Защо повечето VPN услуги не могат да се използват в Китай за деблокиране на голямата защитна стена

За Китай е известно, че е една от най-строгите страни в света, която прилага VPN ограничения. Докато пътешествениците все още могат да използват виртуалната частна връзка, която извеждат от своята страна без никакъв проблем, китайските граждани са обезсърчени да използват всякакъв вид VPN услуга, освен ако това не е необходимо за техния бизнес. Въпреки това предприятията трябва да получат разрешение от правителството да използват VPN услугата и използването на такава услуга за техния бизнес подлежи на наблюдение от страна на правителството.


Това се превърна в истински проблем за много хора в тази страна, когато се опитват да използват всякакъв вид услуга за частна връзка, тъй като не всички VPN услуги работят в тази страна. Отчасти това е, защото китайската Great Firewall има много силна система за криптиране, която не позволява на никого да заобиколи правителствените ограничения на интернет. Само шепа реномирани доставчици на VPN услуги могат да заобиколят защитната стена на Китай и да осигурят достъп до интернет свобода от тази страна. Ето причините, поради които повечето VPN услуги не могат да се използват в Китай за деблокиране на голямата защитна стена:

1. Китайското правителство използва усъвършенствана система DPI

Докато повечето държави, които ограничават интернет активността на своите граждани, ще използват технологията, наречена DPI или Deep Packet Inspection, за да наблюдават мрежовия си трафик, голямата защитна стена на Китай е на съвсем ново ниво, що се отнася до приложението DPI. Правителството използва усъвършенствана система DPI, която продължава да се подобрява всеки ден, добавяйки още списъци с блокирани уебсайтове и онлайн услуги. Не само това, той продължава да бъде надграждан по отношение на сигурността и защитата срещу заобикаляне на самата защитна стена, което означава, че правителството ще добавя и списъка с блокирани VPN услуги ежедневно. Именно това затруднява редовните услуги да заобикалят ограничението за интернет в тази страна.

2. Правителството забранява почти всички налични VPN софтуер и приложения

Забраната за VPN за цялата страна ще влезе в сила изцяло от 2018 г., което означава, че правителството ще стане много стриктно при наблюдение на мрежовия трафик на своите граждани. Преди забраната VPN услугите са широко достъпни за гражданите да се изтеглят без проблем и са достъпни както за настолни, така и за мобилни платформи. Въпреки това, след поредица от инциденти, когато хората използват личната си връзка, за да прекъснат китайското правителство, правителството трябва да предприеме смелата стъпка, за да забрани всички тези частни пълномощници от мобилните и десктоп платформите. Много от обикновените VPN услуги са засегнати от тази забрана.

3. Най-наличните частни връзки не предлагайте усъвършенствана технология „Стелт“

Друга причина, поради която е много трудно за обикновена частна връзка да се заобиколи защитната стена на китайското правителство, е защото защитната стена има усъвършенствана технология DPI, която може да бъде заобиколена само с определена VPN технология. Стелт технологията, която се предлага само на реномирани VPN услуги с по-скъпа абонаментна такса, е единственият безопасен залог за китайските потребители за достъп до уебсайтовете, които са блокирани от правителството. Той използва прикриващия сървър и модифициран протокол, за да гарантира, че китайската DPI система не може да открие частната връзка.

4. Повечето VPN услуги предлагат само редовни криптирания

Докато протоколът за криптиране, използван от VPN услугата, ще определи колко е ефективно да се заобиколи блокирането на китайското правителство, повечето VPN услуги предлагат само редовни криптиране за своите потребители. В резултат на това те не могат да се използват за криптиране на големи натоварвания като заобикаляне на голямата китайска защитна стена, поради което повечето от тях са неизползваеми в тази страна. Повечето редовни частни връзки използват само PPTP или L2TP протокол, докато минималният протокол за криптиране, който трябва да имат, за да заобиколят блокирането, е OpenVPN протокол. Обикновено OpenVPN протоколът трябва първо да бъде променен, преди да може наистина да работи в тази страна.

5. Правителството блокира отделни връзки, които използват частни сървъри или прокси

Китайското правителство е много активно в намирането на хора, които използват частната връзка за достъп до външните уебсайтове. Всъщност има някои случаи, когато правителството трябва да арестува хората само за използване на частната връзка на тяхното устройство. Тогава те или ще вкарат лицата в затвора или ще поискат голяма глоба за нарушаване на правителствената система за защита на потребителите. Това затруднява достъпа на повечето хора до блокираните уебсайтове в тази страна и също така е причината повечето от тях да не се опитват да се опитват, защото се страхуват от последствията, които ще получат от това..

Това са причините, поради които повечето VPN услуги не могат да се използват в Китай за деблокиране на страхотната защитна стена. Въпреки това не е невъзможно да разблокирате ограниченията за уебсайтове от тази страна, особено ако сте пътник. Просто трябва да използвате реномирана VPN връзка, която предлага функцията за стелт, създадена да заобикаля голямата китайска защитна стена, така че вашата частна връзка да не бъде открита от системата на DPI в тази страна.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map