5 свързани с VPN инструменти, които могат да подобрят поверителността и сигурността на вашия малък бизнес

Поверителността и сигурността на вашия малък бизнес трябва да се проверяват дали искате да поддържате бизнеса си безпроблемно. Защо? Това е така, защото всяко нарушение на поверителността и сигурността в малкия ви бизнес може да означава големи разходи за отстраняване на подобни проблеми. Освен това, ако това се случи, нека не забравяме за клиентите, които може да не се чувстват комфортно да правят бизнес с вас поради липсата на сигурност и защита на поверителността на техните данни.


Ето защо собствениците на малки фирми, съобразени с поверителността, трябва да обмислят да използват VPN за своя малък бизнес, тъй като това ще им помогне да защитят важните данни, които имат, независимо дали това са техните бизнес данни или данни на клиента. Не само това, има някои инструменти за защита, които можете да използвате заедно с вашата VPN връзка, за да подобрите защитата на поверителността и сигурността около вашата бизнес мрежа. Ето 5 инструмента, свързани с VPN, които могат да подобрят поверителността и сигурността на вашия малък бизнес:

1. SpiderOak – Криптирано съхранение на данни

Ако искате да защитите вашите бизнес и потребителски данни за реални, не трябва да се използва просто редовно криптиране за онлайн съхранението на данни. Вместо това трябва да изберете по-добра система за криптиране за поверителността на вашите данни. SpiderOak е една от най-добрите криптирани платформи за съхранение на данни, която ви позволява да съхранявате всички бизнес и потребителски данни в една сигурна и силно криптирана среда.

SpiderOak не просто ще шифрова вашите файлове по време на прехвърляне на данни, но също така ще кодира вашите данни локално, преди да бъде качен на онлайн облачните сървъри. По този начин ще удвои криптирането за всичките си данни и можете да сте сигурни, че всички локални и облачни данни винаги са криптирани и синхронизирани на всички свързани устройства.

2. Wickr – Шифрована система за съобщения

Ако искате по-добра комуникационна система за вашия малък бизнес, особено между служителите във вашата компания, Wickr може да бъде добра платформа за използване. Това е така, защото тази система за съобщения не е като обикновените платформи за съобщения, които се предлагат на пазара днес. Други платформи за съобщения могат да кодират вашите съобщения, но те използват само обикновена система за криптиране, която понякога хакерите могат да пробият.

Wickr използва 256-битовата система за криптиране, която дава на потребителите възможността да защитават своите съобщения и комуникации, както и частна информация, която се прехвърля между потребителите. Освен това, той работи в различни платформи, включително настолни и мобилни устройства.

3. HighTail – Сигурен и криптиран трансфер на данни между устройства

На пазара има много приложения, които ви позволяват да споделяте файлове между устройства. Тези приложения обаче обикновено нямат гаранция, че вашите данни са защитени. Тези приложения работят само за да ви помогнат да изпращате данните от едно устройство до другото устройство и никога не знаете дали компанията зад тези приложения може да събира данните на потребителя по пътя.

С HighTail споделянето на файлове между различни устройства като компютри на мобилни устройства ще се извършва още по-сигурно. Той има различни функции за защита, които гарантират сигурността на прехвърлянето на вашите файлове от едно устройство на друго, което изисква удостоверяване на потребителя, парола и идентичност, преди получателят да може да отвори прехвърлените файлове.

4. FraudLabs Pro – инструмент за предотвратяване на измами

Като бизнес, който се занимава предимно с онлайн транзакции, за вас е много важно да предотвратите вашия бизнес от различни измамни транзакции по пътя. Обратното плащане и фалшивите транзакции могат да се случат по всяко време, когато приемате плащания с кредитни карти на уебсайта си, така че трябва да защитите бизнеса си от загуба на печалба в бъдеще, като запазите системата си за електронна търговия без измами и измами..

FraudLabs Pro ще помогне на вашия малък бизнес да предотврати различни възможни измамни транзакции във вашата система за електронна търговия и гарантира, че всички транзакции, които минават през вашите колички, са надеждно защитени. Независимо какви методи на плащане приемате, винаги можете да използвате този инструмент, за да предотвратите евентуални измами, които могат да се случат по всяко време.

5. AxCrypt – инструмент за сигурност и шифроване на файлове

AxCrypt е софтуер за криптиране, който ви позволява лесно да криптирате файловете, които съхранявате в локалното си хранилище. Той разполага с високо ниво на криптиране, което ви позволява да заключите достъпа до важните си файлове с различни методи. По този начин всички важни файлове, които съхранявате локално, винаги ще бъдат защитени от всеки неоторизиран достъп.

Освен това той има и функцията за съхранение в облак, която ви позволява да съхранявате криптираните си файлове в облачно хранилище и да ги споделяте с други, използвайки клавишите за криптиране. Така че само хората, които имат ключовете за отваряне на файловете, имат достъп до него.

Това са инструментите, които трябва да използвате в малкия си бизнес, заедно с VPN връзката, която вече имате. Тези инструменти могат значително да подобрят поверителността и сигурността на вашите бизнес и потребителски данни и можете да сте сигурни, че недобросъвестни хора не могат да получат достъп до някой от вашите важни файлове.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map