Как скриването на истинското ви местоположение с VPN ще се възползва от вашата онлайн сигурност и поверителност

Хубавото на VPN е, че той може да ви даде пълната поверителност и анонимност, когато пожелаете. Ако искате да бъдете анонимни онлайн, просто включвате виртуалната частна връзка. Ако не го направите, можете да го изключите веднага и ще сърфирате в интернет нормално. Една от характеристиките на VPN връзката е, че тя може да скрие истинското ви местоположение, като маскира вашия IP и DNS адрес. По този начин можете да сърфирате в интернет, сякаш се намирате от някъде другаде, което кара всички трети страни да имат проблеми с намирането или наблюдението на вашата активност.


С виртуалната частна връзка поддържате своята онлайн активност сигурна и поверителна. Ето как скриването на истинското ви местоположение с VPN ще се възползва от вашата онлайн сигурност и поверителност:

1. Недобросъвестни трети страни не могат да определят истинското ви местоположение

Това е много важно за вашата поверителност онлайн. Когато разглеждате интернет, има вероятност някои трети страни да се опитат да проследят местоположението ви за различни цели. Въпреки това, недобросъвестни трети страни може да искат да проследят местоположението ви за особено лоши цели, като кражба на истинската ви самоличност. Следователно, когато използвате VPN и скриете истинското си местоположение, ще можете да запазите истинската си самоличност от всички недобросъвестни трети страни, които биха могли да искат да я откраднат.

2. Само одобрените приложения могат да имат достъп до вашата GPS функция

Когато използвате обикновената връзка на мобилното си устройство, вашата GPS функция и реално местоположение ще могат да бъдат достъпни от различни приложения, които са инсталирани на вашето устройство. Това може да бъде обезпокоително, ако някои от тези приложения използват вашето истинско местоположение за лоши цели, като например наблюдение на вашия навик онлайн или дори вашата активност в реалния живот. По този начин, когато използвате VPN, можете да изключите истинското си местоположение и да използвате функцията GPS само за приложенията, на които имате доверие, като например навигационни приложения.

3. Предотвратете появата на злонамерена реклама

VPN не само ще ви защити от всякакви недобросъвестни трети страни, които се опитват да шпионират ежедневната ви активност – онлайн или офлайн – с помощта на функцията GPS, също така ще предотвратят появата на злонамерена реклама, която е насочени специално за вас. Понякога има приложения, софтуер или уебсайтове, които се опитват да инсталират злонамерени реклами в устройството ви въз основа на данните ви за местоположение. Скривайки истинското си местоположение с помощта на VPN, вие ще можете да предотвратите това да се случи и да запазите браузването си възможно най-лично.

4. Недобросъвестни трети страни не могат да шпионират вашата онлайн активност

Правителството, безскрупулните трети страни, сталкерите или дори истинските престъпници могат лесно да шпионират това, което правите ежедневно. Просто като наблюдават движението ви за местоположение, те могат да шпионират вашите дейности, да разкрият вашата личност, да профилират вашата информация и т.н. В крайна сметка вече няма да се чувствате в безопасност, защото се чувствате като наблюдавани с всяко движение, което правите. Независимо дали днес пазарувате в местните магазини, отивате в банката, оставате вкъщи и извършвате всякаква друга дейност, можете да я запазите само за себе си, като просто скриете истинското си местоположение с помощта на VPN връзка.

5. Дръжте вашата онлайн активност лична винаги, когато пожелаете

Скриването на истинското ви местоположение с помощта на личната връзка ще гарантира, че вашата истинска идентичност, местоположение и друга лична информация ще останат скрити от всеки друг, освен вас. Никой не може да шпионира вашата онлайн дейност, като наблюдава местата, които сте посетили, и да ви открадне самоличността. Тъй като VPN връзката ще запази IP адреса ви скрит и ще го маскира с личен IP адрес, вие ще можете да защитите устройствата си от всеки опит за хакване от страна на някои киберпрестъпници. Най-хубавото е, че е гъвкава. Някои VPN услуги могат дори да предлагат функцията за активиране на GPS системата за надеждни приложения, като същевременно поддържат връзката ви частна.

Ето как скриването на истинското ви местоположение с VPN ще се възползва от вашата онлайн сигурност и поверителност. Не само ще можете да скриете истинското си местоположение с VPN, но и може да ви помогне да запазите вашата онлайн активност частна и анонимна. В комбинация с добри антивирусни и анти-злонамерен софтуер или софтуер можете да сте сигурни, че вашето устройство, система и мрежова връзка ще бъдат свободни от натрапници и шпиони.