Как да прехвърляте вашите данни безопасно и частно между устройства

Има много методи, които можете да следвате, за да прехвърляте вашите файлове между едно устройство на друго устройство. Нека да кажем, че можете да ги прехвърлите с помощта на палец или USB флаш или можете да използвате microSD карта за прехвърляне на данни между мобилни устройства. Друг метод е прехвърлянето на файла чрез Bluetooth или други безжични средства. Освен това има метод за прехвърляне на вашите файлове през интернет, например чрез използване на облачно съхранение или услуги за споделяне на файлове.


Всеки метод има своите предимства и недостатъци. Например, когато прехвърляте вашите файлове през интернет, рискувате процеса на прехвърляне на данни да бъде прихванат от хакери и други недобросъвестни хора. В резултат на това вашите файлове могат да бъдат откраднати, което може да бъде голям риск за вашата поверителност. И така, как можете да сте сигурни, че можете да прехвърляте файлове между устройства по безопасен и частен начин? Ето няколко съвета за прехвърляне на вашите данни безопасно и поверително между устройства:

1. Получавайте само Прехвърляне на данни от надеждни източници

Когато става въпрос за прехвърляне на данни между устройства, трябва да зададете правилото правилно. Първото правило е да не получавате никакви данни от източници, на които не се доверявате. Това може да се приложи както за трансфер на данни с физически носители като USB флашка, така и за прехвърляне на данни чрез вашата мрежова връзка. Това е така, защото когато свободно приемате данни от всеки източник, без да изяснявате сигурността и надеждността на вашия източник, ще рискувате устройството си с възможни заплахи, като вируси, зловреден софтуер, шпионски софтуер и други потенциални заплахи.

2. Използвайте OS с отворен код за безопасно прехвърляне на данни с помощта на физически носители

Когато прехвърляте важни и чувствителни данни от едно устройство на друго, например чрез използване на USB флашка или други физически носители, използването на операционната система с отворен код, като Linux, може да бъде много полезно, за да сведете до минимум риска от прехвърляне на злонамерен софтуер във вашето устройство. Това е така, защото повечето вируси и зловреден софтуер не могат да се стартират в отворен код OS и следователно не могат да бъдат изпълнени във вашата система. Тези злонамерени файлове ще спят и можете лесно да ги премахнете преди процеса на прехвърляне.

3. Активирайте вашата VPN връзка при прехвърляне на данни онлайн

Ако прехвърляте данните си по онлайн канали като облачно съхранение или услуги за споделяне на файлове, не забравяйте да поддържате връзката си защитена и криптирана. Чрез криптиране на връзката ви с помощта на VPN ще можете да запазите защитен и личен процес на прехвърляне на данни. Също така, всички хакери или кибератаки не могат да влязат във вашата система чрез вашата мрежова връзка и е невъзможно да пресекат процеса на прехвърляне.

4. Използвайте надеждни услуги за съхранение в облак и споделяне на файлове

Услугите за съхранение в облак и споделяне на файлове често се използват за прехвърляне на файлове между устройства, ако не е физически възможно прехвърлянето им директно. Тъй като тези услуги ще съхраняват повечето от вашите важни файлове, трябва да гарантирате, че услугите, които използвате, са надеждни и надеждни. Също така изборът на криптирани или частни услуги за съхранение и споделяне на облак с разширени функции за сигурност и поверителност, които често изискват да плащате месечни или годишни такси, се препоръчва за разлика от използването на безплатна услуга, която предлага само основни функции за защита.

5. Шифровайте вашите файлове, преди да ги прехвърлите на други устройства

Криптирайки вашите файлове, преди да ги изпратите на други устройства, значително подобрявате сигурността и поверителността на вашите файлове. Шифроването на вашите файлове означава добавяне на парола и друг метод за заключване на файловете, така че да не можете да я отворите, освен ако не знаете паролата или имате ключа за отключване на файловете. Има някои добри софтуерни програми или програми за криптиране на файлове, които можете да използвате за тази цел, например AxCrypt.

6. Изключете безжичната връзка веднага след приключване на прехвърлянето

Ако прехвърляте данните си чрез Bluetooth или локална безжична връзка, не забравяйте да отворите тази връзка само когато извършвате прехвърляне на данни. Не дръжте вашата Bluetooth връзка отворена за дълго. Изключете безжичната връзка веднага след приключване на прехвърлянето. Това е, за да се предотврати недобросъвестни хора да използват вашата отворена връзка за достъп до вашите файлове.

7. Инсталирайте защитна стена, антивирусни и анти-зловредни програми

И накрая, по-добре е да инсталирате основен софтуер или приложения за сигурност във всичките си устройства, за да предотвратите навлизането на евентуални заплахи във вашата система по време на процеса на трансфер. Програмите за защитна стена, антивирусни и анти-злонамерен софтуер са основни инструменти за сигурност, които трябва да имате, за да предотвратите всеки опит за кибератаки и да запазите системата си в безопасност и защита. Те също имат разширени опции за поверителност, за да поддържат всички ваши устройства поверителни и напълно защитени.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map