Какво да правите, когато скоростта на вашата VPN връзка е нестабилна и бавна

Понякога нещата се случват, особено когато използвате вашата VPN връзка, за да извършите някои онлайн сърфиране. В зависимост от доставчика на услуги, който използвате, може да срещнете този проблем често или само веднъж. Това е проблемът с бавната връзка. Има различни причини, поради които вашата VPN връзка се забавя. Но независимо от причината, трябва да разберете, че може да се случва от време на време, независимо дали имате реномирана VPN услуга или просто обикновена. Разликата е в това как доставчикът на услуги може да отстрани проблема, така че да можете да продължите нормално своята онлайн дейност.


Ако не знаете какво да правите, когато вашата VPN връзка се забавя, първото нещо, което трябва да направите, е да не изпадате в паника и след това непрекъснато да се оплаквате на вашия доставчик на услуги. Този конкретен проблем може да се случва от време на време и не винаги е лошо за вас. Например, когато доставчик на VPN се опитва да подобри услугата си, може да се наложи да извърши известна поддръжка, което може да повлияе на скоростта на сървъра за известно време. След като това приключи, получавате по-бърза скорост от преди. И така, ето някои неща, които можете да направите, когато скоростта на вашата VPN връзка е нестабилна и бавна:

1. Проверете дали вашата нормална интернет връзка е бавна

Преди да започнете да се оплаквате от бавната VPN скорост, първо проверете вашата ISP връзка. Изключете VPN услугата за известно време и извършете тест за скорост при нормалната си връзка. Ако проблемната връзка е вашият интернет доставчик, тогава не можете да обвинявате VPN връзката. Ако обаче скоростта на интернет доставчика е нормална, докато скоростта на вашия интернет става бавна, когато се свържете с VPN, тогава проблемът с бавната връзка е VPN. След като откриете истинския проблем, тогава можете да продължите към следващата стъпка.

2. Превключете към друго местоположение на сървъра

Може би проблемът с VPN се случва само на определен сървър. Така че, трябва да проверите дали проблемът може да бъде отстранен, просто като преминете към друго местоположение на сървъра. Опитайте да превключите на друго местоположение на сървъра и извършете тест за скорост на вашата VPN връзка. Ако връзката е нормална, проблемът е само с конкретния сървър, който използвате. Но, ако проблемът продължава да се случва, дори докато не превключите на друго сървърно място няколко пъти, проблемът е цялостната VPN връзка..

3. Опитайте да рестартирате услугата

Понякога нерестартирането на вашия VPN софтуер от време на време може да доведе до проблем с поддържането на използването на VPN. Така че е по-добре да опитате да рестартирате VPN услугата, като излезете от услугата, затворете софтуера и след това влезте обратно след около 10 минути. След като услугата се рестартира нова, можете да опитате да се свържете отново. Ако все още е бавен, можете да опитате да рестартирате устройството си. Ако обаче все още е бавно след като следвате тази процедура, трябва да отидете на официалния уебсайт, за да разберете какво се случва.

4. Проверете дали има планирана поддръжка

Понякога планираната поддръжка може да доведе до нарушаване на цялостната VPN услуга, особено по отношение на производителността. Така че трябва да проверите официалния уебсайт или официалните акаунти в социалните медии на вашия доставчик на VPN услуги, за да видите дали има планирана поддръжка. Ако не, можете да попитате отдела за обслужване на клиенти относно този проблем и следвайте инструкциите, за да отстраните проблема възможно най-бързо.

5. Превключете към друг VPN доставчик

Ако отделът за обслужване на клиенти може да помогне за решаването на проблема за вас, тогава той е добър за вас и можете да продължите да използвате услугата както обикновено. Ако обаче отделът за обслужване на клиенти не може да реши проблема ви и те отказват да ви помогнат, тогава е моментът да пазарувате за друг доставчик на VPN. Това е особено вярно, ако проблемът продължава няколко дни. Изберете друг VPN, който предоставя гаранция за тяхната производителност и скорост, така че да можете да избегнете същия проблем в бъдеще.

Това са неща, които можете да направите, когато скоростта на вашата VPN връзка е нестабилна и бавна. Има много причини това да се случи, но като цяло, ако проблемът продължава и доставчикът на услуги не може да ви помогне да разрешите проблема, тогава е моментът да преминете към друга услуга. Можете или да анулирате абонамента си или да използвате това VPN като резервно VPN за по-късно, в случай че компанията може да излезе с добро решение за този проблем.