[Избор на редактора] Maxthon Browser & 5 начина за използване на VPN връзка, докато го използвате!

резюме: Maxthon е един от онези по-малко известни браузъри, който бавно набира популярност през годините на фона на появата на по-масовите браузъри като Chrome, Firefox, Microsoft Edge и Opera. Въпреки че съществува от 2004 г., той все още има проблеми с придобиването на достатъчно голяма потребителска база, за да се конкурира с Chrome и Firefox и по този начин поддръжката за разширения в този браузър все още е ограничена. Например, по това време няма налично VPN разширение за този браузър.


Основан през: 2003

Брой на потребителите: 67 милиона

Основни функции: Облачна синхронизация, блокиране на реклами, режим „инкогнито“, Sniffer за ресурси, удобни инструменти, вълшебна запълване

Подвижен: iOS & андроид

Браузърът е пуснат за първи път през 2003 г. с името на MyIE2, преди да бъде променен на Maxthon през 2004 г. Екипът за разработка е базиран в Сан Франциско, Калифорния, САЩ. Откакто е разработен за пръв път, Maxthon предлага различни функции, които се считат за новаторски, като синхронизиране и отметки на базата на облаци, раздели с пясъчни файлове, блокиране на реклами, подслушване на ресурси и други. Поради това тя печели различни награди от различни компании и организации.

Въпреки това, много големи имена VPN компании все още се фокусират върху разработването на разширения само за добре известни браузъри като Chrome и Firefox, а за тези, които използват различни браузъри, все още могат да използват VPN услугата с помощта на различни други средства. Ето 5 начина за използване на VPN връзка, докато използвате браузъра Maxthon:

1. Родното VPN разширение или функция не е налично в момента

Ако търсите да инсталирате VPN разширение за Maxthon чрез търсене в центъра за разширения, най-вероятно няма да го намерите. Това е вероятно, защото повечето VPN компании биха се фокусирали върху изграждането на разширенията си за приложения само за основните браузъри, за да гарантират добра потребителска база за тяхната услуга. Така че, ако искате да използвате този браузър за достъп до интернет, може да искате да намерите други опции за разрешаване на това. Все още има различни начини за използване на виртуална частна връзка, докато използвате този браузър.

Към настоящия момент Maxthon няма собствена естествена VPN функция, която можете да включвате и изключвате от менюто с настройки и така важи за повечето забележими браузъри. Така че няма да можете да сърфирате в мрежата частно, освен да използвате обикновения режим инкогнито или да инсталирате VPN приложението на вашата операционна система.

2. Конфигуриране на вашия рутер за използване на VPN връзка

Един от най-лесните начини за използване на частна връзка заедно с вашия Maxthon браузър е да конфигурирате вашия рутер, така че той да може да се свърже с частната мрежа. По подразбиране маршрутизаторът ви ще бъде свързан с мрежата на вашия доставчик на интернет услуги, но когато отидете на настройките на рутера, всъщност можете да приложите VPN връзка на вашия рутер. Повечето рутери поддържат това, така че трябва да проверите дали вашият рутер също се поддържа.

Следващата стъпка е да отидете на уебсайта на VPN услугата, която използвате, и да потърсите ръководството за това как да използвате VPN услугата на вашия рутер. Обикновено ще се изисква да въведете частен IP адрес и да промените някои други конфигурации в настройките на вашия рутер. Това ще превърне вашата маршрутизатор в частна мрежа за всички свързани устройства.

3. Инсталиране на VPN приложение на вашата операционна система

Друг прост метод за използване на VPN връзка с Maxthon е просто да инсталирате VPN приложението във вашата операционна система. Така че, вместо да търсите разширението на браузъра за VPN услугата, инсталирането на приложението директно във вашата операционна система може да накара цялата ОС да работи на виртуална частна връзка. По този начин ще можете да разглеждате частно с браузъра Maxthon след включване на частната връзка в приложението.

Обикновено повечето услуги за виртуална частна връзка поддържат различни операционни системи, включително Windows, MacOS, Linux, Android и iOS. Така че, без значение какво устройство, което използвате, без проблем ще можете да инсталирате VPN приложението на вашата операционна система.

4. Използване на уеб базирана частна прокси услуга

Това може да е най-простият начин да се свържете с частната мрежа, без да се налага да инсталирате нищо. Просто трябва да посетите различните онлайн частни прокси сайтове и да започнете да разглеждате от там. Този метод обаче обикновено има своите недостатъци като напълно ограничено сърфиране, ограничена честотна лента, реклами и ненадеждни сървъри. Но ако искате само леко преживяване при сърфиране, без да се налага да влизате в своите онлайн акаунти, това може да бъде добър начин да се свържете с мрежата частно с помощта на браузъра Maxthon.

Също така, някои от безплатните онлайн прокси услуги предлагат премиум планове, които ви дават повече функции, без реклами и подобрено изживяване при сърфиране. Обикновено е по-евтино от обикновен VPN абонамент, което би могло да бъде добра сделка за вас в зависимост от вашите нужди.

5. Използване на OpenVPN на вашето устройство

OpenVPN е приложение, което можете да използвате за свързване към всеки частен сървър, до който имате достъп. Предлага се като приложение, което можете да инсталирате както на работния плот, така и на мобилните устройства. Самото приложение OpenVPN е безплатно за използване и е софтуер с отворен код, който ви позволява да проверявате и променяте изходния код, както желаете.

Ако решите да използвате OpenVPN на устройството си, трябва да намерите частни сървъри, които са достъпни за вас. Можете да проверите дали текущият ви доставчик на VPN поддържа OpenVPN и ако е така, той ще предостави информацията за адресите на частния сървър, които можете да използвате с OpenVPN. Или можете да направите търсене онлайн, за да видите дали някои организации предоставят частни IP адреси, които можете да използвате безплатно със софтуера OpenVPN. След като OpenVPN е свързан с частна мрежа, можете да започнете да разглеждате частно с браузъра Maxthon.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map