Защо трябва да изберете VPN с NAT защитна стена за допълнителна защита

Защитата на защитната стена не е често срещана характеристика, която се предлага на VPN услуга, въпреки че все повече доставчици на услуги добавят тази функция към своята частна мрежа. Въпреки че не е обща характеристика, това е функцията, която всички потребители на VPN трябва да обмислят да използват, тъй като осигурява по-голяма защита на тяхната частна мрежова връзка. Много експерти по сигурността препоръчват на VPN потребителите също да инсталират софтуер за защитна стена на своето устройство, тъй като той осигурява още по-голяма защита на важните им данни, особено от хакерски атаки.


Най-разпространената защита на защитната стена, която е интегрирана в софтуера за VPN, е NAT защитната стена, а основната функция е почти или по-малко същата като специалния софтуер за защитна стена, който можете да намерите в интернет днес. Основната функция на тази функция е да защитава вашите данни от хакери и когато тази функция е включена, невъзможно е хакерите да проникнат в мрежовата ви връзка и да откраднат важната ви информация. Поради необходимата му функция се препоръчва да изберете само VPN услуга, която предоставя допълнителна функция на защитната стена. Ето причините, поради които трябва да изберете VPN с NAT защитна стена за допълнителна защита на защитата:

1. Дава още по-силна защита срещу хакерски атаки и онлайн заплахи

VPN ви предоставя свобода в интернет, която е вашите основни права. Но с тази свобода в интернет се излагате на повече рискове и опасности. Разбира се, хакерите и всички злонамерени трети страни не могат лесно да проникнат в личната ви връзка, но въпреки това могат да я насочат, ако имат достатъчно причини да направят това. Когато NAT защитната стена е включена, не е нужно да се притеснявате за рисковете и опасностите от хакерски атаки и онлайн заплахи, тъй като връзката ви е силно защитена срещу нея. Преди хакерите да проникнат в личната ви връзка, те първо трябва да се справят със защитната стена и ще бъде почти невъзможно да проникнат.

2. Той защитава всичкия ви софтуер и приложения

Настойчивите хакери без съмнение ще се опитат да намерят какъвто и да е отвор, който да пробие в личната ви връзка. Това, което обикновено не знаете, е, че какъвто и да е софтуер и приложения, които са оставени отворени във вашата система, може да бъде потенциален отвор за хакерите да проникнат във вашата система и да откраднат важните ви данни. Те могат да се опитат да намерят бъгове в онзи софтуер и приложения, които ще им позволят да влязат и след като го намерят, ще им бъде по-лесно просто да инсталират злонамерени програми във вашата система. С NAT защитната стена това не може да се случи, тъй като целият софтуер и приложения, които се оставят отворени във вашата система, е напълно защитен от хакери и други онлайн заплахи.

3. Предотвратява ботовете да влизат в личната ви връзка

Някои злонамерени трети страни могат да се опитат да изпратят ботове, за да проникнат във вашата връзка с намерението да откраднат истинската ви идентичност, както и да ви спам с много принудени реклами и имейли. Ако вашето устройство не е безопасно защитено с VPN, тогава те могат лесно да бъдат нарушени от тези ботове и тези ботове могат лесно да достигнат целта си без много проблеми. Въпреки това, с NAT защитната стена, тези ботове всъщност са възпрепятствани да влязат в личната ви връзка, дори преди да се опитат да направят това. В резултат на това сте напълно защитени от кражба на идентичност и различни видове спам съобщения.

4. Тя поддържа специалната мрежа за вашия рутер

Ако прилагате VPN връзката към вашия рутер, това ще ви помогне да запазите специализираната мрежа на вашия рутер. Той помага на вашия рутер да остане свързан с частната мрежа със специална връзка за всяко устройство. NAT за всяко устройство от своя страна ще бъде безопасно защитен от всякакви лоши входящи сканирания, които могат да нарушат връзката. Използвайки NAT защитната стена, тази система за защита се усилва още повече. Той гарантира най-доброто качество на връзката на вашия рутер, както и по-добра сигурност.

5. Дава допълнителна защита за вашия работен плот и мобилна операционна система

Независимо дали инсталирате VPN на вашия десктоп или мобилно устройство, ще можете да получите допълнителна защита за тези устройства, като използвате NAT защитната стена. Въпреки че не инсталирате никакъв антивирусен или друг софтуер за сигурност и въпреки че не актуализирате редовно операционната си система, ще можете да се наслаждавате на най-добрата защита за вашата операционна система с комбинацията от вашия VPN и NAT функция защитна стена.

Това са причините, поради които трябва да изберете VPN с NAT защитна стена за допълнителна защита. Ако не сте решили доставчика на VPN услуги, който ще използвате за дългосрочно, е по-добре да се абонирате само за премиум VPN с наличната функция на NAT защитната стена. Само няколко VPN доставчици предлагат тази функция, така че трябва да направите някои изследвания, преди да изберете този, който искате да използвате редовно.