Защо трябва да избягвате използването на VPN услуги, които са базирани в САЩ и Великобритания

Защо много VPN услуги се базират на офшорни локации? Може би се чудите защо. Всъщност повечето реномирани доставчици на виртуални частни мрежи не са базирани в САЩ или Великобритания. И да, препоръчваме ви да използвате VPN услугите, които са базирани на офшорни локации, вместо тези, базирани в САЩ и Великобритания. Това се дължи главно на факта, че правителствата на САЩ и Великобритания са много строги в прилагането на законите за надзор спрямо своите граждани. Те обичат да шпионират какво правят техните граждани.


Ако използвате VPN, който е базиран в САЩ или Великобритания, може изобщо да не защитите вашата поверителност онлайн. Да, може да можете да деблокирате цензурирани или ограничени уебсайтове, но най-вероятно вашите данни ще се съхраняват от правителството на САЩ или Великобритания, тъй като VPN компаниите са длъжни да направят това. Това е само една голяма причина VPN услугите, които са базирани в офшорни локации, да са по-предпочитани. Все още има много причини. Ето причините, поради които трябва да избягвате използването на VPN услуги, които са базирани в САЩ и Великобритания:

1. Глобалната програма за масово наблюдение

Правителството на САЩ и Великобритания са много нетърпеливи да шпионират своите граждани в много неща, които правят. Нека да разгледаме една от правителствените организации на САЩ, наречена NSA, която е известна с шпионирането на гражданите както офлайн, така и онлайн. Разбира се, целта на тази организация е да защитава интересите на САЩ и да държи страната в стабилна и безопасна ситуация. Въпреки това, практическото прилагане на тази благородна цел понякога може да излезе от употреба, заплашвайки самата неприкосновеност на гражданите, която те се опитват да защитят.

На този етап е безопасно да се предположи, че VPN услугите, които са базирани в САЩ и Великобритания, имат висока сигурност да регистрират дейността на потребителя и да го докладват редовно или когато е необходимо на правителството. Това е една от причините да изберете вместо това офшорни услуги за частна мрежа.

2. Вашите лични данни са безопасни и сигурни

По-просто, услугите, които не са базирани в САЩ и Обединеното кралство, не се подчиняват на разпоредбите на САЩ и Великобритания, което означава, че законите на САЩ и Великобритания не могат да достигнат до тези VPN компании. За потребителите това означава, че техните данни винаги могат да бъдат пазени без риск от нарушаване на поверителността. Това е така, защото тези VPN услуги не регистрират или наблюдават активността на потребителя по време на използването на частната мрежа. Това означава и повече спокойствие за вас.

3. Те регистрират вашите данни за правителството

Когато използвате някоя от виртуалните частни мрежи, базирани в САЩ или Великобритания, може да мислите, че поверителността ви е безопасна, но не е съвсем така. Вашите данни ще бъдат регулирани съгласно законите на Съединените щати или Обединеното кралство, което означава, че ако е необходимо, правителството може да поиска от компанията да разкрие данните за използването на конкретни потребители, които те искат да знаят. Според закона частната мрежова компания трябва да изпълни исканията на правителството. За тази цел услугата ще прилага регистрирането и наблюдението на вашите данни, докато ги използвате. Ето защо не е съвсем безопасно за вашата поверителност.

4. Правителството винаги намира начин да ви шпионира

Правителството на САЩ или Великобритания е добре известно, че се опитва да намери начини да шпионира своите граждани, особено онлайн. Дори когато използвате услугите на частната мрежа, правителството има програми, които им позволяват да проникнат в частната мрежа и да се опитват да я хакнат, за да разкрият активността на потребителя. Тази практика, въпреки че може или не може да успее в зависимост от системата за сигурност и криптиране на частната мрежа, може да бъде опасна за онлайн поверителността за VPN потребителите. Друга причина просто да преминете към офшорна VPN компания.

5. Назад може да се вмъкне в VPN програмата

Отново, в опит да шпионира потребителите и да следи тяхната онлайн активност, въпреки че използва частната мрежа, правителството може да вмъкне част от задната част на програмата VPN. Възможно е потребителите да не осъзнават как този злонамерен софтуер се разполага в тяхната VPN програма, но той мълчаливо ще изпраща данните за използване от потребителите на правителството. Отново, това ще зависи от качеството на самата VPN програма по отношение на нейната система за сигурност и защита. Във всеки случай би било разумно да избягвате някоя от базирани в САЩ или Великобритания VPN услуги, особено безплатни услуги, на които наистина не се доверявате или познавате.