Защо правителството следи вашата онлайн активност и как VPN може да помогне за предотвратяването му

За обикновените граждани те гледат на правителството като на нещо, което ще ги защитава през цялото време и дори да знаят, че правителството следи дейността им, ще се оправят с него, стига да не направят нещо лошо. По този начин те ще бъдат добър гражданин и ще следват всяко правителствено правило, въпреки че понякога е нелогично. Например, там има някои правителства, които ограничават начина на достъп на потребителите до интернет поради страх, че потребителите могат да получат информация, която може да противоречи на правителствената пропаганда.


Много правителства в днешно време се опитват да получат колкото се може повече информация за всеки гражданин, като наблюдават онлайн активността му, навиците на сърфиране, думите за търсене, които въвеждат в търсачката, как комуникират в социалните медии и т.н. Има много причини, поради които правителството ще ограничи онлайн активността на своите граждани и е важно да знаете за това. Важно е също така, че основната функция на VPN е да дава суверенитет на своите потребители, като връща основните им права за сигурност в интернет и поверителност. Ето някои причини, поради които правителството следи вашата онлайн активност и как VPN може да помогне за предотвратяването му:

1. Да запазим стабилността на националната си сигурност

През повечето време правителството ще трябва да прилага метод, който им позволява да наблюдават гражданите си, за да запазят стабилността на националната си сигурност. Националната сигурност е най-важният аспект, който поддържа страната им да се кандидатира за най-доброто за всички засегнати. Въпреки това с тази цел възникват много проблеми, тъй като от време на време те трябва да навлизат в поверителността на потребителя онлайн, с което не всички хора биха се съгласили.

С VPN винаги можете да си върнете собствената онлайн поверителност и сигурност. Чрез криптиране на вашия интернет трафик, правителството няма да може да наблюдава какво правите, тъй като всяко предаване на данни е криптирано с няколко слоя криптиране, което е трудно да се прекъсне.

2. Да се ​​идентифицират потенциалните заплахи в тяхната национална сигурност

Все пак относно националната сигурност правителството ще се опита да наблюдава гражданите си, за да идентифицира потенциални заплахи, които могат да причинят нестабилност в тяхната национална сигурност. Въпреки че тази цел изглежда благородна, тя поставя всички граждани на едно и също място и разглежда всеки от тях като потенциална заплаха за страната им. Може би е добре, ако правителството следи само онлайн активността на лоши хора, но в действителност всички граждани се считат за потенциално опасни като лошите.

Ето защо VPN услугите се опитват да възстановят свободата на интернет и да върнат на потребителите основните си права в онлайн дейността си. Като маскират IP адреса си и правят анонимното си сърфиране, потребителите могат да се насладят на неограничен интернет и да изследват интернет свободно.

3. Да поддържат авторитета си непокътнат

Някои държави имат строго правителство, което изисква техните граждани да следват всяко свое правило. Някой, който се опитва да се разбунтува и изрази несъгласието си, веднага ще бъде хванат и поставен в ареста. За тези правителства е много важен пълният контрол върху интернет трафика в тяхната държава, за да запазят авторитета си непокътнат. Без ограничителните правила те се страхуват гражданите да се противопоставят на собственото си правителство и по този начин на собствената си държава.

VPN връзката може да заобиколи всички тези ограничения, като ви присвои нови IP адреси, които принадлежат на държави, които изобщо нямат правила за ограничение на интернет. По този начин не е нужно да се страхувате, че правителството ще следи вашата онлайн активност, докато разглеждате интернет с IP адреса, който принадлежи на други държави.

4. Предотвратяване на различни незаконни дейности онлайн

Незаконното споделяне на файлове например е една от многото незаконни дейности, които правителството ще се опита да предотврати в своята страна. С естеството на интернет, с неговите граници без граници и неограничен потенциал, незаконното споделяне на файлове стана широко разпространено и дори обикновените хора извършват тези незаконни дейности по време на онлайн сесиите си. Ето защо правителството иска да наблюдава всеки гражданин, за да може той да предотврати това.

VPN, от друга страна, не насърчава незаконната онлайн активност, но потребителите получават своите права да изследват различни неща, които интернет може да предложи. По този начин потребителите могат да гледат предаванията, които са достъпни само в други страни, без да прибягват до пиратството например. Те могат да плащат и за абонаментни услуги, които се предлагат само в други страни, без да се налага да живеят там. VPN връзката може да направи това, като заобиколи ограничението за регион в интернет.

5. Да знае по-добре за всеки гражданин

Като знае по-добре за всеки гражданин, това означава, че правителството иска да знае подробната информация за техните субекти по най-добрия възможен начин. Те искат да знаят техните навици на сърфиране, какво правят онлайн днес, местоположението им днес, как общуват с другите, какви продукти купуват днес и т.н. Като добър гражданин не е проблем, ако вашето правителство изисква някои важни данни от вас. Но ако те изискват чувствителни данни от вас без вашето разрешение или използват метод за онлайн наблюдение, който нарушава вашите основни права за поверителност, става нелогично да им позволите да правят това.

Ето защо VPN е важен, тъй като може да поддържа активността на сърфирането ви частна, без значение какви устройства използвате. Той криптира целия ви интернет трафик и скрива предаването на данни далеч от вашето правителство и доставчик на интернет услуги.

Това са причините, поради които правителството следи вашата онлайн активност и как VPN може да помогне за предотвратяването му. Ако правителството се опитва да извлече важни данни от вас без вашето разрешение и чрез нарушаване на основните ви права за онлайн сигурност и поверителност, тогава имате правата да им попречите да правят това. Ето защо VPN е необходим, за да ви предпази от неразрешено наблюдение от различни трети страни, включително от правителството.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map