Защо антивирусен софтуер трябва да бъде инсталиран заедно с VPN софтуера

За да защитите системата си от злонамерени заплахи, е необходимо инсталирането на антивирусен софтуер на вашата система. Без антивирусен софтуер няма да можете да поставите максимална защита на вашата система срещу нарастващия брой злонамерени заплахи, които могат да атакуват вашата система по различни начини. Ако разчитате само на програмата за борба с зловреден софтуер по подразбиране на вашата операционна система, това може да не е достатъчно за пълната ви защита на системата, тъй като програмата по подразбиране за злонамерен софтуер като Windows Defender е известна като доста уязвима към външни атаки.


Само инсталирането на антивирусен софтуер обаче не е достатъчно. Всъщност VPN е важно да ви помогне да защитите вашата системна връзка, за да гарантирате, че няма външни заплахи да влязат във вашата система. С днешната онлайн технология е много лесно хакерите да изпращат злонамерени заплахи към вашата система чрез различни онлайн канали, а VPN може да се използва като защитна бариера за подобни атаки. Така че антивирусният софтуер и VPN софтуерът са най-добрата комбинация за вашата системна сигурност. Ето причините, поради които антивирусният софтуер трябва да бъде инсталиран заедно с VPN софтуера:

1. Той защитава вашата системна мрежа, а не само вашите системни файлове

Функцията на антивирусния софтуер е да гарантира, че системните ви файлове остават непокътнати, без прекъсвания от злонамерени заплахи. Ако системните файлове са променени от злонамерен софтуер, цялата ви система може да не може да работи правилно. От друга страна, VPN софтуерът работи за защита на вашата системна мрежа, която е връзката, която използвате за свързване на вашата система към външния свят или към интернет, като ви позволява да защитите системата си от външни заплахи. Когато комбинирате между антивирус и VPN, ще можете да защитите не само системните си файлове, но и вашата системна мрежа.

2. Отблъсква както хакерските атаки, така и злонамерения софтуер

VPN системата има основната функция да поддържа вашата мрежова връзка сигурна и поверителна. Така че, когато използвате виртуална мрежа, вие не просто защитавате системата си, но можете да преглеждате анонимно и да запазвате истинската си самоличност. Комбинацията между антивирусен софтуер и VPN ще отблъсне както хакерските атаки, така и злонамерения софтуер, тъй като хакерите не могат да проникнат във вашата мрежа и злонамерен софтуер не може да бъде инсталиран във вашата система без вашето съгласие. Двата инструмента за сигурност ще работят за отблъскване както на хакерски атаки, така и на злонамерен софтуер, когато системата ви е изложена на риск от тези заплахи.

3. Запазва сигурността на цялата ви система за предаване на данни

Вашата система автоматично ще предава необходимите данни през вашата интернет мрежа за различни цели. Например, когато системата трябва да извлече актуализиращите файлове, те ще изпращат заявки до сървъра за актуализиране, за да предадат актуализиращите данни. Същото е и за отделен софтуер или приложения. Те винаги предават данни онлайн и ако не защитите този процес, хакерите могат да пресекат предаването на данни и вместо това да инсталират злонамерен софтуер. С VPN ще можете да запазите защитен процес на предаване на данни.

4. Предотвратява хакерите да повредят вашите системни данни

По подразбиране вашите системни данни са защитени от всякакъв тип неоторизирани модификации. Това означава, че дори когато не инсталирате антивирусен софтуер, ОС ще защитава системните данни от всякакви модификации. Лошата новина е, че понякога квалифицираните хакери могат да намерят начин да търсят уязвимостите на вашата система, за да инсталират злонамерени кодове във вашата система. В резултат на това тя променя как функционира системата, без да бъде открита от операционната система. Когато системните данни са повредени от хакери, те могат да контролират вашето устройство, както сметнат за добре. Чрез инсталиране на антивирусен и VPN софтуер това може да бъде предотвратено, тъй като хакерите не могат да повредят вашите системни данни по никакъв начин поради тежкото криптиране, което имате във вашата мрежа.

5. Той създава много силни слоеве на защита за вашата система

Инсталирането само на антивирус може да бъде достатъчно, за да защити данните на вашата система, ако рядко или никога не сте свързани с интернет. Но ако се свързвате с интернет почти през цялото време, се нуждаете от допълнителен слой защита за вашата система, който може да бъде осигурен от VPN софтуера. Той защитава вашата мрежова връзка и гарантира, че системата ви остава в безопасност, когато сте онлайн. Така че, с комбинацията от двата софтуера, той ще създаде много силна защита на сигурността на вашата система, като даде на системата ви максимална сигурност. Освен това, с допълнителните функции, предлагани от VPN софтуера, като заобикалянето на интернет ограниченията и цензурата, можете да се насладите да използвате устройството си още повече.

Това са причините антивирусният софтуер да бъде инсталиран заедно с VPN софтуера. Това е важно, тъй като инсталирането само на един софтуер няма да даде пълна сигурност на вашата система. Само чрез комбиниране на двата софтуера ще можете да гарантирате, че поверителността и сигурността на вашата система са напълно защитени.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map