Как да си направите VPN работи на Kodi и Smart TV

Kodi е приложение с медиен център с отворен код, което може да работи в различни операционни системи, включително Windows, Linux, Android, iOS и OSX. Тъй като е наличен в множество платформи и е напълно безплатен за използване, хората го използват сега, за да управляват по-лесно своя медиен център в различни устройства, които имат, включително мобилни устройства и смарт телевизори. Kodi ви позволява да управлявате всичките си цифрови медии на едно място, включително филми, телевизионни предавания, музика, снимки и други. Има и различни добавки, които можете да инсталирате на Kodi, за да подобрите неговата функционалност.


Сега, ако имате смарт телевизор и искате да инсталирате Kodi на него, можете да го направите по различни начини в зависимост от операционната система на вашата телевизия. Някои модели интелигентни телевизори може би вече имат инсталиран Kodi, а за някои други модели можете просто да изтеглите инсталационния файл от официалния уебсайт и да го инсталирате чрез USB.

Използването на VPN на вашия Kodi и смарт телевизор може да подобри вашата поверителност онлайн, тъй като използвате тази платформа за поточно предаване на различни видове медии във вашата телевизия. Ето как да накарате VPN да работи на Kodi и смарт телевизия:

1. Уверете се, че вашият VPN поддържа инсталирането на рутера

Първото нещо, което можете да направите, за да накарате виртуалната частна връзка да работи на Kodi и smart TV, е да я инсталирате на вашия рутер. Първо обаче трябва да се уверите, че доставчикът на VPN услуги предлага функцията за инсталиране на частната връзка директно на вашия рутер. Въпреки това, имайте предвид, че виртуалната частна връзка може да поддържа само определени типове или модели рутери.

Ето защо трябва да проверите официалния уебсайт за VPN, за да се уверите дали той поддържа инсталацията на рутер и ако е, трябва да се уверите, че вашият рутер се поддържа от виртуалната частна мрежа.

2. Инсталирайте приложението VPN директно на вашия смарт телевизор, когато е възможно

Някои интелигентни телевизори използват персонализирани операционни системи Android или Linux, подобни на мобилните устройства, които използвате. В такъв случай е възможно да инсталирате приложението VPN директно на вашия смарт телевизор чрез USB, без да е необходимо да го ощипвате по никакъв начин. Просто инсталирате приложението VPN чрез магазина за приложения, който е достъпен на вашия смарт телевизор и той ще работи веднага, след като го активирате.

След като VPN е активен, можете да стартирате Kodi и да започнете да предавате различни видове съдържание, които са географски ограничени за вас.

3. Инсталирайте VPN връзката на вашия рутер

Тъй като Kodi може да предава различно съдържание от интернет и тъй като вашият интернет доставчик може да блокира или заглуши връзката, използването на VPN може да заобиколи ограниченията, прилагани от вашия интернет доставчик и да гарантира безпроблемно предаване на съдържание в Kodi. Просто активирайте частната връзка на вашия рутер и можете да приложите частната връзка на Kodi, след като свържете вашия смарт телевизор към рутера.

Просто трябва да следвате инструкциите, дадени от вашия доставчик на VPN услуги, тъй като всеки доставчик ще има различни методи за инсталиране на личната си връзка на различни рутери.

4. Използване на Android TV Box с VPN и Kodi

Ако вашият смарт телевизор не поддържа инсталирането на приложения на трети страни и не ви позволява да инсталирате Kodi директно на смарт телевизора, тогава можете да използвате всяко Android TV поле, за да го направите. Android TV box е устройство, което ви позволява да използвате Android OS на вашия смарт телевизор. Предлага се в големите търговци на дребно и обикновено е много достъпна. Най-хубавото е, че много продукти за Android TV box имат Kodi инсталиран по подразбиране, така че не е нужно да се занимавате с него, само за да накарате Kodi да работи на вашия смарт телевизор.

След като свържете Android TV кутията към смарт телевизора, можете просто да получите достъп до Play Store, за да инсталирате VPN приложението си и да го активирате точно както бихте направили, когато активирате своя VPN на вашия Android телефон.

5. Използване на VPN On Fire TV Stick с инсталирана Kodi

Amazon Fire TV Stick е подобен на Android TV box, само че е изключителен продукт, предоставен от Amazon. Fire TV Stick вече има инсталирани различни онлайн стрийминг услуги, като Amazon Prime Video, PlayStation Vue, Netflix, Hulu и други подобни. Той обаче няма инсталиран по подразбиране магазин за приложения, така че трябва да се поинтересувате малко с него. Можете да получите инсталатора на Play Store от трета страна и след това да продължите с инсталирането на Kodi на вашия Fire TV Stick.

След като Kodi е инсталиран, можете да започнете да инсталирате VPN приложението, за което сте абонирани чрез Play Store. След като всичко е готово, можете да започнете да предавате различни видове онлайн съдържание през Kodi на вашия Amazon Fire TV Stick. Най-хубавото е, че връзката ви е криптирана през цялото време.