Как VPN може да защити вашия бизнес срещу DDoS атаки и други опити за хакерство

Като собственик на бизнес, управляващ компания, която има различни онлайн активи и инфраструктури, важно е да знаете, че аспектите на сигурността и поверителността на вашите онлайн активи и инфраструктури трябва да бъдат защитени по всяко време. Това е така, защото понякога дори големите компании могат да имат спад. Големите компании или корпорации, които вече имат почти перфектни мерки за сигурност, все още могат да бъдат атакувани от хакери и техните важни онлайн активи да бъдат откраднати от тях.


Никога не можете да подценявате уменията, които някои онлайн хакери имат в днешно време. Те могат да атакуват сървърите ви и да причинят DDoS (разпространено отказ от услуга), да се опитват да отвлекат вашата система, да откраднат паролите и данните на кредитната карта на потребителя и т.н.. Ето как VPN може да защити бизнеса ви от DDoS атаки и други опити за хакване:

1. Скриване на вашия IP адрес означава, че не позволява на вашата система да бъде насочена

Използвайки VPN за вашата бизнес система, вие криете IP адреса на физическите си сървъри и вместо това използвате IP адреса от частните сървъри. Връзката VPN действа като инструмент за маскиране на вашия реален IP адрес и следователно скриване на цялата частна информация, свързана с вашия бизнес. Това ще помогне да се предотврати локализирането на хакерите от вашите сървъри и да започнете атаките им, които могат да причинят DDoS или някакви други системни проблеми.

Виртуалната частна връзка ще ви помогне да защитите системата си от лесна цел на злонамерени трети страни, които може да искат да нарушат бизнеса ви по някакъв начин. Това е особено вярно, ако приложите поне два слоя частна връзка във вашия бизнес.

2. Защитата на защитната стена поддържа хакери в поток

Повечето VPN услуги в днешно време ще включват софтуер за защитна стена за подобряване на тяхната сигурност и защита на поверителността, особено за фирми, които се нуждаят от това още по-спешно. Функцията на защитната стена е да създава въображаемите „огнени стени“ около вашата системна мрежа, което ще попречи на хакери или нападатели да влязат във вашата система. Защитната стена ще разпознае всички опити, които тези хакери правят, за да нарушат стабилността и сигурността на вашата система.

Така че с VPN можете да получите силна защита срещу хакери, като използвате функцията включена защитна стена. Без защитната стена може да успеете да скриете бизнеса си от хакери, но с защитната стена ще можете да защитавате системата си в случай на груба сила или внезапни атаки, стартирани от тези безскрупулни хора.

3. Можете да превключвате частните сървъри по всяко време

Когато използвате виртуалната частна връзка, вие ще можете да използвате всички частни сървъри, които искате да използвате. Така например, ако използвате частния сървър, разположен в САЩ, можете да преминете към сървъра, който се намира във Великобритания по всяко време. Това е важно, защото в случай на DDoS атака, можете просто да преминете към друг сървър, за да изчезне напълно.

Освен това, в интерес на сигурността, промяната на частните сървъри редовно може наистина да ви помогне да подобрите сигурността на вашите сървъри. По този начин ще можете да скриете вашата бизнес мрежа по-нататък от хакери с този редовен превключвател на частни сървъри, тъй като хакерите няма да знаят точно какви сървъри ще използвате в даден момент.

4. Онлайн активи и инфраструктура могат да бъдат достъпни само с частна връзка

Когато инсталирате системата за VPN връзка в цялата мрежа, трябва да сте сигурни, че вашите служители или тези, които имат достъп до вашите онлайн активи и инфраструктури, могат да получат достъп до нея само чрез частната връзка. По този начин ще можете да добавите още един слой защита за вашата бизнес сигурност.

Ако позволите на служителите и администраторите си да имат достъп до бизнес инфраструктурата ви чрез обществена мрежа, хакерите може да се опитат да следят следите си за вход и след това да стигнат до вашата бизнес система, използвайки устройството на служителя като мост. Това обаче не може да бъде направено, когато изисквате от служителите си достъп до онлайн активите и инфраструктурите ви само с частна връзка, тъй като както устройството на вашия служител, така и бизнес системата ще бъдат изцяло криптирани.

5. Хакерите не знаят истинското местоположение на вашите сървъри

Хакерите могат да атакуват вашата бизнес мрежа или да стартират DDoS атака само когато знаят местоположението на вашите сървъри. Това е необходимо, за да намерят своите точни цели. Ето защо компаниите, които нямат инсталиран VPN, могат да бъдат лесна плячка за тези хакери, защото те могат лесно да намерят сървърите си и да ги атакуват директно.

Но с VPN това не може да стане, тъй като истинското местоположение на вашия сървър е скрито от обществото. Хакерите няма да знаят истинското му местоположение, защото мрежата ви е шифрована и има други мерки за сигурност. Така че по този начин VPN наистина може да ви помогне да предотвратите всякакви DDoS атаки и други опити за хакване.