Топ 5 съвета за отблокиране на YouTube и отключване на достъп до YouTube в Китай

Китай е добре известен със строгите си правила срещу използването на VPN в своята страна. Местната власт може дори да арестува граждани, които осигуряват частна връзка за потребителите в страната. Това обаче не означава, че VPN е напълно забранен за страната. Забранени са само VPN услугите, които се извършват в тази страна от гражданите на тази страна. Правителството все още изисква гражданите да спазват правилата за използване на VPN, докато са онлайн, особено ако използват личната си връзка, за да критикуват правителството или да създават проблеми в страната.


В много случаи, когато компаниите, които работят в рамките на юрисдикцията на Китай, трябва да използват виртуална частна връзка за своите бизнес операции, те трябва да получат разрешение от правителството за това. Това е така, защото повечето компании ще трябва да използват услуги като Google Drive, YouTube, социални медии и други глобални онлайн услуги, които са забранени от страната. Туристите могат да използват VPN, за да заобиколят правителствените ограничения.

Ако имате проблеми с достъпа до YouTube в Китай, това може да се разбере, защото YouTube е забранен от китайското правителство. Така че, за да получите достъп до YouTube в Китай, трябва да използвате VPN. Но както се казва, обикновените граждани обикновено нямат право да използват никаква частна връзка. Така, ето 5 съвета за отблокиране на YouTube и отключване на достъпа до YouTube в Китай:

1. Инсталирайте VPN, преди да дойдете в страната

Ако сте турист или посетител, който иска да остане в Китай за кратък период от време, е необходимо да инсталирате или поне да изтеглите предпочитания от вас софтуер за виртуална частна връзка преди да дойдете в страната. Това е така, защото след като стигнете до страната, има голяма вероятност всички VPN уебсайтове и приложения да бъдат блокирани от правителството. Така че, ако не сте изтеглили или инсталирали вашия VPN софтуер, преди да дойдете там, ще бъдете останали да използвате обикновената връзка, която е налична в тази страна.

Също така е важно да не използвате никаква безплатна услуга за виртуална частна връзка, защото вероятно всички те ще бъдат неизползваеми. Най-добрият залог е да използвате платена VPN, докато пребивавате в Китай.

2. Абонирайте се за VPN услугата, която по-специално позволява да се заобиколи голямата китайска защитна стена

Трябва да знаете, че китайското правителство е много стриктно в прилагането на правилата за частни връзки към своите граждани. Това означава, че на жителите на тази държава не им е позволено да заобикалят Голямата защитна стена, създадена от правителството. Гражданите потенциално могат да бъдат изправени пред глоби или затвор, когато се опитват да използват VPN, за да заобиколят Великата защитна стена. За външни лица и бизнес потребители обаче правителството все още им позволява да използват VPN по някакъв начин.

Все пак не всички VPN услуги са оборудвани с достатъчно силно криптиране, за да заобиколят китайската Great Firewall. Трябва да намерите добър доставчик на услуги, който да гарантира, че е възможно да се заобиколи ограниченията на Китай.

3. Направете това само ако сте туристически или временен посетител

Ако сте легален гражданин в Китай, не се препоръчва да заобикаляте китайската голяма защитна стена, защото това може да бъде опасно за вас. Освен това трябва да проверите местните правила относно използването на виртуална връзка, дали е възможно или дали е абсолютно забранено. Някои местни правила могат да преследват потребителите веднага, когато властите установят, че използват частна връзка. Затова използвайте VPN, за да заобиколите ограниченията на китайското правителство, ако сте турист или временен посетител на страната.

4. Използвайте режим инкогнито

Използвайте VPN само когато е необходимо, особено когато искате да гледате видеоклипове в YouTube и премахнете всички следи от историята на сърфирането си след това. Добре е да използвате режима „инкогнито“ във вашия браузър, ако искате да запазите историята на браузъра си ясна. Режимът „инкогнито“ ще ви помогне да запазите всичко лично, докато използвате VPN, така че дори когато властите проверяват историята на сърфирането ви, няма нужда да се притеснявате дали да оставите следите от използването на VPN на устройството си.

5. Използвайте разширение за браузър Proxy или VPN

За да направите използването на VPN още по-невидим, трябва също да инсталирате разширение за VPN браузър, преди да дойдете в Китай. След това можете да скриете разширението и да го използвате само когато имате нужда от достъп до YouTube. Изберете доставчика на VPN, който ви позволява да инсталирате разширението на браузъра за тяхната услуга. Или можете да използвате онлайн прокси сайтове, въпреки че тези уебсайтове може да бъдат блокирани от правителството. Но ако можете да намерите този, който работи, можете да използвате тези прокси сайтове за достъп до YouTube от Китай.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map