Как да предотвратите вашия интернет доставчик да следи вашата онлайн активност

Какъвто и да е доставчик на интернет или интернет услуги, за който сте абонирани в момента, трябва да знаете едно просто нещо за това. Интернет доставчикът винаги ще записва или следи вашата активност при сърфиране по подразбиране. Това е в тяхната система и така се изгражда технологията. С този мониторинг на дейността на браузъра те могат да знаят каквито уебсайтове, до които имате достъп по всяко време, и събират тези данни като част от тяхната политика за поверителност. Тогава в бъдеще те могат да продават данните на всички заинтересовани трети страни или могат да разкрият данните на правителството, когато е необходимо. Това е особено вярно, когато правилото за неутралност на мрежата се отстранява от правителството. Повече мощност към интернет доставчика.


Тревожното нещо при тази стандартна практика на интернет доставчика е, че трябва да захранвате интернет доставчика си с данни за онлайн дейностите си, дори и да не искате. Тоест, освен ако не използвате VPN връзка, при която криптирате всички предавания на данни, което прави вашия интернет доставчик неспособен да чете никоя от вашите дейности за сърфиране. Ето няколко съвета, за да попречите на ISP да наблюдава вашата онлайн активност:

1. Използвайте Пълна онлайн анонимност

Ако не използвате никакъв инструмент, за да прикриете самоличността си онлайн, тогава не само вашият интернет доставчик, други заинтересовани трети страни също ще успеят да запишат всеки ваш ход, докато сте онлайн. Например, рекламодателите могат да се възползват от данните, които са събрали от вас, и да ги използват за показване на различни видове реклами, които биха могли да ви заинтересуват. Разбира се, вие не искате това, но те го правят. Ето защо е важно да бъдете напълно анонимни онлайн и да криптирате интернет трафика през цялото време. Можете да направите това, като използвате виртуална частна мрежа. По този начин вашият интернет доставчик не може да види вашия криптиран трафик. Следователно интернет доставчикът не може да наблюдава вашата активност.

2. Съхранявайте всеки уебсайт, който посещавате, за да използвате HTTPS протокол

Има някои полезни разширения на браузъра, които ще превърнат всеки уебсайт, който посещавате, в сигурен уебсайт. С други думи, всяка HTTP страница, която посещавате в интернет, автоматично ще се преобразува в HTTPS, докато ги разглеждате. По този начин, винаги ще използвате протокола HTTPS, докато осъществявате достъп до всеки уебсайт онлайн. Има две основни ползи, когато правите това. Първото е, че използвайки HTTPS протокол, трафикът се кодира автоматично, независимо дали използвате VPN или не. Второто е, че тъй като трафикът е криптиран, вашият интернет доставчик или други уебсайтове на трети страни изобщо не могат да проследяват навика ви за сърфиране..

3. Уверете се, че използвате VPN с Политиката без регистрация

VPN, който използвате, също има най-голямо значение. Разбира се, има много добродетели, които VPN може да ви донесе по отношение на поверителност и сигурност. Нарастващият брой безплатни услуги обаче показва, че трябва да бъдете по-избирателни при избора на вашата VPN услуга. Например, има много доставчици на VPN, които регистрират своите потребители без тяхното разрешение. Това е същото като интернет доставчика, който следи вашата онлайн активност. Това означава, че когато използвате услугата на такива лоши VPN доставчици, може да успеете да скриете своята активност при сърфиране от интернет доставчика, но не можете да я скриете от доставчика на VPN. Така че трябва да изберете доставчика на VPN, който изобщо не регистрира вашата онлайн активност. Ето някои препоръки, които може да искате да разгледате.

продуктЗаЦени отуебсайтПрочетете още

Най-отзивчива поддръжка$ 2,99 / месецПосети сайтаПрочетете рецензия

Като цяло най-добър$ 6,67 / месецПосети сайтаПрочетете рецензия

За най-добра сигурност$ 4,65 / месецПосети сайтаПрочетете рецензия

За най-висока поверителност€ 8,95 / месецПосети сайтаПрочетете рецензия

Най-добра сървърна мрежа$ 2,88 / месецПосети сайтаПрочетете рецензия

4. Използвайте Tor или други браузъри за поверителност

Има някои браузъри за поверителност, които можете да използвате, като най-популярният е браузърът Tor. Браузърът Tor използва много частни сървъри за криптиране на вашия трафик, които се наричат ​​релета, така че всеки уебсайт, който посещавате, да не може да бъде проследен от никого. Има и някои други браузъри за поверителност, които можете да намерите онлайн, които могат да се използват както за вашия работен плот, така и за мобилни устройства. Чрез използването на тези браузъри се гарантира, че вашето предаване на данни в мрежата е защитено и поверително и вашият интернет доставчик изобщо не може да го наблюдава.

5. Поддържайте своя VPN активен на всички устройства

Ако искате да поддържате своята активност при сърфиране или друга интернет активност непрекъснато сигурна и поверителна, без да бъдете наблюдавани от вашия интернет доставчик, тогава трябва да поддържате своята VPN активна на всички устройства, които имате. Това може да включва и вашия рутер. Освен това не забравяйте да настроите VPN да се активира автоматично всеки път, когато включите устройството си. Без да правите това, от време на време можете да изтегляте информация за личното си сърфиране във вашия интернет доставчик. Така че, по-добре е да имате това предвид.

Това са няколко съвета, за да попречите на вашия интернет доставчик да наблюдава вашата онлайн активност. Следвайки тези съвети, вие ще можете да останете под прикритие, когато се свързвате с интернет, без никой да може да ви проследява или наблюдава по никакъв начин. Не само за вашия интернет доставчик, но и за правителството, хакерите, рекламодателите и корпорациите.