Разбиране на OpenVPN и различни начини за използването им

Има много протоколи за криптиране, които се използват от VPN услугите, за да гарантират, че могат да защитят своите потребители по време на онлайн активността им. Когато сърфирате в интернет, посещаваните от вас уебсайтове могат да записват или проследяват вашия IP адрес и по този начин те ще знаят откъде идвате. Това важи и за други трети страни. Във времето, когато истинската ви идентичност се наблюдава от злонамерени трети страни, това може да бъде опасно за вашата онлайн сигурност. Ето защо VPN услугите трябва да използват протоколи за криптиране, тъй като една от техните функции е да улесняват частната мрежа при защита на данните на своите потребители..


Един от наличните протоколи за криптиране се нарича OpenVPN. OpenVPN е VPN протокол с отворен код, който осигурява по-голяма сигурност от обикновените и остарели протоколи, като PPTP и L2TP. Протоколът OpenVPN предлага 256-битова защита за своите потребители, което е най-силната система за криптиране, налична днес. OpenVPN също е гъвкав, тъй като може да се използва в много платформи и устройства. Ето някои важни данни, които могат да увеличат разбирането ви за OpenVPN и различни начини за използването им:

1. OpenVPN е с отворен код и е много адаптивен

Думата “Open” в OpenVPN означава отворен код, което означава, че тази технология на VPN протокол има своя изходен код, който е свободно достъпен за всеки, който може да разгледа и промени. Поради естеството на отворения код на този протокол, това означава, че потребителите могат лесно да разгледат кода и да го променят при необходимост. За много VPN услуги те имат модифицираната версия на OpenVPN, която предлага собствена защита за своите потребители. С тази функция всеки може да модифицира и персонализира този протокол според своите нужди.

2. Този протокол може да се използва в различни платформи

За разлика от другите протоколи за частна връзка, които са налични днес, като PPTP и L2TP, които често се използват от безплатни VPN услуги, OpenVPN е протокол, който досега има най-добрата съвместимост с различни платформи. Другите протоколи може да са съвместими само с определени платформи и освен това могат да предлагат по-малко функции от OpenVPN. Въпреки това, като протокол за криптиране, OpenVPN е много гъвкав и може да се използва в различни платформи и устройства.

3. Той поддържа TCP и UDP за предаване на данни

Каква полза прави VPN протоколът, ако има бавна производителност? Основният проблем при избора на протокол за криптиране, който да се използва, е колко бързо протоколът може да се справи с предаването на данни. Ако протоколът е много сигурен, но изостава в преноса на данни, такъв протокол определено не е добър за използване. За щастие не е така с OpenVPN. OpenVPN поддържа TCP и UDP за предаване на данни, което означава, че може да се справи с прехвърлянето на данни много бързо в зависимост от вашите нужди. TCP предаването може да се използва, когато посещавате редовни уебсайтове, докато от друга страна, UDP предаването може да се използва при онлайн игри и поточно видео за по-бърз трансфер на данни.

4. Може да се използва за заобикаляне на ограниченията на DPI

В страните, в които VPN е под високо наблюдение, те използват системата, наречена DPI, която означава Deep Packet Inspection. Тази система е предназначена да открива частни връзки и да наблюдава интернет потребителите, когато извършват онлайн активността си. Тази технология DPI е това, което прави невъзможно повечето от VPN услугите да се използват в Китай. Технологията OpenVPN обаче предлага на потребителите възможността да заобиколят ограниченията на DPI, което прави невъзможно правителството да открие частната връзка. Ето защо някои високо реномирани VPN услуги все още могат да се използват в Китай, тъй като те предлагат модифицирания OpenVPN протокол, който може да заобиколи всички ограничения на DPI в тази страна.

5. Той е по-сигурен и по-стабилен от другите протоколи

Със своята природа с отворен код, OpenVPN се обновява и актуализира редовно с най-новите функции за сигурност, както е необходимо в съвременния технологичен пейзаж. Ето защо OpenVPN е един от най-сигурните и най-стабилни протоколи за частна връзка, който се предлага днес. Когато използвате този протокол, гарантира се, че вашата лична връзка е напълно анонимна и много трудно да се хакне. Той използва силната 256-битова система за криптиране, която прави невъзможно този протокол да бъде нарушен от злонамерени трети страни.

Това са нещата, които ще ви дадат повече разбиране за OpenVPN и как се използва. Когато избирате връзка с частна мрежа, е по-добре да изберете услугата, с активиран OpenVPN протокол, така че да можете да гарантирате, че получавате най-добрата защита и ефективност за вашата онлайн активност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map