Как да оцелеят ограничаващия Интернет – 5 съвета за скриване на вашия IP адрес

Има много хора, които се оплакват, че интернет става все по-малко отворен и безплатен за изследване на потребителите. Бавно става все по-ограничен, особено с различни правителствени закони, които се опитват да ограничат потребителите да изследват интернет, както беше преди. Това е място, където надзорът от страна на правителството и корпорациите става все по-често срещан и много потребители са засегнати от тези нови ограничителни закони за интернет. Когато вашата поверителност онлайн се ерозира ежедневно, е нормално да се чувствате притеснени и да се страхувате от изтичане на личната ви информация онлайн.


Освен това, когато правителството на САЩ премахва правилата за неутралност на мрежата, вашата интернет дейност се контролира изцяло от вашия интернет доставчик. И така, как можете да оцелеете от по-рестриктивния интернет пейзаж? За щастие, съществуват VPN услугите, които ви предлагат свободата и откритостта на интернет, без никакъв надзор от страна на правителството или корпорацията. Помага ви да скриете IP адреса си и да направите браузъра си анонимен, така че никой да не може да наблюдава вашата онлайн активност. Ето 5 съвета, за да скриете своя IP адрес и да оцелеете при по-рестриктивните закони за интернет:

1. Активирайте своя Premium VPN през цялото време

VPN е задължително, ако искате да проучите интернет, без да бъдете открити от правителството или от трети страни, които са заинтересовани да ви шпионират. Това, което трябва да направите, е да се абонирате за първокласен VPN план, тъй като той предлага много функции, необходими за вашата онлайн поверителност и сигурност и след това непрекъснато активирайте VPN връзката. Трябва да защитите устройството си, когато се свързвате с интернет, като скриете истинския си IP адрес, така че никой да не може да надникне в това, което правите онлайн. Сред всички обяснени тук съвети е този, който трябва да следвате, тъй като е от съществено значение да оцелеете от интернет ограниченията от днес.

2. Винаги преглеждайте в режим „инкогнито“

Всеки браузър, който се предлага на пазара днес, има функция, наречена инкогнито режим. Режимът „инкогнито“, когато се използва, ще ви позволи да разглеждате, без да оставяте следи в устройството си. Каквито и уебсайтове, които разглеждате, използвайки режима „инкогнито“, или обикновено наричан частен режим, няма да се появят в историята на вашия браузър, след като излезете от сесията на сърфиране. Режимът „инкогнито“, когато се използва самостоятелно, няма да ви даде значително увеличаване на поверителността. Но когато е свързан с VPN, ще откриете, че това е чудесен инструмент, който ви позволява да разглеждате анонимно, тъй като никой, дори и други хора, които споделят същия компютър като вас, не могат да проследяват вашата активност при сърфиране..

3. Инсталирайте полезни добавки за поверителност на вашия браузър

За основните браузъри там, като Firefox, Chrome и Opera, можете да намерите много разширения, които ще добавят повече функционалности на вашия браузър. Налични са хиляди разширения за тези браузъри и можете да ги изтеглите предимно безплатно. Хубавото на добавките или разширенията е, че има и много полезни добавки за поверителност, които можете да използвате за подобряване на вашата онлайн сигурност и поверителност. Добавки като рекламен блокер, постоянно криптиране на HTTPS, деактивиране на проследяване, мениджър на пароли и други подобни, могат да ви помогнат да запазите неприкосновеността си в интернет, въпреки много трети страни, които се опитват да проследяват вашата активност.

4. Винаги излизайте от своите онлайн акаунти след употреба

За удобство сега всичко е свързано с вашите акаунти, което означава, че с един акаунт можете да правите различни неща и да използвате различни услуги онлайн. Например с един акаунт в Google можете лесно да използвате Google Търсене, Gmail, Google Plus, Google Drive и други свързани с Google услуги. Този акаунт обаче може да се използва и за наблюдение на вашата активност, когато използвате тези услуги. Третите страни могат да наблюдават вашите заявки за търсене, теми по имейл, типове файлове, които качвате и т.н. Ето защо, за да подобрите поверителността си, е много важно да излезете от своите онлайн акаунти веднага след употреба. По този начин не предоставяте на трети страни лесен начин да ви проследят.

5. Направете същото с мобилното си устройство

Съветите по-горе могат да се прилагат към вашите настолни компютри. Важно е обаче да приложите и горепосочените съвети за мобилното си устройство. Така че, когато използвате мобилното си устройство, трябва да активирате първоначалния си VPN през цялото време, както и да използвате режим инкогнито на браузъра, да инсталирате добавки за поверителност на браузъра си и да излезете от своите онлайн акаунти след употреба. По този начин, независимо от устройството, което използвате, винаги ще бъдете в безопасност от неразрешено проследяване и наблюдение, извършвано от правителството и други трети страни.

Това са съветите за скриване на вашия IP адрес и оцеляване на ограничителния интернет. Ако смятате, че използването на интернет вече не е безопасно и лично за вас, трябва да следвате тези съвети, за да гарантирате, че вашата онлайн активност ще остане сигурна, сигурна и поверителна. Има много начини, по които трети страни могат да наблюдават вашата активност при сърфиране, но също така имате на разположение инструменти за защита на вашето устройство от такъв тип система за наблюдение и наблюдение. Просто трябва да скриете своя IP адрес и да предприемете необходимите мерки, за да защитите вашата онлайн сигурност и права за поверителност.