Как да скриете своя IP адрес с VPN, когато използвате обществени WiFi мрежи

В днешно време не е твърде трудно за никого да намери обществени WiFi мрежи, където да може да свързва своите мобилни устройства безплатно. Можете да намерите тези горещи точки в обществени паркове, училища, университети, кафенета, ресторанти, хотели, летища и много други места. Някои от мрежите са защитени, докато много други са незащитени. Защитена WiFi мрежа означава, че достъпът до мрежата може да се осъществи само ако знаете паролата за тази мрежа, докато незащитената мрежа означава, че тя може да бъде достъпна без парола.


Тъй като много обществени WiFi мрежи не са защитени, това означава, че всеки може да има достъп до тази мрежа, без да се налага да поставя паролата за нея. Незащитената връзка също не е криптирана, което означава, че вашето предаване на данни може да бъде наблюдавано от трети страни, като собственик на WiFi мрежата, ISP, правителство и дори хакери. Ето защо винаги се препоръчва да осигурите връзката си с VPN всеки път, когато използвате някоя обществена мрежа, особено ако тя не е защитена. Това е, за да маскирате истинския си IP адрес, така че да можете да разглеждате безопасно и поверително, използвайки тази връзка. Ето няколко съвета за скриване на вашия IP адрес с VPN, когато използвате обществени WiFi мрежи:

1. Абонирайте се за услуга Premium VPN

Това е първото нещо, което трябва да направите, тъй като не можете да използвате личната връзка без първо да се абонирате за първокласна VPN услуга, която предпочитате. Защо трябва да използвате първокласна услуга, докато там има много безплатни VPN услуги? Това е така, защото първокласната услуга ви предлага повече функции за сигурност и поверителност и те са по-надеждни в цялостната си работа. От друга страна, безплатните VPN услуги имат по-слаба защита и защита на поверителността и лесно могат да бъдат нарушени от квалифициран хакер. Така че, винаги си струва да инвестирате от ваша страна, за да използвате първокласна услуга вместо безплатна услуга.

2. Инсталирайте приложението VPN на мобилното си устройство

След като сте избрали предпочитаната от вас първокласна VPN услуга и сте се абонирали за тяхната услуга, е време да инсталирате VPN приложението на вашето мобилно устройство. Уверете се, че инсталирате приложението от официалната връзка, предоставена от доставчика на услуги. След като инсталационният процес приключи, можете да проверите дали приложението работи правилно или не. Освен това можете да научите за приложението и да се запознаете с потребителския интерфейс на приложението. Не забравяйте, че това е приложението, което ще използвате много често, така че трябва да се запознаете с него.

3. Свържете се с обществената WiFi мрежа

Сега е време да тествате задвижването на VPN приложението за реално. Когато отидете в която и да е обществена мрежа, например в кафене или ресторант, можете да започнете да свързвате устройството си с WiFi мрежата както обикновено. Първо, докоснете иконата на WiFi на мобилното си устройство, за да видите наличните WiFi мрежи. След това се свържете с този, който принадлежи на текущото ви местоположение, като например обществената мрежа на кафето. След като сте свързани, не извършвайте никаква активност за сърфиране все още. Трябва да отворите своето VPN приложение, преди да започнете онлайн активността си.

4. Отворете приложението VPN

Преди да започнете каквато и да е активност при сърфиране, използвайки публичния WiFi, първо трябва да отворите VPN приложението си. След като приложението се отвори, можете да започнете да се свързвате с VPN услугата, като щракнете върху бутона „Старт“ или „Свързване“. Ще трябва да напишете потребителското име и паролата във вашия VPN акаунт, преди да започнете да се свързвате. След като това е направено, ще можете да се свържете незабавно с VPN услугата. След като VPN ви покаже иконата на ключ в областта за уведомяване, това означава, че вашата връзка вече е частна и сте свързани с виртуалния сървър.

5. Започнете да разглеждате

Вече можете да започнете да сърфирате нормално, използвайки мобилното си устройство. Не е нужно да се притеснявате, защото връзката ви вече е шифрована. Това означава, че можете безопасно да се свържете с банковата си сметка, да извършите някои финансови транзакции и да посетите блокирани уебсайтове, използвайки вашата връзка. Към този момент никой не може да следи вашата онлайн активност. Можете да превключвате между различни местоположения на сървъра чрез вашето VPN приложение, в случай че искате да скриете IP адреса си с IP адреса на конкретна държава.

Това са съветите за скриване на вашия IP адрес с VPN, когато използвате обществени WiFi мрежи. Не забравяйте, че е силно препоръчително да се свързвате към вашата частна мрежа всеки път, когато използвате незащитена обществена WiFi. Това е, за да се гарантира, че вашият интернет трафик е криптиран и можете да останете анонимни онлайн, като скриете истинския си IP адрес.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map