7 Рискове за поверителност при използването на публичен IP адрес във вашата сърфираща дейност

Когато се свързвате с интернет, всъщност използвате IP адрес, който се предоставя от вашия доставчик на интернет услуги. IP адресът може да бъде статичен или динамичен в зависимост от интернет плана, за който сте абонирани. Но независимо дали е статичен или динамичен, IP адресът, определен от вашия интернет доставчик, се нарича публичен IP адрес. Този публичен IP адрес съдържа информация, свързана с вас като интернет потребител, който е абониран за определена интернет услуга. Този публичен IP адрес е и този, който се записва от уебсайтовете, които посещавате и регистрирате от различни трети страни, докато разглеждате интернет.


Ако искате да запазите личната си поверителност онлайн, винаги трябва да маскирате публичния си IP с частен IP адрес, предоставен от вашия доставчик на VPN услуги. Защо трябва да правите това?? Ето 7 рискове за поверителност на използването на публичен IP адрес в дейността ви за сърфиране:

1. Недобросъвестни трети страни могат лесно да картографират вашето местоположение

Точно като домашния ви адрес, ако излагате публичния си IP адрес, по същество излагате физическото си местоположение. Въпреки че може да не е точна, недобросъвестни трети страни могат да комбинират информацията от вашия интернет протокол с друга информация, като например движение на GPS и история на сърфиране, за да определят истинското ви местоположение. Със статичния IP адрес това може да стане лесно, тъй като вашият IP няма да се промени.

2. Хакерите могат да получат важна информация, свързана с вас

Не само картографирането на вашето местоположение, хакери или кибератаки могат да разкрият много важна информация за вас, само като знаете адреса си в интернет протокола. Разбира се, когато се използва единствено като източник на информация, може да не е в състояние да разкрие нищо друго, различно от вашата страна, интернет доставчика и друга основна информация. Компетентните хакери обаче разполагат с много инструменти, които ще комбинират информацията ви за проследяване на IP с друга информация за наблюдение, за да открият много важна информация за вас, включително вашата личност.

3. Подлагате се на различни ограничения на правителството и интернет доставчика

Когато използвате обществен IP адрес, не забравяйте, че се излагате на различни правителствени и интернет ограничения. Без криптиране на мрежовата ви връзка, правителството може да шпионира и следи вашата онлайн активност много лесно. Това е така, защото вашият интернет доставчик ще бъде този, който контролира достъпа ви до интернет и по този начин, тъй като правителството може да нареди на интернет доставчика да спазва техните разпоредби, те ще правят точно това, което правителството иска от тях, включително да ограничи достъпа ви до интернет и рискувате вашата поверителност онлайн.

4. Вашата мрежова система може да бъде нарушена

Когато разкриете своя публичен адрес на интернет протокол, сякаш разглеждате интернет с боси крака, без каквато и да е защита. Няма да имате никаква защита срещу кибератаки и няма да можете да защитите устройството си, в случай че по пътя си срещнете някои злонамерени уебсайтове. Вашият интернет доставчик не може да ви защити, когато това се случи. Ето защо криптирането на вашата мрежова връзка с VPN е много важно, за да запазите вашата поверителност и сигурност в мрежата.

5. Вашето предаване на данни може да бъде шпионирано от недобросъвестни трети страни

Друго притеснение е предаването на данни, което правите между устройства през интернет. Независимо дали предавате вашето устройство от устройство на устройство или от вашето локално устройство в облачното хранилище, няма да можете да защитите предаването на данни, ако използвате публичния IP адрес. Отново някои недобросъвестни трети страни могат да намерят начин да намерят вашето мрежово местоположение, да нарушат системата ви и да заобиколят процеса на предаване на данни. С други думи, не е безопасно да прехвърляте важни файлове през интернет, докато използвате публичен адрес на интернет протокол.

6. Вашата сърфираща активност може да бъде наблюдавана

По подразбиране вашият интернет доставчик ще регистрира вашата онлайн активност, докато използвате тяхната интернет мрежа. Тъй като интернет доставчикът регистрира вашата онлайн активност, правителството може да поиска тази информация по всяко време от вашия интернет доставчик. Това означава, че вашата дейност за сърфиране винаги ще бъде наблюдавана както от вашето правителство, така и от интернет доставчика. Това включва сайтовете, които посещавате, видеоклиповете, които гледате, това, което купувате онлайн или дори вашите онлайн разговори. Това прави криптирането на връзката ви да стане много важно.

7. Поставяте себе си като цел за кибер атаки

Когато разглеждате интернет, без да имате защита за вашата връзка, което означава, че използвате IP адреса, който е даден от вашия доставчик на интернет услуги, това е същото като да информирате хората за вашия основен телефонен номер или имейл адрес всеки път, когато ги срещнете. , Разбира се, добре е да го направите, ако се срещнете с вашите приятели или хора, на които можете да се доверите, но интернет не може да бъде напълно надежден. Има хиляди злонамерени уебсайтове навън и ако изложите публичния си IP адрес на всеки уебсайт, който посетите, вие се поставяте като цел за кибер атаки.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map