7 Неразбрани неща за VPN, които новите потребители на VPN трябва да бъдат запознати

Все още има много неща, които много хора, особено тези, които не знаят нищо за VPN, могат да разберат погрешно за виртуалната частна мрежа. От своя страна това недоразумение предизвиква съмнение за хората, които инсталират софтуера за частна връзка в своето устройство. Хората, които не разбират за VPN, обикновено използват интернет както обикновено, само че не са запознати с метода за заобикаляне на правителствените ограничения, спиране на мониторинга на активността в мрежата, достъп до съдържание, защитено в региона и т.н..


Ако сте нови за VPN, не позволявайте на тези недоразумения да ви попречат да използвате VPN софтуера в своя полза. Когато се използва правилно, частната връзка може да се използва за защита на вашата онлайн активност от различни заплахи, както и за спиране на всякакъв вид наблюдение на трети страни по време на вашите сесии за сърфиране. Ето 7 неразбрани неща за VPN, с които новите потребители на VPN трябва да знаят:

1. Нямам нужда от VPN, защото правителството е добро

В много отношения правителствата ще се опитат да защитят своите граждани и те ще се опитат да запазят стабилността в своите страни. Така че, може да е вярно, че правителството е добро и те означават добре, когато става въпрос за грижата за своите граждани. Но що се отнася до вашата лична онлайн дейност, на правителството не трябва да се разрешава да правят каквото им харесва, като навлизат в поверителността ви. Не искате правителството да следи всяко нещо, което правите онлайн, и искате да запазите всичко лично за вас. Така че, да, имате нужда от VPN, защото искате да останете лични и анонимни онлайн, без намесата на правителството в поверителността ви.

2. Моят антивирус е достатъчен, за да предотвратя хакерите да откраднат моите данни

В много отношения антивирусният софтуер може да помогне за защита на вашите устройства от различни заплахи, включително злонамерен софтуер, рекламен софтуер, шпионски софтуер и други подобни. Когато става въпрос за хакери, искате да сте напълно сигурни, че те не могат да следват онлайн следите ви. Антивирусният софтуер, който не включва добра функция на защитната стена, няма да бъде достатъчно добър, за да ви предпази от хакери. Също така много хора използват безплатен антивирусен софтуер, който осигурява само минимална защита на техните устройства. VPN е необходим не само за запазване на личната ви активност при сърфиране, но и за да направи почти невъзможно хакерите да проследят вашата онлайн активност и да откраднат вашите данни.

3. VPN е подобен на ISP

Виртуалната частна мрежа не е същата като доставчика на интернет услуги и не ви предоставя честотна лента за интернет. Когато една VPN услуга казва, че те ви дават максимална скорост с неограничена честотна лента, това означава, че те ще използват вашата интернет връзка с пълна скорост, без ограничение на количеството данни, което можете да прехвърлите чрез частната мрежа. Това означава, че когато използвате VPN за достъп до защитено от региона съдържание, можете да се наслаждавате на съдържанието без забавяне на скоростта и можете да предавате поточно толкова съдържание, колкото искате. Така че все още трябва да се абонирате за доставчик на интернет услуги, за да можете да използвате VPN.

4. VPN може да удвои скоростта на моя интернет

VPN не е вид софтуер за повишаване на скоростта на интернет, където можете да удвоите скоростта на интернет връзката, като просто използвате VPN софтуера. Интернет скоростта се определя от вашия ISP план и VPN просто ще използва наличната скорост с възможно най-малко смущения. Ако се абонирате за интернет план, който има бърза скорост на изтегляне, тогава VPN ще използва цялата налична скорост за вашето лично сърфиране. Имайте предвид обаче, че има VPN услуги, които намаляват скоростта на вашия интернет, което означава, че това ще забави скоростта на сърфиране, ако използвате тяхната виртуална мрежа. Така че, не забравяйте да изберете VPN услугата, която предлага пълна скорост, за да избегнете забавяне в дейността ви за сърфиране в интернет.

5. VPN ще регистрира данните ми

Някои доставчици на VPN ще регистрират вашите данни, но не по същия начин, по който вашето правителство или ISP ще регистрират данните ви. VPN доставчиците, които решат да регистрират данните на потребителя, обикновено правят това с цел подобряване на потребителското изживяване по-късно, а не с цел да ви следят или идентифицират лично. Те също така ще пазят вашите данни поверителни и сигурни и няма да продават данните на корпорации на трети страни, които искат да печелят от тях. Въпреки това винаги е по-добре да изберете доставчика на VPN, който не регистрира нито една от данните ви за сърфиране.

6. VPN е ненадеждна услуга на трета страна

Някои доставчици на VPN наистина са ненадеждни. Те предлагат безплатна частна връзка за своите потребители и по този начин те ще откраднат данните на своите потребители и ще извършат други злонамерени неща. Ето защо е важно да стоите далеч от безплатни или сенчести VPN услуги, тъй като много от тях са фалшиви и опасни. Но като цяло, ако изберете правилната VPN услуга, това ще ви помогне да запазите личните и анонимните си данни за сърфиране, както и ще ви даде пълната свобода в интернет без ограничения..

7. Не е нужно да плащам за VPN

Не, трябва да платите за вашата VPN връзка. Защо? Това е така, защото ако се нуждаете от истинска защита за вашата онлайн активност, включително пазаруване, банкиране и редовна сърфираща дейност, трябва да сте готови да инвестирате в истинска надеждна VPN услуга, която може да ви осигури такава защита. Не избирайте безплатни VPN услуги, защото винаги ще има улов за използването на такива услуги и обикновено уловът няма да бъде от полза за вас. Така че, бъдете наясно с това.

Това са 7-те неразбрани неща за VPN, които новите потребители на VPN трябва да знаят. Когато се направи правилно, VPN може да ви помогне да защитите важните си данни от злонамерени онлайн заплахи. Така че, не забравяйте да научите повече за VPN от надежден източник, така че да получите надеждна информация за тази услуга, а не само слухове, които могат да създадат много недоразумения за нея.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map