Как да блокирате VPN-то, което да се дросе и да презарежда скоростта на VPN

Има определен проблем, който е почти повсеместно изпитван от VPN потребителите и този проблем е забавянето на скоростта на VPN, което често се нарича “дроселиране”. И така, какъв точно е този проблем? Да започнем с това. Въпреки че вашият доставчик на услуги за виртуална мрежа е рекламирал на официалния си уебсайт, че те предоставят на потребителите максимална скорост и неограничена честотна лента във тяхната виртуална частна връзка, все пак може да усетите известно забавяне на връзката. Как може да стане? Ето основните новини. Проблемът не е причинен от вашия доставчик на VPN, а е причинен от вашия интернет доставчик.


Някои доставчици на интернет услуги имат правилото, че трябва да ограничат използването на виртуални частни мрежови връзки. Когато установят, че връзката ви използва частна връзка, ISP автоматично ще активира процеса на дроселиране, което води до бавна VPN производителност за вас. Когато VPN е изключен, скоростта ви се връща към нормалното. Това всъщност е тяхната стратегия да поддържат контрола на потребителите си и да могат да следят непрекъснато вашата онлайн активност. И така, как можете да се справите с това? Ето няколко съвета за блокиране на VPN-дросела и презареждане на вашата VPN скорост:

1. Използвайте VPN услугата, която автоматично деактивира дросела

Първото нещо, което трябва да знаете за дроселирането на VPN е, че ако използвате VPN услугата, която не предотвратява или блокира дроселирането на ISP, значи сте за лош късмет. Няма какво да направите, за да отстраните този проблем, освен да промените вашия доставчик на виртуална частна мрежа. Докато вашият интернет доставчик може да открие вашата лична връзка, процедурата на дроселиране ще бъде приложена към вашата връзка. Но когато използвате доставчика на VPN услуги, който автоматично деактивира дроселирането, вашият интернет доставчик не може да приложи процедурата на дроселиране, тъй като такава процедура ще бъде блокирана от вашия доставчик на виртуална частна мрежа. В резултат на това получавате постоянната пълна скорост за вашата лична връзка.

2. Превключете към различен ISP

Ако по някакъв случай не искате да преминете към друг доставчик на VPN, който блокира заглушаването на ISP, друг начин да се преодолеете с този проблем е да преминете към друг доставчик на интернет услуги. Не всички доставчици на интернет услуги ще имат политиката да заглушава или забавя скоростта на личната ви връзка. И така, единственият начин да избегнете този проблем е да се абонирате за доставчик на интернет услуги, който няма тази политика. Разбира се, в много страни със закони за неутралност на мрежата, заглушаването на ISP не е често срещано. Въпреки това, в много други страни с ограничителни закони за интернет, заглушаването на интернет доставчика е много често и просто трябва да намерите този във вашата страна, който не следва политиката, за да забави частната връзка.

3. Избягвайте използването на безплатен VPN или безплатен прокси

Видовете частни връзки, които обикновено се спират от доставчиците на интернет услуги, са безплатните VPN и безплатните прокси услуги. Тези услуги са се превърнали в лесна мишена за интернет доставчика да приложи процедурата си за забавяне, тъй като тези услуги за частна връзка нямат средства за предотвратяването му. Също така е много лесно за вашия интернет доставчик да наблюдава вашата активност при сърфиране, когато използвате безплатната виртуална частна мрежа или безплатната прокси услуга, и има много случаи на течове на данни или течове на IP адрес, които потребителите на тези услуги за частна връзка дори не наясно с. Така че, ако е възможно, трябва да избягвате използването на безплатния VPN или безплатната прокси услуга.

4. Освежете вашия рутер и използвайте кабелна връзка

Ако усетите забавяне на личната ви връзка само на няколко пъти, това може да не е причинено от вашия интернет доставчик, който намалява скоростта на връзката ви. Това може да бъде причинено от временни проблеми с производителността, които или вашият доставчик на VPN, или доставчик на интернет услуги в момента среща. За да ускорите личната си връзка през това време, освежаването на вашия рутер е добър начин да го направите. Може да се наложи да опресните вашия рутер няколко пъти, преди да намерите IP адреса, който ви предлага най-добрата скорост. Освен това, за да поддържате скоростта постоянна в дългосрочен план, трябва да свържете устройството си към вашия рутер чрез кабелна връзка вместо безжична връзка.

5. Намерете най-бързия сървър и включете функцията за автоматично повторно свързване

За да подобрите VPN скоростта си още повече, трябва да опитате да тествате VPN сървърите, за да намерите най-добрата скорост, която могат да постигнат. След като сравните няколко сървъра едновременно, ще знаете кои сървъри имат най-добра производителност и кои сървъри имат най-ниска производителност. Просто трябва да преминете към сървъра с най-добра производителност, за да подобрите скоростта на вашата частна връзка. Не забравяйте да включите функцията за автоматично повторно свързване, за да гарантирате, че сте свързани с личния сървър и предотвратявате появата на течове на данни или IP адрес в личната ви връзка.

Това са няколко съвета, които можете да следвате, за да блокирате VPN дроселирането и да презаредите VPN скоростта си. Изберете само доставчика на VPN, който ви предлага пълната скорост и неограничената честотна лента, с функцията да блокирате всяка процедура за дроселиране на ISP. По този начин няма да изпитате забавяне в сесиите си за частно сърфиране и можете да предавате или гледате видеоклипове с ограничен достъп без никакви прекъсвания.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map