranicu VPN usluge kako biste učitali OpenVPN konfiguraciju.

4. Učitajte modul od svog davatelja VPN usluga u OpenVPN aplikaciju

Aplikacija OpenVPN koju ste instalirali neće raditi ako joj ne date kompatibilnu konfiguracijsku datoteku. Dakle, na OpenVPN aplikaciji morate konfigurirati OpenVPN vezu s VPN konfiguracijom koju dobivate od svog davatelja VPN usluga. Ova se konfiguracijska datoteka može koristiti za povezivanje OpenVPN aplikacije sa poslužiteljima virtualne privatne mreže na koje ste pretplaćeni.

Nakon što konfigurirate OpenVPN za povezivanje s davateljem VPN usluga, možete testirati privatnu vezu kako biste vidjeli djeluje li na vašem Amazon Fire TV.

5. Koristite samo američke poslužitelje kada koristite Fire TV

Ako je ispravno konfigurirana, aplikacija OpenVPN koju ste upravo instalirali na svoj Fire TV uređaj funkcionirat će za povezivanje s različitim privatnim poslužiteljima koje pruža vaša virtualna usluga privatne veze. Međutim, da biste mogli strujati različite kanale koji su dostupni na uređaju Fire TV, za streaming morate koristiti samo američke poslužitelje.

Imajte na umu da se za streaming većine kanala koji su dostupni za TV Fire, poput Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, PlayStation Vue i drugih, morate pretplatiti na te usluge streaminga. Također, imajte na umu da mnogi od njih prihvaćaju samo kupce u SAD-u i da biste trebali uživati ​​mjesečno ili godišnje pretplatu za uživanje u njihovom sadržaju. Dakle, možda ćete većinu vremena trebati koristiti svoju virtualnu američku adresu i platiti pretplatu za strujanje putem poklon kartica.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map