7 съвета, за да запазите вашата поверителност онлайн, когато играете онлайн игри за много играчи

Онлайн мултиплейър игрите изискват постоянна интернет връзка, а също така изисква да влезете в акаунта си, преди да играете. Можете също така да общувате с много видове хора по време на игралните си сесии, защото по същество играете играта с хора от цял ​​свят. Понякога това може да бъде много рисковано за вашата поверителност онлайн, особено ако информацията за вашия профил може да бъде достъпна публично и да бъде свързана с различна чувствителна информация, която имате, като лична информация и информация за кредитни карти.


Винаги е необходимо да защитите онлайн поверителността си, когато играете някоя от тези мултиплейър игри. Ето 7 съвета, за да запазите вашата поверителност онлайн, когато играете онлайн мултиплейър игри:

1. Пазете информацията за вашия профил частна

Информацията за профила е различна от информацията за акаунта. Информацията за потребителския профил е страницата, където всеки може да види информацията за вашия профил, като вашето ниво, трофей, местоположение / държава, приятели и т.н. Повечето онлайн игри за много играчи ще направят тази информация за профила публична по подразбиране. Това означава, че хората могат да видят потребителския ви профил независимо дали са ваши приятели или не. По-добре е да запазите тази информация поверителна, защото това може да бъде първата стъпка за всеки безскрупулен човек да научи повече за вас.

2. Никога не разгласявайте личната си информация по време на своите онлайн взаимодействия

Когато играете онлайн игри, вие ще взаимодействате с играчи от цял ​​свят, чрез съобщения за чат или глас. Тъй като не знаете точно кои са тези играчи, не бива да бъдете твърде нетърпеливи да споделяте личната си информация, когато взаимодействате с тях. Въпреки че можете да кажете, че сте играли с тях дълго време и те принадлежат на вашия екип, все пак е най-добре да запазите цялата лична информация за вас, без да я разкривате с други играчи.

3. Винаги използвайте VPN в своите игрови сесии

Използвайки VPN, вие криптирате мрежовата си връзка и гарантирате, че можете да запазите анонимността си непокътната по време на онлайн игра. Това е така, защото хакерите може да се опитат да ви намерят, като първо разберат за вашия IP адрес. След като го намерят, те могат да намерят цялата друга подходяща информация за вас от вашия интернет доставчик. Защитавайки мрежата си с VPN, не давате шанс на хакерите да разберат за вашата лична информация.

4. Не взаимодействайте с потребители, на които не се доверявате

Ако откриете нови потребители, които изведнъж искат да взаимодействат с вас, и не им се доверите напълно, трябва незабавно да прекратите взаимодействието. Това може да е начин хакерите да се опитат да се свържат със своята жертва. Може да ви попитат за различни неща, свързани с личния ви живот и да се опитват да бъдат приятелски настроени с вас. Въпреки това, тъй като общувате с някой, когото дори не познавате в реалния живот, трябва да сте наясно, че те може да се опитат да извлекат някаква лична информация от вас.

5. Активирайте двуфакторната автентификация за вашия акаунт

Не забравяйте, че хакерите потенциално могат да хакнат паролата на вашия акаунт, ако не я защитите правилно. Има различни начини, които те могат да използват, за да го направят, така че бъдете наясно с това. Единственият начин да попречите на хакерите да ви откраднат паролата е да я запазите и запазите. Необходимо е да активирате двуфакторната система за удостоверяване за вашия акаунт и да променяте паролата си редовно, за предпочитане веднъж седмично. По този начин ще бъде недостъпно от тези хакери.

6. Не играйте Hacked Multiplayer Games

Онлайн мултиплейър игри трябва да се играят така, както е предвидено да се играят. Трябва да го играете по правилата, ако искате да се забавлявате с него и да пазите профила си в безопасност. С други думи, не трябва да използвате нито една измамна система в онлайн игрите си, защото никога не знаете какво е включено в този софтуер за измама. Може да има включен зловреден софтуер, когато инсталирате софтуера за измама на вашето устройство. Освен това трябва да стоите далеч от хакнатите мултиплейър игри, особено от тези, които използват неизвестни сървъри на трети страни. Първо, хакнатите приложения могат да съдържат злонамерен софтуер, и второ, самият сървър може да бъде пълен с хакери. Така че, трябва да стоите далеч от него.

7. Винаги поддържайте игрите си актуални

За да не рискувате да изтече акаунта и личната ви информация поради уязвимости в системата, трябва да актуализирате игрите си. Всеки пластир на мултиплейър играта ще включва подобрения в сигурността, които помагат да се предпази акаунта ви от различни онлайн заплахи. Също така, използвайки най-новата версия на мултиплейър игри, можете да играете на игри по-гладко и приятно, без да се притеснявате за евентуални заплахи, които може да се крият в ъгъла.