Кое е по-добро – избор между вграден VPN и специален VPN

Когато става въпрос за виртуални частни мрежи, има много възможности за избор, които потребителите могат да избират. Има безплатният VPN, който е широко достъпен както за настолни, така и за мобилни устройства. Там е вградената VPN, която често е вградена с друг софтуер или устройство. Примерът на вградения VPN е VPN, който се предлага в браузър, или този, който е наличен в антивирусен софтуер, или този, който е наличен в определено устройство, като Samsung Galaxy S8. С други думи, когато получите софтуер, независимо дали става въпрос за безплатен софтуер или платен софтуер или закупите устройство, получавате VPN, без да плащате нищо допълнително. Той е в комплект с този софтуер или устройство.


Друг вид VPN е специализираният VPN, който е софтуер, предназначен единствено за установяване на виртуалната частна връзка. Този софтуер често се нарича първокласна VPN услуга, тъй като от вас се изисква да плащате определена абонаментна такса месечно или годишно, за да използвате услугата на виртуалната мрежа. И така, кой от тях е по-добър? Ето някои важни неща, които ще ви помогнат да изберете между вградената VPN и специализираната VPN услуга:

1. Закупуване на софтуера Vs. Плащане на абонаментната такса

Вграденият VPN е в комплекта със софтуера, който е свързан с него, като уеб браузър или антивирусен софтуер. Някои устройства могат да включват вградената VPN услуга за подобряване на защитата на поверителността на потребителя, като най-новата Samsung Galaxy S8. След като закупите софтуера или устройството, не е необходимо да плащате допълнителни пари, за да използвате VPN, така че частната мрежа идва като безплатна услуга.

Специализираният VPN е самостоятелна VPN услуга, която ви предлага частната мрежова връзка, която трябва да плащате месечно или годишно. Тъй като е посветен, можете да откриете, че тази услуга предлага различни функции, които обикновено не са налични във вградената VPN услуга.

2. Изключителна услуга

Вградената частна връзка е видът на частната мрежова връзка, който може да се използва само от потребителите на определен продукт. Например, ако закупите определена марка антивирусен софтуер, който включва услугата за виртуална мрежа, тази услуга е достъпна само за потребителите, които имат лицензния ключ за софтуера. Онези, които не използват софтуера, обикновено не могат да използват VPN услугата.

Специалната частна връзка е услугата за частна връзка, която позволява на всеки да използва услугата, стига да плаща абонаментната такса. Няма нужда те да използват определен пакет или софтуер. Въпреки че някои специализирани услуги могат да предлагат пакетно устройство, като рутер, това е напълно по избор.

3. Ограничена употреба Vs. Неограничена употреба

По принцип вградената VPN услуга има ограничена употреба с определени условия, които потребителите трябва да спазват. Например, ако купувате устройство с вградена частна мрежа, може да се наложи да го използвате само с това устройство и може да не сте в състояние да споделяте частната връзка с други устройства. Същото е, когато купувате софтуер с вграден VPN. Обикновено ще можете да използвате частната връзка само при определени обстоятелства, като например да я използвате само на едно устройство наведнъж.

Специализираната VPN услуга, от друга страна, ви позволява да използвате частната връзка по какъвто и да е начин, който искате. Можете да инсталирате софтуера на множество устройства, да споделяте личната връзка с други и да прехвърляте толкова данни, колкото са ви необходими.

4. Функции по подразбиране Vs. Разширени функции

Вградената частна връзка обикновено предлага стандартни или основни функции, без допълнителни функции, които подобряват поверителността на потребителя. Той ви позволява да заобиколите всички ограничения в интернет, да скриете своя IP адрес, да преглеждате анонимно и да извършвате безопасно банкиране и пазаруване онлайн. Но освен това обикновено няма да предлага повече допълнителни функции.

От друга страна, специализираната частна връзка предлага много разширени функции, като редовно се добавят повече функции. Например, тя може да предложи системата за криптиране от военна степен, анти-VPN блокираща система, предотвратяване на газта за скорост на интернет, ултрабързо изпълнение и така нататък. Накратко, тези разширени функции обикновено не са налични във вградената VPN услуга.

5. Дългосрочна наличност

С вградения VPN достъпността на услугата ще зависи от софтуерната компания или производителя на пакетирания продукт. Ако компанията вече не реши да включи решението за частна мрежа в своя софтуер или продукт, тогава всичко е приключило. Потребителите вече не могат да използват частната връзка. Също така, частната връзка е достъпна само докато потребителите използват това конкретно устройство или софтуер.

При специализирания VPN дългосрочната наличност е по-сигурна. Докато плащате абонаментната такса, ще можете да използвате услугата за неопределено време. Въпреки че една VPN компания вече не осигурява частната мрежова връзка, все още има стотици за избор. Така че вероятно ще го видите в дългосрочен план.

Това са някои важни неща, които ще ви помогнат да изберете между вградената VPN и специализираната VPN услуга. След като знаете за тези важни неща, можете да изберете кое от тях е по-добро за вас. По принцип вградената VPN трябва да се счита само за допълнителна услуга и се препоръчва да използвате специализирания VPN като основна частна връзка.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map