5-те съвета за безопасно изтегляне и инсталиране на софтуер, без да рискувате вашата онлайн сигурност

Когато става въпрос за онлайн сигурност и поверителност, трябва да разберете, че повечето заплахи, които биха могли да представляват риск за вашето устройство, обикновено идват от вашата активност в сърфирането. Да, повечето заплахи като вируси и зловреден софтуер, които могат да заразят вашата система, обикновено идват от програмите, които инсталирате онлайн. Ето защо се препоръчва да разберете напълно за програмите, които предстои да инсталирате, преди да ви създаде проблеми по-късно. Освен това повечето злонамерени програми се инсталират във вашата система без ваше знание и те могат да идват от различни злонамерени уебсайтове онлайн.


За да запазите вашата поверителност и сигурност в интернет под проверка, трябва да сте бдителни във всичко, което правите онлайн. Това включва запознаване с връзките, които кликвате онлайн, приложенията, които изтегляте, уебсайтовете, които посещавате, състоянието на сигурност на всеки уебсайт, който посещавате и т.н. Без да сте наясно със собствената си онлайн активност, можете да срещнете някои заплахи, които са опасни за вашата онлайн поверителност без ваше знание, което може да доведе до наистина лоши последици за вас. Ето 5-те съвета за изтегляне и инсталиране на софтуер, без да рискувате вашата онлайн сигурност:

1. Изтегляйте софтуер само от официалния уебсайт на продавача / издателя

Има много уебсайтове на трети страни, които ви предоставят инсталатори на софтуер. Начинът на работа на тези уебсайтове е, че те изброяват целия софтуер, наличен на всяка платформа от няколко категории. Те ще ви предоставят връзката за изтегляне до инсталаторите на приложения чрез различни огледала. Тези уебсайтове, въпреки че можете да го използвате като вид пряк път, за да намерите всяка програма, която ви е необходима, не се препоръчва да използвате. Това е така, защото повечето инсталатори са вградени с различни видове реклами, които инсталират допълнителни програми в системата ви, ако не следвате внимателно стъпките за инсталиране. Ето защо винаги се препоръчва да изтеглите софтуера, който ви трябва само от официалния уебсайт на продавача или издателя.

2. Винаги изтривайте всеки софтуер, който се изтегля автоматично на вашето устройство

Това често се случва, когато посещавате злонамерени уебсайтове в интернет. Тези уебсайтове обикновено изпращат своите злонамерени програми директно на вашата машина в момента, в който посетите уебсайта. Ще го видите на страницата за изтегляне на браузъра. Всеки път, когато посещавате такива уебсайтове, той изтегля софтуера автоматично без ваше разрешение и програмата почти винаги е злонамерен тип. Може случайно да попаднете на тези злонамерени уебсайтове, когато кликнете върху произволни връзки онлайн, които ви носят и някои изскачащи реклами. Когато това се случи, винаги изтривайте приложението, което се изтегля автоматично на вашето устройство, без да му предоставяте възможност да се инсталира на вашето устройство.

3. Не изтегляйте никакъв тип напукани или хакнати програми

Може да ви е необходима програма, която да ви струва стотици долари, но вместо да плащате за цената на софтуера, може да искате да го изтеглите незаконно. По този начин, вие ще се опитате да намерите някои уебсайтове, които предоставят незаконно изтегляне на софтуера, заедно с крака или хак за него, за да заобиколите лиценза на софтуера. Ето това е нещото На първо място, то се нарича пиратство и е незаконно. Второ, програма, която включва всякакъв тип крек или хак, почти сигурно е злонамерена програма. Когато го стартирате, рискувате устройството си да инсталира злонамерени кодове във вашата система. От своя страна тези кодове могат да бъдат много опасни за вашата онлайн сигурност и поверителност, тъй като са склонни да нарушават вашата система и да ѝ изпращат злонамерени команди. Така че за вас е по-добре да стоите далеч от такъв тип софтуер.

4. Следвайте стъпките за инсталиране много внимателно

Когато изтеглите инсталатор на софтуер дори от официалния уебсайт, не просто безмислено щракнете върху next, next и next. Трябва да следвате стъпките на инсталацията много внимателно, защото лош доставчик на софтуер може да вгради зловреден софтуер или рекламен софтуер в техния инсталатор. Ако просто безсмислено щракнете върху next, next и next, това означава, че сте съгласни да инсталирате такъв зловреден софтуер заедно с програмата. Така че, имайте предвид какво правите, когато инсталирате приложението си. Не забравяйте да отметнете всяка опция, която ви позволява да инсталирате всички допълнителни програми, които не ви трябват или не искате.

5. Не инсталирайте допълнителен софтуер, който е вграден в инсталацията на софтуера

Всяка допълнителна програма, която се инсталира заедно с вашата инсталация на софтуер, вероятно може да бъде рекламен или друг злонамерен софтуер. Тези допълнителни приложения могат да включват добавки, ленти с инструменти или дори антивирусен софтуер. Ако не е основният инсталиран софтуер, трябва да изключите опцията за инсталиране на допълнителния софтуер. Това е така, защото има много случаи, когато сигурността и поверителността на потребителя се компрометират поради инсталирането на тези неизвестни програми, свързани с основния софтуер, който са изтеглили на устройството си.

Това са 5-те съвета за изтегляне и инсталиране на софтуер, без да рискувате вашата онлайн сигурност. Винаги е по-добре да направите някои изследвания, преди да решите да използвате определен софтуер, защото най-вероятно ще има препоръчано предложение от страна на потребителите за такъв тип софтуер. Ако инсталирате неизвестен софтуер, рискувате собствената си онлайн сигурност и поверителност, ако не внимавате за това.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map