Как VPN може да защити вашата онлайн комуникация с криптиране от край до край

Интернет днес се използва за различни неща, не се ограничава само до сърфиране в интернет. В интернет има много софтуер, независимо дали това е софтуерът, който можете да инсталирате на вашия работен плот, мобилни приложения или уеб-базиран софтуер, който се използва за улесняване на комуникацията ви. Можете да използвате разнообразен софтуер или приложения, за да се свържете с приятелите или семейството си, да изпращате незабавни съобщения или дори да инициирате видео разговори. Проблемът с този тип комуникация е, че независимо дали софтуерът има свой собствен метод за криптиране или не, някои трети страни могат да наблюдават използването на софтуера ви и да слушат вашия разговор. Това е особено вярно, ако имате незащитена интернет връзка.


За вас е важно да избягвате започване на онлайн комуникация на обществени места с незащитени WiFi мрежи, тъй като вашите разговори може да се проследяват от хакери и ако това е частен разговор, ще е лошо за вас да оставите тези хакери да откраднат записа на разговора , Ето защо VPN е необходим, за да осигури още повече сигурност и защита на вашата онлайн комуникация. Ето начините, по които VPN може да осигури вашата онлайн комуникация с криптиране от край до край:

1. VPN скрива вашите данни за разговор от хакери

В днешно време хакерите ще изпробват всякакъв подвиг, който могат да намерят, за да откраднат чувствителната информация от жертвите си. Един от най-разпространените подвизи е да откраднете онлайн разговора си от различни приложения. Ако не защитите връзката си по време на разговора, например когато се обаждате на приятелите си или изпращате текстове, данните от разговора могат да бъдат откраднати от хакери. Някои приложения или софтуер имат много малка защита за онлайн разговора на своите потребители, така че той лесно може да изтече до трети страни, ако потребителите не са внимателни с начина, по който използват софтуера. VPN ще скрие всички ваши данни за разговор от хакери.

2. VPN не позволява на трети страни да наблюдават вашата комуникация

Колко тайни разговори изтичат от хакери през последните няколко години? Отговорът е много от тях, като се започне от правителствените служители до просто редовни потребители. Хакерите могат да направят много неща, за да проникнат в мрежовата ви връзка и да слушат какъвто и да е разговор, който имате онлайн. Независимо дали изпращате имейли на колегите си, провеждате видео разговор с родителите си или изпращате текстови съобщения до любимия си, хакерите или заинтересованите трети страни е доста просто да следят вашата комуникация. Ролята на VPN е да попречи на тези трети страни да следят вашата комуникация, като не им позволява да проникнат във вашата мрежова връзка.

3. Вашата комуникация е лична между вас и лицето, с което се свързвате

VPN ви предоставя криптирането от край до край, от което се нуждаете, за да гарантирате, че вашата комуникационна линия винаги е защитена. За важни и чувствителни разговори това е важно, за да се гарантира, че вашата комуникация може да бъде слушана или наблюдавана само от вас и от този, с когото контактувате. На други хора не е позволено да слушат вашата комуникация без вашето разрешение. За съжаление, все още има много приложения за незабавни съобщения или комуникации, които не предоставят естественото криптиране от край до край за своите потребители. Така че единствената възможност за безопасно използване на тези приложения е чрез използване на VPN във вашата онлайн комуникация.

4. VPN предотвратява проследяването на местоположението ви от всеки

Ако общувате с мобилно устройство, на което е инсталиран GPS, автоматично ще излъчвате вашия GPS сигнал, за да улесните вас или другите да определят текущото си местоположение. Лошото в тази система е, че хакерите и други лоши хора могат лесно да проследят вашето местоположение въз основа на вашия IP адрес, GPS, WiFi мрежа и други фактори. Така че, ако общувате с някой онлайн, за квалифициран хакер е много лесно да пробие във вашата връзка и да намери вашето физическо местоположение. С VPN ще останете частни в своята онлайн комуникация. Никой не може да проследи вашето местоположение, тъй като се свързвате към интернет с помощта на сървърите, които се намират на други места или дори в други страни.

5. VPN автоматично шифрова вашата нешифрована онлайн комуникация

VPN е инструментът за защита на вашата сигурност и поверителност онлайн и по този начин ще бъдете по-безопасни онлайн, ако използвате VPN във всичките си онлайн дейности. Тъй като все още има много софтуер и приложения, които не прилагат естествено криптиране между устройствата на своя потребител, става рисковано да използвате тези приложения, за да комуникирате с другите онлайн. Това е особено важно, ако използвате незащитени мрежи на обществени места. С VPN не е нужно да се притеснявате за поверителността си онлайн. Вашата комуникация винаги ще бъде безопасна, независимо от софтуера или приложението, което използвате, тъй като личната връзка автоматично ще шифрова вашата нешифрована връзка. Така че всички комуникации се криптират и защитени просто с помощта на VPN.

Това са начините, по които VPN може да осигури вашата онлайн комуникация с криптиране от край до край. Когато общувате с другите онлайн, бъдете наясно с разговора, който провеждате с други хора. Ако съдържа чувствителни данни, не забравяйте да защитите вашата онлайн комуникация с VPN, така че да бъде криптирана и винаги защитена за вас.