Защо трябва да купувате неща онлайн чрез частна връзка

Онлайн пазаруването днес се превърна в голяма тенденция. Все повече хора предпочитат да пазаруват неща онлайн, вместо да посещават местните универсални магазини. Освен това, с многото оферти и отстъпки, предоставяни от различни онлайн търговци, хората стават все по-трудно да се съпротивляват да предоставят информация за кредитната си карта, за да купят тези неща онлайн. Това е удобно, лесно и бързо. Не е нужно да се качвате на опашка, само за да вземете някои отстъпки, за да се върнете у дома. Освен това нещата се доставят до дома ви след няколко дни, така че просто трябва да седнете и да се отпуснете.


Колкото и удобно да е онлайн пазаруването, все още трябва да внимавате, когато пускате личната си информация онлайн. Ето защо е необходимо винаги да криптирате връзката си, когато извършвате някакви финансови транзакции, за да избегнете онлайн заплахи, които може да се крият зад вас. Използването на частна връзка е новият стандарт, за да направите онлайн пазаруването си по-сигурно и безопасно. Ето причините, поради които трябва да купувате неща онлайн чрез частна връзка:

1. Никой не може да следи вашите финансови данни

Когато връзката ви не е шифрована, има голям шанс някои трети страни да наблюдават вашите финансови данни. Това е особено вярно, когато използвате обществените мрежи, когато извършвате финансовите си транзакции. Никога не знаеш кой те гледа. VPN връзката може да се използва за криптиране на всички предавания на данни, които извършвате по време на финансовите транзакции, включително вашите чувствителни финансови данни. С активната частна връзка можете да сте сигурни, че никой не може да следи вашите финансови данни и това ще остане в безопасност за вас.

2. Не рискувате да оставите информация за кредитната си карта на неоторизирани трети страни

Ако купувате неща от онлайн магазини, информацията за кредитната ви карта ще се съхранява на сървъри на трети страни, които са винаги онлайн. Това означава, че безскрупулни трети страни могат да могат да хакнат тези сървъри и да откраднат финансовите ви данни, ако сигурността на сървъра не е достатъчно добра. Това обаче не е истинският проблем, тъй като повечето финансови сървъри са кодирани с най-новата и най-актуална налична система за криптиране. Това, от което трябва да се притеснявате, е безопасността на вашата лична информация по време на процеса на предаване на данни. Ако поставяте информацията за кредитната си карта, използвайки незашифрована връзка, тогава можете да рискувате да изтеглите личната си информация към хакерите, които могат да пресекат връзката ви по всяко време. С VPN това няма да се случи, тъй като връзката ви е сигурно криптирана, създавайки сляпо място за тези хакери, които не им позволяват да надникнат в информацията за кредитната ви карта.

3. Защитете финансовите си транзакции при използване на обществени мрежи

Много е рисковано да извършвате финансови транзакции, като използвате публичните мрежи, особено некриптираните обществени мрежи. Въпреки това, все още има много хора, които използват публични мрежи за онлайн банкиране и пазаруване, които наистина биха могли да изложат финансовите си данни. Обществените мрежи обикновено нямат силна система за криптиране и хакерите лесно могат да заразят този тип мрежа, без да бъдат открити. Ако използвате публичната мрежа за извършване на някакви финансови транзакции, това е много опасно за безопасността на вашата чувствителна информация. Използвайки VPN, няма значение какъв тип мрежа използвате. Той винаги ще бъде защитен, тъй като VPN връзката ще шифрова вашата мрежа, както и всички предавания на данни по нея.

4. Предотвратяване на риска от картиране и кражба на самоличност

Използвайки виртуалната частна мрежа, можете да се предпазите от различни видове кибер престъпления, включително карти и кражба на самоличност. Картирането е видът на киберпрестъплението, когато хакери или неупълномощени трети страни откраднат информацията за вашата кредитна карта и я използват за иницииране на финансови транзакции без ваше разрешение. От друга страна, кражбата на идентичност е видът на киберпрестъплението, когато хакерите използват вашата самоличност за извършване на някои престъпни действия. Рискът от карти и кражба на самоличност може да бъде предотвратен, когато използвате виртуалната мрежова връзка.

5. Предотвратете хакерите да проникнат във вашата връзка и да ви откраднат финансовите данни

Понякога хакерите трябва да използват грубата сила, за да влязат във вашата мрежова връзка, за да откраднат финансовите ви данни. Има два начина да направят това. Първият начин е чрез внедряване на вид злонамерен софтуер, който е предназначен да открадне финансовите ви данни, като финансови троянски коне. Второ, те могат да преминат през целия път, като ръчно влязат във вашата връзка, за да получат пълен достъп до вашата система. Тези видове заплахи могат лесно да бъдат стартирани от хакери, ако имате слаба защита за вашата мрежа. Но с VPN тези заплахи могат да бъдат предотвратени. Чрез инсталиране на VPN хакерите не могат да внедрят никакъв злонамерен софтуер във вашата система и не могат да проникнат във вашата мрежа с груба сила.

Това са причините, поради които трябва да купувате неща онлайн чрез частна връзка. Ако не сте го направили, време е да промените рисковия си навик за онлайн пазаруване. Необходимо е да използвате виртуалната частна мрежа за извършване на всякакви финансови транзакции онлайн, тъй като тя ще ви осигури максимална защита на вашите финансови данни.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map