Какво е превключване на сървър в VPN? Защо е важно?

Превключването на сървъри е функция, която често е включена в повечето VPN услуги на пазара днес. Тази функция ви позволява да превключвате към различни сървъри в частната мрежа според местоположението във всяка страна. Така например, ако искате да използвате частен сървър, който се намира в САЩ, можете просто да изберете местоположението в САЩ и вашата връзка веднага ще бъде пренасочена към сървъра в САЩ. Същото е и когато искате да преминете към различни сървъри в различни страни.


Съществуването на функцията за превключване на сървъри дава възможност на потребителите да избират сървърите, които искат да използват, когато искат да го използват. Без тази функция ще ви бъдат назначени произволни сървъри без възможност да изберете местоположението, което искате. За много безплатни VPN услуги там е обичайно да имате ограничена функция за превключване на сървър, която не ви дава свобода да избирате кои частни сървъри да използвате в даден момент. Ето някои неща, които трябва да знаете за превключването на сървъра и защо е важно за вас:

1. Не всички VPN услуги предлагат неограничена функция за превключване на сървър

Въпреки че повечето VPN услуги обикновено предлагат функцията за превключване на сървъри, това не означава, че всички те ще ви позволят да превключвате на различни сървъри колкото пъти искате. Да, някои VPN услуги могат да ограничат потребителите им да преминават към различни сървъри в определен период. Например, има някои VPN услуги, които ви позволяват да превключвате на различни места не повече от 10 пъти на месец. С други думи, след като преминете на 10-то място през даден месец, ще бъдете заключени да използвате този частен сървър до следващия месец, когато квотата за превключване на вашия сървър ще бъде попълнена. По този начин е важно да гарантирате, че използвате VPN услугата, която позволява неограничено превключване на сървъра.

2. Смяна на сървър може да ви помогне да получите достъп до различни региони

Тъй като различните региони ще предлагат различни видове съдържание или забавления, до които можете да получите достъп, ще ви е необходима неограничената функция за превключване на сървъра, за да можете да се наслаждавате на съдържанието от различни региони. Например, макар регионите на САЩ да предлагат по-голямата част от развлеченията, които можете да намерите онлайн, може да нямате достъп до съдържанието, което е заключено в региона на Германия с помощта на частния сървър на САЩ. Трябва да преминете към сървъра на Германия, за да имате достъп до съдържанието, което е достъпно само в Германия. Ето защо превключването на сървъра е важно.

3. Осигурява свободата в интернет, както искате

Докато основната предпоставка на VPN услугите обикновено е да ви позволят да заобиколите всякакъв тип ограничения в интернет, не е съвсем така, ако нямате функцията за превключване на сървъра във вашата VPN. Това е така, защото за да заобиколите всички ограничения, особено регионалните ограничения, трябва да имате достъп до интернет от сървърите, които принадлежат на страната, в която е приложена защитата на този регион. Както споменахме по-рано, не можете да използвате американските сървъри, ако искате да получите достъп до съдържанието, което е достъпно само в Германия. Така че, въпреки че използвате частен сървър, това не означава, че имате достъп до желаното от вас съдържание, без да използвате функцията за превключване на сървъра.

4. Всяко местоположение на сървъра предлага своите собствени предимства

Докато повечето реномирани доставчици на VPN предлагат поне 30 сървъра, които са разположени в различни страни, трябва да знаете, че това е по определена причина. Защо тези VPN услуги не са ви предоставили само един централизиран частен сървър, който се намира в определена държава, като САЩ? Отговорът е, че е така, защото всяко местоположение на сървъра предлага своите предимства. Всяка държава има собствено съдържание или уебсайтове, които са достъпни само за гражданите на тази страна. Ето защо потребителите трябва да използват сървърите, подходящи за съдържанието или уебсайта, до които искат да имат достъп. С други думи, ако искате да получите достъп до съдържание в САЩ, трябва да използвате американските сървъри. Ако искате да получите достъп до съдържанието на Обединеното кралство, трябва да използвате сървърите на Обединеното кралство.

5. Колкото повече сървъри са налични, толкова по-добре

Със значението на превключването на сървъра, което ви позволява да превключвате между различни сървъри свободно, така че да имате достъп до различни видове съдържание, може да се каже, че колкото повече VPN сървъри предоставят VPN услуга, толкова по-добре е за потребителите. Това е така, защото потребителите ще могат да избират повече сървъри и те могат да имат достъп дори до най-отдалечените уебсайтове, които са достъпни само в някои страни. Така че, наличността на сървъра е също друга функция, която трябва да разгледате, когато избирате VPN услуга. Има някои VPN доставчици, които ви предлагат със 100+ местоположения и със сигурност би било по-добре от VPN услугите, които предлагат само 30+ местоположения.

Това са нещата, които трябва да знаете за превключването на сървъри в VPN и защо това е важно за вас. Така че, за да извлечете максимума от вашата инвестиция, е по-добре да изберете услугата VPN, която предлага неограничени функции за превключване на сървър, както и повече места, от които да избирате.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map